Nejste přihlášen/a.
Syn 4 třída jede poprvé na ŠvP a občas má noční nehody. Pokud má někdo podobný problém, chtěla bych se zeptat jak děti řešily převlékání plenky aby si toho spolužáci nevšimli a jak co ráno s počuranou plenkou? S učitelkou se pochopitelně domluvím.
Názory má každý jiné. Já, za svoji osobu bych dítě ze školy v přírodě omluvila ze zdravotních problémů a na noce mimo domov bych nepustila. Nevím proč se chlapec pomočuje, jestli fyzické nebo psychické problémy jsou důvodem, ale rozhodně bych udělala všechno, abych ho uchránila traumatu z výsměchu. Ten ho poznamená na celý život. Už takhle má sebevědomí narušené a posměch to dorazí. Možná, že by stálo za úvahu požádat učitelku, ať ho, až půjde ona spát, probudí a pošle vyčurat. Nevím, jestli by to bylo k čemu.
Ano, dokud se to dítě nevyléčí ze svého problému, na noc bych ho nikam nepustila. Bude to pro něho velké trauma, děti se mu budou smát a nechci domyslet, jestli to neunese.
Ve 4. třídě by se podobné nehody už stávat neměly. Chlapec je tedy svým způsobem nemocný. Do školy v přírodě bych jej neposlala. I když se Vám to nelíbí. Jezdila jsem s dětmi do školy v přírodě a je to zápřah pro dospělé. Ano, dát chlapce do pořádku by učitelka měla, ale to maskování a tajení, to po ní chcete moc. Dítě samo je ještě takové nevinné, těžko podobnou situaci utají, zvláště, když se to bude opakovat. A děti se budou řehnit, znáte přece děti. Třeba ani ne ze zlého úmyslu, ale bude to prostě situace, která nebývá běžná.
U chlapce je zcela jiný problém, než ten, jak píšete Vy - někdo má brýle nebo naslouchadlo. Ano, třeba má, ale nemusí to schovávat a tajit. Tohle je něco jiného a myslím si, že by se to stejně provalilo. Dítě je v neznámém prostředí, nebude umět hned zareagovat - kam dát plenu, jak to zatajit. A věřte, že bude chudák.
Neuvažovala bych o utajování, dítě letos ještě nechala doma a začala opravdu důsledně léčit. Zřejmě na dětské urologii. A příští rok už může být dítě problémů zbaveno a vesele jet s ostatními. Jen se do toho pustit a neřešit to potupnou plínou. Jaga.
Možná je čas využít změnu oproti spaní doma, plíny zahodit a spát bez nich. Neprotékající prostěradlo, a pro spolužáky si vezme flašku s čajem jakože si jí rozlil. Nebo řekne ten vtip s trpaslíkem a jakej je ten trpajzlík hajzl - To za nim ve snu přijde trpaslík - pojď chcát, pojď chcát, tak jde a ráno mokrej.. Párkrát se to opakuje, dostane radu odpovědět že už byl... A zas přijde ten trpaslík, tak mu to řekne.. A trpajzlík na to "Tak pojď sr..t"
Doma plenky nemá. Neprotékající prostěradlo to nevyřeší, protože kromě prostěradla si počurá i pyžamo a deku a sotva to svede na rozlitý čaj.
Pokud opravdu Vy nebo syn chcete, aby jel, tak mu dejte volné pyžamo, aby plenka nebyla vidět. Večer si plenku v soukromí ve sprše/na wc nasadí, ráno sundá a vyhodí - pokud budude na wc koš, odnese nenápadně někam pryč. Dejte mu třeba nějaké neprůhledné sáčky/tašky na zabalení. Já bych to teda učitelce neříkala.
Pokud je hendikepovaný, a osobně mám jedno takové dospělé dítě doma s noční plenou ,tak ať mu pediatr napíše na pojišťovnu pleny a na noc mu je dávejte.Není důvod ,aby počůral celou postel.Někdy bude plena suchá ,ale hlavně nebude mokrá a zapáchající celá postel.Jsou lidé ,kteří nosí pleny celoživotně.
