Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pusti me k maturite v zari?

Od: adela* odpovědí: 3 změna:
Dobry den, chtela bych se zeptat jak to funguje s maturitou. Chybi mi jeden test z cestiny a pani ucitelka mi ho nedovoli dopsat takze mam N, jenze ted jsem se dozvedela ze me asi jeste nepusti z matiky k maturite. Porad muzu jit v zari a nebo mam smulu? Dekuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zazeptani
hodnocení

0x

Zeptej se těch učitelů, ne? Abys mohla k maturitě, musíš mít uzavřený všechny předměty za daný pololetí a to ty mít v září nebudeš, takže podle mě NE, ale zeptání se učitelů bude jistota.

adela*
hodnocení

No ja se jich zeptam, kazdopadne kdybych mela X z cestiny a nepustil by me z matiky. Cestinu bych si dopsala a pustila by me tak bych mohla teoreticky v zari ne?

lmgify
hodnocení

0x

K maturitní zkoušce se nepouští. Zkoušku má právo dělat každý, kdo ukončil 4.ročník. Ty máš problém ten ročník zřejmě kvůli vysokým absencím ukončit včas na to udělat maturitní zkoušku v tomto jarním termínu. Klasifikační zkouška musí proběhnout do konce září. Nevím, jak to u vás ředitel rozvrhuje, aby se ideálně stihl podzimní (zářiový) termín maturitních zkoušek na vaší škole, který také určuje.

Teoreticky je možnost požádat o komisionální přezkoušení. To by mělo proběhnout ještě před tímto jarním termínem matur.zkoušek, takže bys je ještě stihla, ale nevím, jestli to jde udělat i při neklasifikaci. Zeptej se ředitele. Možná řekne učiteli, aby ti dal napsat nějakou velkou písemku, než aby se muselo organizovat přezkoušení před komisí, což je více práce pro něj. I kdybys dostala čtyřky, tak je to jedno. Hlavně, že uzavřeš ročník.

Jinak matur. zkoušky probíhají vždy "na jaře"(květen/červen) a "na podzim"(září). Můžeš se přihlásit na kteroukoliv z nich do 5 let po ukončení 4.ročníku. Máš 2 opravné pokusy na každou neúspěšně složenou část maturity. Nedoporučuji zkoušky moc odkládat, protože hodně zapomeneš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]