Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém

Od: filip odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, ve škole je jeden kluk se kterého si ostatní děti dělají srandu a skoro vždy to shodí na mě, protože jsem měl s tím klukem už také problémy ale poslední půlrom se to uklidnilo. poslední dva týdny opět něco tomu klukovi dělali a já jsem s rodiči pozvaný do ředitelny a nejspíš budu mít návrh na 2 z chování. Nevím co říct ,protože mi nikdo nevěří. Už jsem z toho dost smutný.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

p23®
hodnocení

2x

Nebuď smutný. Pokud jsi měl s tímto klukem už sám problémy, tak asi víš jaké. A z jakého důvodu si z něj všichni dělají srandu. Pokud se již ubližování nezúčastňuješ, tak není se čeho bát. Stačí říci jen pravdu. Lhát se nemá.

Tento hoch potřebuje podporu. Víš, jak je to pro něj těžké jít ráno do školy, když mu stále jen někdo ubližuje? Pokud někdo ubližuje, musí být za to i potrestán. Takže potom návrh na 2 z chování je odpovídající.

Jen řekni pravdu, to stačí. Popovídej si ještě s rodiči. Zdravím.

p23®

Také mě napadla ještě jedna věc.

Může se také jednat o hocha, který je hyperaktivní, má nějakou poruchu (například výchova, zdravotní a pod.) a sám tyto akce vyvolává. Dělá ze sebe kašpárka. Ostatní se mu potom směji. V tomto případě ho všichni jen omlouvají. Pokud je to tak, tak se braň. Možná bys měl sám dostat od někoho ze třídy podporu. Ale většinou jsou všichni rádi, že se jich to netýká. Jen přihlížejí.

V kolektivu se vždy musí najít někdo silný a druhý slabý. Jako ve známkování. Držím palce. Zdravím.

aaa
hodnocení

0x

A už jsi se ho zastal?

filip
hodnocení

rád bych se ho zastal, jenom že oni mu třeba schovají věci a řeknou mu, že jsem to byl já a on jim věří protože mě jediného ze třídy nemá rád a hned jde za učitelem který to hned napíše rodičům a nikdo mi nevěří ani ve škole ani doma. Nevím co budu v té ředitelně říkat a jestli budu mít kvůli tomu návrh na 2 z chování tak mám po budoucnosti.

ltz
hodnocení

0x
Ten chudák kluk musel přece vypovídat, kdo ho šikanuje. To ho nebylo ve třídě nikomu líto. Co když si něco udělá.

tj
hodnocení

0x
To je kravina. Říct pravdu nestačí. Jako kluci jsme se prali ve třídě o přestávce, já shodil spolužáka na zem. Nic se nestalo, jen si sedl na zadek a když vstával, že půjde zase bitkovat, opřel se o umyvadlo a urval ho ze zdi. Když jsem říkal pravdu, nikoho to nezajímalo, on se k ničemu nepřiznal a třída nic neviděla (i když na nás koukali). Umyvadlo jsme museli zaplatit napůl a ještě si pozvali rodiče, že ničíme školní majetek.
.
Pravda nikoho nezajímá. Tazatel je v háji. Prostě na něj svalují vinu za něco co nedělá a on se nemá jak bránit.
.
Skutečná rada tazateli.
1) Sebeobrana. Natoč si jak mu ubližují, pokud to půjde, pak si počkej až zase přijdou s tím svým lhaním a následně, úplně v klidu a s úsměvem na rtech řekni, že tentokrát máš důkaz, že celou dobu lžou a svalují vinu na tebe a pak je všechny odhal před ředitelem školy tím videem. Požaduj veřejnou omluvu, aby se očistilo tvoje jméno.
2) Útok. Zkus se toho ňoumi zastat a naopak stát při něm. Ne proto, abyste byli kamarádi, ale protože nesnášíš ubožáky, co ubližují slabším. Když budeš na jeho straně, těžko budou svalovat vinu na tebe...
filip
hodnocení

No nevím jestli si to můžu natočit i když by to byl důkaz, protože se to nesmí a ten kluk má prý nějakou poruchu a já jsem jediný koho nemá rád a všem věří když mu schovají věci do jiné lavice a pak to svedou na mě.

jaj*
hodnocení

0x
Tak to je v háji, kdysi po mě ve škole něco hodili a já jsem to odhodila, zjstila jsem že to spadlo na zeď a oni mi zakázali to dát pryč, hned jsem měla poznámku za to. Kdybych se toho kusu želatiny nelekla a kdybych neměla strach co se mi zase nalepí do vlasů tak by žádný problém nebyl. Prostě daň za debilní spolužáky, ještě jak jsem to chtěla sundat tak jeden z debilů stál u té zdi se židlí a když jsem to šla sundat tak mě tou židli bouchl do noh a to bylo podle mastné paní učitelky v pořádku. Buď rád za to, že se na to někdo zeptá, mě se nikdo neptal a neměla jsem prostor něco říct a hned byl průšvih a doma přes držku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]