Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

I am good in/at it

Od: cica* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám jednoduchý dotaz. :D Když je fráze - být v nečem dobrý (a nejen v tomto případě), píše I'm good in it nebo Iˇm good at it? IN x AT

Díky. *palec*

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

2x

Většinou at, ale někdy i in, z hlavy mě napadá třeba u jazyků "I'm good in french."

cocinkamichalka*

Ano - ale "I am good at it" je fráze. Pokud by byla věta: I love french. I am good at it. - tak bude opět at.

askmenow*

Samozřejmě, protože v takovém případě se předložka neváže k french, ale k it.

nene, i tady to bude "I am good at French"... vždycky je tam "at", když se jedná o dovednost, že mi něco jde...

hodnocení

1x

I am good at sex and I am good in bed.

In = uvnitr

At = v (necem)

jé, axus, to je dobrý... to mě nenapadlo... máte pravdu

ale "in bed" je spíš vyjímka - většinou se použivá fráze "být dobrý v něčem, v nějaké aktivitě, dovednosti" - a pak je to vždycky "at", např. good at skiing, English, cooking ... atd.

Jasny. Zkratka v pripade aktivity, vlastnosti, instituaci a pod. se pouziva at a v pripade, kdy se skutecne jedna o situci uvnitr neceho, pak je na miste in.

-

At the school - ve skole (...mame telocvik) - v instituci (abstraktni pojem)

In the school - ve skole = ve skolni budove (...mame telocvicnu) - v budove (konkretni fyzicky existujici vec)

-

A tak je to prakticky se vsim. Zadna veda.*palec*

naihonn*
22.11.12 17:13

Tak, tak. :)

naihonn*
hodnocení

0x

Rozhodně AT, a to i u jazyků. Jediný rozdíl, který jsem našel je použití be good in bed, kde ovšem nejde o činnost, ale o lokaci. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]