Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má se takhle učitel chovat?

Od: vnesnazich® odpovědí: 23 změna:

Dobrý den,

Studuji ve 3. ročníku na nejmenované stavební škole, střední škola. A chtěla bych se zeptat jestli tyto reči od učitelky brát vážně.

Od druhého ročníku mi jen tak, lusknutím prstů, přestala jít natekamtika. Ale furt jsem procházela s trojkama/čtyrkama. Ale letos jsme dostali jinou učitelku na matematiku (v prváku jsem jí měla na deskriptivní geometrii a už tam me neměla ráda, nevím proč) a neustale me petkuje i když mám víc jak půlku správně. A včera me před celou třídou znova zesměšnila a říkala věci jako že na tuhle školu nemám, co mám v té hlavně a co vůbec dělám doma a zda se pripravuji. Ale ja se svym cistym svedomim můžu říct že se pripravuji úplně skvele. A podle testu vím že to umím.

A dnes mi další učitelka, která je taky na me zasedla řekla že na tuhle školu nemám a že neodmaturuju. A prý pokud ji budeme mít příští rok tak me bez problemu a bez váhání nepusti k maturitě.

Potřebovala bych Váš názor a to jak mám dále postupovali nebo nevím. Ale tyhle slova me opravdu hrozne odrazuji od studia a ta škola me přestává bavit, i když obor je super.

Děkuji a nepotrebuji nejake odpovedi typu že at se učím ještě vic, chápu, ale doma situace mi to neumožňuje.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

13x

a) matiku umíš a učitelka tě šikanuje. Tak neni nic složitýho nechat se přezkoušet před komisí kde prokážeš že to umíš.

b) matiku neumíš a učitelka se snaží dokopat tě k učení aby tě nemusela vyhodit. Tak neni nic složitýho zabrat a líp se učit.

Co z toho platí si rozmysli sama, podle tvýho popisu to je ale celkem jasný b).

colte
hodnocení

11x

Všichni jsou na tebe zasedlí a ty za nic nemůžeš? Hmmm.

Pokud víš, že to máš správně (třeba po porovnání se spolužačkou) a ona ti to označila jako chybu, požádej ji o kontrolu. Požádej o pomoc třídní, jako poslední vlnu záchrany povolej rodiče.

Ber to jako přípravu na život, v práci ti taky nebudou před příchodem rozmotávat červenej koberec. A v práci se často nemáš jak bránit, tady máš výhodu, že můžeš mít oporu v dalších učitelích a příp. řediteli a rodičích.

aaaa
hodnocení

5x

A není čas na odchod k lopatě? A nebo zabrat a jít se učit matiku a nekňourat, že si na tebe někdo zasednul. V životě půjdeš od válu a nikdo se nebude ničím zabývat. Sama jsi psala, že ti to nejde a chceš to svalit na učitelku, která ti říká, že se máš snažit víc, jinak jdeš ze školy. Měla bys být za to vděčná a ne svoje ego honit tady.

hodnocení

4x

Je potřeba si uvědomit, na jaké jsi škole. Průmyslovka není konzervatoř, kde hodnocení může záležet na názoru ani gympl, kde stačí nastínit postup. Na průmyslovce je špatně oddělená desetinná čárka za 5. Tak je tomu také v praxi. V deskriptívě tě nemá kdo jak šikanovat. Buď to máš dobře nebo blbě. V extrémních případech by měli zasáhnout rodiče. Umět snášet kritiku je ale také dobrá dovednost pro praxi. Kdyby ses na stavbě hroutita z každého, kdo ti dá hovězí titul za chybu, tak bys dlouho v takové práci nevydržela.

kdosi
hodnocení

3x

Jako jestli myslíš, že je děsně fajn, když ti půlka postavených baráků nespadne a jsi děsná frajerka ...

Mít 50% špatně je hodně špatně tam, kde na výsledcích budou časem záviset životy lidí ...

Tak třeba v tý matematice by vyhořel kdejakej statik, projektant, architekt. Samozřejmě kromě takových oborů jako je stavební dynamika atd...

Většinou se jedou jenom vzorce, programy pro statiku...Ani většina statiků se zaměřením na stavby ajako rodinné domy atd by nedala věci jako integrály, diferenci.rovnice. ba co víc, většina z nich neumí ani věci jako vyšetření funkce

situaci zznám dobre, doučoval jsem to a občas si nějakýho stavaře ze zajímavosti proklepnu, i inženýry

hodnocení

3x
Na uvod poziadajte rodicov, nech vam dohodnu doucovanie z matematiky, staci povedzme 5 hodin, nezavisly externy ucitel vas preskusa, napisete test a on vam povie, ake su vase skutocne znalosti. Podla toho dalsi postup.

