Nejste přihlášen/a.
Nejdříve jednat s ředitelem školy /učiliště/, do které bys chtěl přejít. Nemusí Tě za každou cenu vzít! Jinak všeobecné předměty lze uznat, ale problém budou odborné předměty a hlavně odborná praxe, tam jsou stanovené počty hodin a ty bys musel odkroutit postupně s nižšími ročníky. Pak je na vedení oné školy, zda a jaký plán výuky. Já bych se snažila zůstat a odmaturovat za cenu čtyřek. V případě budoucnosti se na známky nikdo neptá, hlavně mít maturitu. Pak se dá učňák přidělat snáze a nebudeš brán jako ztroskotanec.
@liska5 to píše správně. Rozhodnout může jen ředitel učiliště. Problém budou ty praxe a odborné předměty za prvák a druhák. Navíc třeťák je hodně pravděpodobně poslední ročník ...
Když zůstaneš na současné škole do konce 4.ročníku a uzavřeš ho (nepropadneš nebo budeš mít max dvě pětky a uděláš opravky), ani nemusíš dělat maturitu a přesto se můžeš přihlásit na učební obor vyučovaný v tzv. zkrácené formě, která trvá jen 1 školní rok (cca 9 měsíců kvůli závěrečným zkouškám) a učí se jen odborné předměty a praxe.
Pochopil jsem to správně, že teď končíš 3.ročník na SŠ?
Jestli končíš 2.ročník, tak moje rada by asi byla jiná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.