Dobrý den.
Je potřeba to řešit. Zda má pravidelný pitný režim a nezadržuje moč. Příčina může být i psychická. Zda má doma klid, pohodu, není ve stresu. Dítě potřebuje Vaši podporu a pochopení. Určitě bych ho na ŠvP neposílala. Plenek je třeba se zbavit. Co nejdříve. Už je to velký kluk.
Jinak bych se poradila s lékařem. Je potřeba to vyřešit. Příští rok může jet v klidu také. Držím palce. Zdravím.
Rozhodně tohle není srovnatené s brýlemi, naslouchátkem a pod. Dítě na vozíku přes veškerou inkluzi nepojede na ŠVP, kde není bezbariérový přístup a brýle na nich vidí ostatní na dítěti odjakživa. Buď je třeba to přiznat a podat jako nemoc, kterou nemůžete ovlivnit, řešíte ji takhle anebo ho tam neposílat. Když vám pomůže učitelka, děti to přijmou jako fakt a hotovo. Jednou nám na tábor dali rodiče chlapce, který neudržel stolici. Měl vrozenou vadu, později se to řešilo operací. Ale nikdo nám to neřekl. Ten 10letý kluk to sám samozřejmě nezvládl, takže po pár dnech hlásily děti smrad v chatce a my hledali jeho příčinu. Našly jsme pak množství pokakaného prádla v kufru. To, že se pokakává děti vzaly naprosto v pohodě, když jsme jim po zjištění příčiny všechno vysvětlili. Kdyby nám to rodiče řekli, dalo se to řešit včas a lépe. Ale oni se báli, že jim ho nevezmeme a tábor.
Děkuji za názor, ale dotaz nezněl jestli má jet nebo ne, to už řešíme několik let. Ale dítě s hendykepem se nemá vyčleňovat z kolektivu, děti se špatným zrakem taky nosí brýle, děti se špatným sluchem zase naslouchátko a nikdo je za to neodsuzuje. Pokud se děti někomu za něco smějí, pak proto, že přejímají postoj rodičů. S názerem že se počurávají jen malé děti vám přeji, abyste na plenkách jednou neskončily.
A ony vámi zmíněné hendikepované děti, s naslouchadlem nebo brýlemi to chtějí maskovat, schovávat, tajit?
Tento váš přípis zcela mění podstatu dotazu!
Tak ať to váš syn přizná, a chová se stejně, jako jiný hendikepovaný děti, jistě to má na lékařské zprávě, že to je jeho fyzický hendikep a ne jen psychická neschopnost způsobená ať už jakýmkoliv rozmarem.
Víte, tyhle generace jsou přehnanou péči rodičů už zničené... S náma se nikdo nemazal. A myslím že se mi to i možná někdy i stalo mimo domov v nízkém věku, no tak rozhodně jsem to uměl nějakým způsobem vyřešit už vůbec ani si to nepamatuji.
To musíte vědět vy, jestli vaše děcko je totální neschopný mamánek nebo je flexibilní a umí řešit věci, Což je v dnešní době asi rarita, Ale obrovská konkurenční výhoda!
Co přesně řešíte je za problém? Je to jako kdybyste měla dceru a ta potřebovala si vyměnit vložku - nikdo o tom nemusí vědět, ani spolužáci ani učitelka. Na škole v přírodě najde koš a plenku si nandá a sundá s pyžamem - tak i tak by se snad převlékal v soukromí. Syn nemá důvod někomu svůj "hendikep" ukazovat.
Jestliže se řeší tento problém již několik let, bylo by asi dobré změnit lékaře. Měla jsem spolužačku na prvním stupni ZŠ a té zemřel tatínek. Začala koktat a nikdo jsme se jí nesmál. Pak konečně našli lékaře, který jí pomohl.