hodnocení

2x
Učitelku neřeš, jinou nemáš. Pokud máš mít z písemek lepší než 4..5, tak nestačí většinu nějak vědět. Je nutný cvik, hodiny strávené nad příklady, které ti z počítání udělají rutinu. A protože už jsi ve třeťáku, tak na tvém místě vezmu sbírku příkladů a jedu od začátku ty věci, kde víš, že váháš, především základy, jako úpravy výrazů, úpravy zlomků, řešení rovnic.. protože u těch se nesmí váhat ani v jiných tématech.
Mám kluka ve tvém věku a druhého staršího. Většina matikářek takovéto nároky má. I větší.
svatoslav

Učitelka si před třídou nemůže říkat , co se jí zamane, ač se tak často děje... shazovat žáka... nelze... a to jsem učil jen něco málo přes dvacet let...

hodnocení

2x

Vypadá to, že si na Tebe všechny učitelky zasedly. A co školník? Nechce se přidat a zalehnout si na Tebe?*tyty*

Hledáš pořád jen chyby na ostatních. Ovšem ty jsi bez chyby. Kdyby ses začala kloudně učit, apoň průměrně, na ty trojky a učitelky viděly, že se snažíš, jistě by Tě braly jako rozumnou studentku. Takhle vidí, že se jen vymlouváš na všechno a na všechny kolem sebe.

Zaujalo mě nejvíc to, že Ti domácí situace neumožňuje se učit. Proč? Pokud rodiče uznali, že by jejich dítě mělo SŠ zvládnout a poslali jej studovat, měli by mu umožnit i vhodné podmínky k učení. Ty podmínky nemáš? Pokud Tě třeba obtěžují křikem mladší sourozenci, jdi se učit na zahradu nebo třeba na půdu. Na půdě u vikýře jsem se kdysi připravovala k maturitě. Měla jsem tam klid a zvláštně to tam vonělo. Asi senem a bylinkami, které tam babička sušila.

Opravdu mi připadá, že hledáš chyby na celém svém okolí, jen na sobě ne. Uč se, uč se, to jediné Tě dovede k maturitě. Jednou mi dáš za pravdu. Jaga.

frantiseek
hodnocení

1x

TOTO učitelka nesmí říkat, pokud je to pravda... žáky je třeba chválit a nic než chválit... frustrace z domova do třídy nepatří... Druhá věc je, že dnes žáci na domácí přípravu kašlou...

Přesně, i pětku je třeba pochválit.*poctar* Páč se přeci cení už i to, že vůbec přijde do školy...

Ano, je potřeba chválit. Ve školce se třeba řekne: Jé, ty jsi nakreslil krásného koníka. Ten se ti povedl. Jsi šikovný. Jenom maličkost, až ho budeš kreslit příště, tak ho nakresli třeba hnědého nebo černého. Ne zeleného. *mir*Ve školce, ale rozhodně ne dospělému člověku, který buď chce nebo nechce.

km

Nechápu, proč by nakreslený koník nemohl být zelený, ale třeba hnědý.

Proč? Protože žijeme v lidské společnosti, kde jsou pravidla a nepsané i psané zákony, zvyklosti, realita. Je dobře, když se dětem nenásilně stanoví včas. Nejlépe od tří let. *alene* Pohledej si výraz "Sněhové vločky" Generace Sněhových vloček. Právě takto to začíná. Proč by nemohl být koník zelený, proč bys nemohl, nesměl . . .?

km

Stále nechápu, jak barva koníka na obrázku souvisí s pravidlama v lidské společnosti.
cs.wikipedia.org/...

asd1

Ve čmelácích je koník zelenej, takže žádný sněhový vločky ale realita *smich*

halamus

Koník má být duhový.

Já bych s tříleťákem o barvě koníka nepolemizovala - co když má doma

Má se takhle učitel chovat?

Jasně a fialová kráva je Milka a sněhuláci jsou barevní, protože dítě sněhuláka ještě nevidělo. Za jeho života tolik sněhu na sněhuláka nebylo. *smich2* Jen Rómové jásají, že nejsme rasisti, kteří dělají sněhuláky pouze bílé.

hodnocení

1x

e at se učím ještě vic, chápu, ale doma situace mi to neumožňuje****proč nepomůže Váš programátor? Jaká situace Vám to neumožňuje.

Učitělka Vám chce pomoci, Vy to nechcete. Vy chcete maturitu a přitom se neučíte? To pak budeme mít středoškoláky bez znalostí?

halamus
hodnocení

1x

neustale me petkuje i když mám víc jak půlku správně.
Nevím, zda víc, jak půjku jednoho příkladu, nebo víc jak půlku z mnoha drobných příkladů, ale jak jsem chodil před desítkami let na SŠ já, tak tohle by bylo na nedostatečnou, výjimečně na dostatečnou.

km
hodnocení

0x

Učitelka se tak chovat nemá, ale berte to co říká vážně. Tzn. je třeba zabrat, abyste školu dokončila.

Snažte se učitelky neprovokovat a vzorně se připravovat. Pokud se i pak jejich chování nezmění, řešte to s rodiči a s vedením školy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]