Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počet bodů- mám šanci?

Od: bojimse odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
Hlásím se na střední kam se hlasi 117 děti berou 30 a 32 děti ji má na prvním místě já taky.
Celkově je možné dostat 130 bodů (50 čj a ma 30 vysvědčení)
Za vysvědčení mám 28 a z prijimacek dohromady jsem si napočítala cca 54 bodů (nevím přesně)
Minulý rok bylo celkem 150 bodů vše za 50 bodů. Poslední měl 89 bodů a předminulý měl 96 bodů.
Myslíte že mám šanci hodně se bojím ale moc tam chci jít. Myslíte že mám šanci? Dekuju, vím že záleží na ostatních kolik budou mít bod, ale zajímal by mě Váš názor a děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

1x

Tak se pochlub, kolik bodů jsi získala a jestli jsi se nakonec na tu školu dostala.

kdosi
hodnocení

0x

Samozřejmě, že šanci máš.

Zaprvé je možné, že z různých důvodů odstoupí všichni s lepším skórem, než máš ty a pak bys byla první. (Není to moc pravděpodobné, ale naprosto vyloučené taky ne.)

Zadruhé - teď máš asi tak 82 bodů, což by loni nestačilo, ale to bys měla nejspíš o skoro 20 bodů za vysvědčení víc a to by naopak rozhodně stačilo. (doplň nejpný vtípek, či narážku na matematiku)

Zatřetí - letos není loni a tak může být vědomostní rozložení uchazečů výrazně odlišné - pokud berou 30, tak je to dost málo na to, aby i nevelké změny hodně zahýbaly s dosaženými výsledky mezi jednotlivými roky.

(A být já školou - jakože nejsem - tak bych bral přednostně ty nelepší a mezi nimi upřednostňoval ty s lepším hodnocením z mojich zkoušek před těmi, kteří měli kdysi kdesi jinde lepší vysvědčení ( ostatně tomu napovídá i to snížení váhy z 50 na 30 ))

fafes
hodnocení

0x

Ahoj, ano máš. Případně se dost studentů odhlašuje v zápisovém kole, jelikož jste si mohli podat 2 různé přihlášky.

bojimse
hodnocení

Dekuju moc, tak snad to vyjde
lmgify

Takto to od letošního roku vůbec neprobíhá. Nikdo se odhlašovat nebude. Těch 32 se školou na 1.místě tam chce nastoupit. Jestli z nich jeden odstoupí, tak to bude hodně.

fafes

Aha, omlouvám se, pokud se pravidla přijímacího řízení změnila.

lmgify
hodnocení

0x

Loni bys měla za vysvědčení 46b, s testy celkem 100b a to by na přijetí v předchozích letech stačilo.

> Poslední měl 89 bodů a předminulý měl 96 bodů.

Jak jsi tohle zjistila?

bojimse
hodnocení

Těch 89 bodů měl minulý rok poslední přijmutý.
Trošku jsem to špatně napsala ale předminulý rok měl poslední 96. S tím že měli celkem možných těch 150 b.
Tento rok snížili vysvědčení na 30 bodů tak nevím kolik bych měla mít minimálně.
Data jsem si našla přes archiv webu.
lmgify

> Trošku jsem to špatně napsala

Napsala jsi to dobře. Pochopil jsem, co jsi myslela.

> Data jsem si našla přes archiv webu.

To byl jediný způsob, který mě napadl, ale nečekal jsem, že by to ještě někoho napadlo a už vůbec jsem to nečekal od uchazečky. Takže máš ode mě respekt! *palec2*

Bodů máš na přijetí dost i po přepočítání z těch 150b na 130b.

bojimse
hodnocení

Moc dekuju! potěšilo mě to :)
Tak moc doufám že mi to vyjde
Ještě předčasně nejásejte, letošní testy JPZ byly lehčí, než loňské (hlavně pondělní matematika), hranice potřebného zisku bodů se zřejmě o něco posune směrem nahoru.
Držím palce, ať to vyjde!
lmgify

Snad se tady za měsíc tazatelka ještě staví a dá nám vědět, jak nakonec dopadla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]