Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Učitelská důtka

Od: pavelkolar odpovědí: 15 změna:

dobrý den dostal jse učitelskou dutku nevíte co to je? prototže se bojím.

Učitelská důtka

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

No co by to bylo - evidentně máš nějaký problém se školními pomůckami, poznámky nezabraly, tak další stupeň je důtka třídního. Pokud budeš dál pokračovat v nastoleném kurzu, může následovat důtka ředitele atd...

hodnocení

7x

No je to vlastně vzkaz od tvého učitele tvým rodičům, že kašleš na učební pomůcky. Má to takovouhle úřední podobu. Co s tím udělají rodiče, to už je na nich.

Ředitelská důtka je v podstatě to samé, ale ne od pana učitele, ale přímo od ředitele.

pavelkolar
hodnocení

a je možný vyhazov ze školy?

Pokud na to budete dál kašlat, tak ano.

pavelkolar
hodnocení

děkuju to je vše

lmgify

Za zapomínání věcí ti vyhazov nehrozí.

To by mě zajímalo, kolik jsi toho musel zapomenout, že jsi to dopracoval až k důtce. U nás se dávala důtka jen za docela solidní průšvihy.

Už jsem to tady psal kdysi dříve, ale tato kázeňská napomenutí jsou spíše pro tebe než pro tvoje rodiče. Mělo by ti to pomoct, aby se ti rozsvítilo v palici, uvědomit si, že to, co děláš, není správně a že nechceš být jeden z těch blbců, co bude pokračovat a dotáhne to na ředitelskou důtku.

mll

U nás stačilo 5 poznámek a už bylo napomenutí, dalších pět a důtka a opravdu se pár jedinců dopracovalo až ke trojce z chování. Ani nemuseli kouřit za trafačkou nebo krást v sámošce (tehdy spolehlivé způsoby, jak dostat trojku z mravů). Minimálně napomenutí za "soustavné neplnění povinností..." bylo celkem běžné stejně jako třídní důtka za totéž. Ředitelská už ne tolik (ale pořád to nebyla vzácnost) a dvojku nebo trojku z chování mělo pár jedinců.

A že nachytat pět poznámek nebylo složité. Pravidelně se konaly kontrolní akce a stačilo nemít nůžky nebo toaletní papír (nebo nějakou ze seznamu dalších zbytečností, které člověk tahal v tašce, aby je mohl jednou dvakrát do roka použít). Husarský kousek se mi povedl jednou, pár dnů poté, co jsme byli poučeni, kolik toho smíme tahat na zádech (už nevim jestli to bylo 8 nebo 10 kilo), jinak že dostaneme skolijózu nebo něco takového. Tak jsem prostě dal tašku na váhu a odebíral od nejzbytečnějších a nejtěžších učebnic abych se dostal na povolenou váhu. No a jak bylo zvykem ptát se (za účelem pohany) jaktože nemáš tohle nebo tamto (většinou to byly opravdu nepotřebné věci, málokdy šlo o zapomenuté nůžky při výtvarné výchově, kdy nůžky byly zrovna potřeba), tak jsem s klidem odpověděl, že se to prostě nevešlo do váhy. Samozřřejmě se mé zdůvodnění paní učitelce nelíbilo, no ale musím říct, že s odstupem času (ne hned) jsem pozoroval, že se množina zbytečných učebnic, které tvořily těžítko v tašce zmenšila (byť pochybuju že vlivem tohodle incidentu).

Jestli se bavíme o základce, tak tam je to v pohodě, ze základky se nevyhazuje, ta je povinná, ale na střední by za to vyhazov klidně hrozit mohl, i když je to asi jen teoretická možnost.

Tak jasně, to vyhození je v podstatě jen teoretická možnost, pravděpodobně by to eskalovalo tak pomalu, že by školu dřív dokončil. Ale pokud by k tomu přidal nějaké další průšvihy, tak by to určitě jeho pozici nezlepšilo.

mll
hodnocení

1x

Co by to bylo, další (už poměrně vážná) výstraha po napomenutí. Pak ještě bude ředitelská důtka, dvojka z chování, trojka z chování a víc už nehrozí, protože těžší kalibr už neni.

Jen koukám, jak jde pokrok, na základce se to psalo do žákovské knížky a hlásilo školním rozhlasem, na průmce se dávaly špajsky k podepsání rodičům a ředitelskou důtku chodil ředitel vyslovit osobně do třídy danému jedinci "slavnostně" před celou třídou a dneska je jen nějaká notifikace v aplikaci.

cil

To protože už i rodiče byli líný číst žákovské knížky tak aby nemohli tvrdit, že o tom nevěděli

mll

S těma žákovskejma, to byla prý třídní ve třeťáku na učňáku (mezi průmkou a základkou jsem se vyučil) zděšená, když se na rodičáku dozvěděla, že rodiče neví o existenci žákovských (tzv. učňovských) knížek. První dva roky jsme měli třídního, který to jen komentoval, že má třídu plnou sirotků (když jim nikdo nepodepisuje žákovskou).

pavelkolar
hodnocení

a to je co? ředitelská dutka?

cil
hodnocení

0x

Víme co to je, kašleš na výuku, nepřipravuješ se, nenosíš pomůcky, a rodiče tě k tomu asi nevedou.

Takže táta (pokud nějaký je) by měl odepnout pásek a použít ho na tebe.

Anebo rovnou bičovat důtkami? cs.wikipedia.org/...

liska5
hodnocení

0x

To máš za nějaký přestupek. První stupeň varování. Na vyhazov to není.

jaj*
hodnocení

0x
Když je to zapomínání věcí, je takový problém si věci nechávat ve škole? Třeba pravítko, jsem nechábala ve škole ve skříňce a když byl domácí úkol do geometrie tak se udělal o přestávce. Nebo mít druhou sadu doma, za mě stály 15 Kč a tim že zůstávaly ve škole měly delší životnost. Jako napomenutí jsme dostala taky, ale důtku nevím. Taky máš nevýhodu v tom že je vše elektronicky, my jsme měli papírové a papír se občas ztratil a zapomnělo se na něj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]