Ve čtvrté třídě to už je opravdu napováženou. Já si pamatuju na takové ty sny, které mám občas do dneška, že jdu na záchod a nejde mi to a probudim se a musím letět na záchod. Je to opravdu jak ten vtip s trpaslíkem. Vážně se mi to v noci zdává právě těsně před tím, než se probudím na záchod (třeba jsem ve vlaku, koukám dírou na koleje (donedávna běžná toaleta, ještě je občas ve vlacích vidět) a nejde mi čůrat). Zaplať pánbůh, že to nejde, ale když jsem byl malý (hodně malý), tak to šlo a končívalo to mokrým prostěradlem. Pak jsem se naučil nepít před spaním (aspoň 2 hodiny) a taky si před spaním na malou dojít. Pravidelně jsem se budil v noci (vycházelo to na 2 ráno, možná za to mohly objíjecí hodiny nebo kukačky, které to synchronizovaly). Každopádně je od té doby pokoj.
V tomhle věku to určitě řeší lékaři. U starších dětí se to prostě považuje za ostudu a takové dítě posměchu neunikne, pokud se to provalí.
Jeden den, možná i dvě noci by chlapec dokázal uhlídat, ale jak dlouho tam budou, týden, nebo dva? To se určitě provalí, pak se kluk stane terčem posměchu, potáhne se to s ním dlouho, možná pořád. Děti jsou kruté. Jste na tohle připraveni? Synka nech doma a raději v klidu vymyslete výmluvu. A hlavně intenzivně řešte problém, ať je kdekoli, to přece není normální aby se 11leté děcko počůralo.
Docela mě zaujalo, že tady většina uvádí, aby tam chudáček nejezdil, aby neutrpěl trauma.
Ale nějak jsem přehlédl od maminky, jestli on tam chce jet, jestli on to je leader třídy, nebo je spíš drobný a introvert ušlápnutý, jestli pije před spaním nebo ne, jak často se mu nehoda doma stane A jestli si to umí doma po sobě vyřešit Anebo je jenom maminka příliš horlivá víc, než je třeba...
Kdyby byl třeba nabušený a sportovně založený, tak jsem mu málokdo budeš smát, protože od něj dostane na budku!
Já jsem třeba ve 3. třídě jel s maminkou mojí učitelkou a ta jela se čtvrťákama. Tam když si na mě nějakej otvíral ústa, tak dostal ode mě nabančíno přestože byl jakoby o rok starší Řezal jsem je tam hlava nehlava. I když si tak vzpomenu, tak na základce jsme se teda mydlili ostošest, to je v dnešní době sněžných vloček nemyslitelný, abych někomu otřel hlavu o panel nebo Roztrhl bundu proto, že byl drzej.
Ono kdyby ho maminka (Nedejbože samoživitelka s jedináčkem) Chlapečka donutila to po sobě uklízet, tak by chlapeček třeba sám si nastavil vibrace na telefonu, nelemtal před spánkem, nebo ne?
Viděl jsem snad i sedmnáctiletý chlapečky, který maminka musela zavazovat tkaničky a přesazovat knoflíky u bundy... A to nebyla ani samoživitelka ani s jedináčkem, to byla jen hl... žena, která takzvaně nechtěla problémy, neboli po stylu když to udělám sama bude to míň práce
Všichni se snažíme poradit tak, jak nejlépe dovedeme. Neznáme okolnosti zdravotních problémů vašeho chlapečka, jestli jsou psychické či fyzické, nebo oboje, tak se potom těžko radí, když po několika letech se problém nevyřešil.
Na švp bych ho neposílala, bude se stydět, plenu si nevezme a buď nebude celou noc strachy spát nebo znečistí postel. A kdo a jak to tam pak bude řešit? Ale nepíšete, že ho má v péči lékař? Jestli ano, napíše mu omluvenku. Dětem, kterým se netvoří antidiuretický hormon ho stačí dodat ve formě kapek a někdy je to zázračné vyléčení. K tomu samozřejmě omezení pití, vzbuzení na wc v průběhu noci - to všechno by učitelka zvládla, ale plenu ve 4. třídě? To už je opravdu moc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.