Nejste přihlášen/a.
hm, chápu, že žvanit půldruhý minuty na téma kočka je (pokud ke kočkám nemáte přehršli pokud možno autentickejch zajímavejch informací) je dost blbej úkol, sám bych ho nechtěl dostat...;
můžu jen nahodit obecný rady, tipy - pokud to má bejt trochu zajímavější, bylo by dobrý se od základních a papírovejch pouček dostat k názorům lidí na kočky - jak se chovaj, co soužití s kočkou přináší, srovnání povah koček se psem a tak podobně; k tomu třeba přidat nějakou tu charakteristickou nebo jen zajímavou příhodu s kočkou (jednu, víc, podle naplněnosti celkovýho časovýho limitu), jako třešničku na dortu případně přidat nějakou známou osobnost a její vztah (asi kladnej) ke kočkám - napadá mě Hrabal (mimochodem teď snad někdy otevřou jeho kerskou chatu a mj. tam budou připomenutý i kočky, snad tam sou i nějaký sochy);
no a potom si k tomu zkusit napsat pár základních bodů, a k nim si vyzkoušet časovou stopáž, aby to dohromady dělalo tu půldruhou minutu... (no, pokud by to měl člověk vzít od vyhledávání materiálu po vláknech, tak je to práce na několik hodin čistýho času...);
možná je to teda na půldruhý minuty trošku obsáhlejší a náročný pojetí, ovšem minuta a půl je docela dost, a pokud to nemá vyznít jako slaboduchý bláboly, tak to taková sranda neni (schválně si to vážení sami pěkně zkuste, jak vykládáte půldruhou minutu o kočkách tak, abyste se nad svejma pitomejma výplodama nemuseli rozbrečet studem...)
docela mě napadá, že by si tazatel(ka) moh(la) sem na poradnu dát další dva asi takovéhle dotazy:
Co si myslíte o kočkách, jací jsou to společníci?
Veselá, zajímavá příhoda s kočkou - znáte nějakou?
(dva dotazy proto, že do jednoho by se titulek špatně scukával, dotazy by se daly v doprovodnym textu rozšířit např. i o rady, varování apod.; k tomu stručný vysvětlení ve smyslu - nemám s kočkama osobní (ani blízkou zprostředkovanou) zkušenost, rád(a) bych o nich něco víc dozvěděl(a), abych o kočkách sdělil(a) něco zajímavýho v rámci školního úkolu);
v řeči by pak samozřejmě autor klidně moh přiznat - tohle si asi tak myslí o kočkách ti, co je dobře znají (nemusel by to vydávat za svoje zkušenosti, názory)
@hafhaf - žvanit půldruhý minuty na téma kočka je ... dost blbej úkol
Minutu a půl se dá plácat na libovolné téma, dokonce i bez přípravy
Na vašem místě bych vyprávěl tento svůj nedávný zážitek s kočkou: Šel jsem po chodníku a na dveřním sloupku u domu seděla kočka. Trochu jsem jí podrbal a šel dál. Proti mě přicházela paní, která se usmívala. Došlo mi, že ta kočka je asi její a čeká na ni. Otočil jsem se a moje domněnka se potvrdila. Odemkla dveře a s kočkou se přivítaly.
Co je na to zvláštního, řeknete si? Majitelé zvířat vědí, že je jejich miláčci často čekají, i když se vracejí v nepravidelnou dobu. Výzkum tohoto spojení mezi majitelem a zvířetem dělal dr. Sheldrake a vydal o něm knihu s českým názvem Váš pes to ví. Jeden příklad je zde:
sheldrake.org/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.