Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat,co mám dělat.
Každý den jdu do školy s tím, že se mi tam nechce!Mám ve třídě nejlepší kamarádku a tu ode mě 4 další holky z naší třídy odhánějí.Ale nejhorší je na tom to, že to celé vymyslela naše učitelka.Myslí si totiž, že mojí kamarádce nějak ubližuju nebo že jí nějak přikazuju apod. a přitom to vůbec není pravda!Když jde kamarádka ke mě a povídáme si vždycky jí jedna s těch holek přivolá a něco jí řekne v tom smyslu, aby za mnou nechodila no a ona za mnou pořád teda chodí, ale když už za mnou přijde asi po páté zavolají si jí na záchod a pak už ke mě nejde.A je to pořád do kola.Pak mě taky hrozně pomlouvají např. že se nemaluji atd. a když se teda namaluji tak říkají jak je to hrozný, ale tak aby to slyšeli jen ostatní spolužáci a já ne.Pak se to dozvím až když jdu s kamarádkou domů, protože ona mi to všechno poví.Nebo říkají jak se hrozně oblékám (přitom se oblékám úplně normálně,jako ostatní) a když jsem si koupila novou kostkovanou košili,(tu co teďko všichni u nás na škole nosí a všem jí všichní chválí,) tak zase říkaly,abych to nevěděla, že je hrozná, že má hroznou barvu apod..Tak mi prosím poraďte co mám dělat, mě to hrozně štve a jsem z toho pořád smutná.
Leni, do jake tridy chodis? Na ZS, SS? Dve veci:
Na takove slepice se vykasli, prece se nebudes oblekat a malovat podle jejich prani. Ukaz jim, ze si z nich nic nedelas, hod kolem nich se vztycenou hlavou a na pripominky nereaguj. Hlavne se jim nevyhybej, aby necitily svoji prevahu a nezacaly ji jeste vice vyuzivat. Holky jsou vzdycky silny ve skupine.
A druha vec, ktera me dost zarazi: kamaradka ti povi, co vsechno o tobe rikaly, a druhy den za nima zase bezi? Pokud je to jedna a ta sama, mela by se te spis zastat a ne hrat takto na obe strany. To je dost nefer... pokud ji na tobe skutecne zalezi, prestala by si jich vsimat a nebehala za nimi jako ocasek.
Tim spis bud nad veci. Za rok ze skoly vypadnes a najdes si na stredni kolektiv, ktery za to stoji a je uz dospelejsi. Hlavne jak rikam, neukazuj tem slepicim svoji slabost, jak te to mrzi a jak jsi smutna, o to jim jde. Kolem chod s usmevem Kdyz uvidi, ze jsi spokojena a na ne kasles, seberes jim vitr z plachet. A s kamaradkou si promluv - jasne rekni, co ti vadi, ze nemuze sedet jednim zadkem na dvou zidlich.
Takové trubky se najdou v každém větším holčičím kolektivu. Říká se to snadněji než se to provádí, ale: neřeš je. Často to dělají ze závisti. Tím, že pomluví tebe, si myslí, že tím pádem ony vypadají lépe. Není to pravda. Samy sebe shazují. I kdyby tvoje košile byla blbá, což nejspíš nebude, je to lepší, než být za blbku celá.
Snaž se pořád pracovat na vztahu s kamarádkou. Choďte spolu ven, na bazén a tak. Protože ty vaše drbničky spolu sic nejspíš drbou, ale na co pak budou vzpomínat? Myslíš, že když o sobě vzájemně ví, jak drbou a pomlouvají, že se můžou vzájemně svěřit s nějakým tajemstvím?
A jestli už víš, do čeho nejčastěji rýpou, zkus si dopředu vymyslet pár vtipných odpovědí. To zabere vždycky.
Hodně zdaru a pevné nervy!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.