Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musím povinně navštevovat školu?

Od: alexander odpovědí: 33 změna:
Dobrý večer, moc vás prosím o radu.Musím chodit povinně do základní školy, pokud mám náboženství, který mi nedovoluje chodit do školy.Jsem silně věřící člověk, je mi 15,chodím a chodím do 8.třídy.Jaktože třeba na očkování se může říct ze náboženských důvodů se nebudu očkovat.Takže musí něco přeci existovat na školu? Děkuji za odpověďi

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

darsi
hodnocení

6x
O tomhle rozhoduji Tvi rodiče. Muzes mit domaci vzdelavani. Pokud Tvi zakonni zastupci budou souhlasit, aby Te mohli "ucit" musi mit VŠ. Nebo muzes byt zapsan v jakekoliv svobodne skole (napr. Erazim). Maji to ale v rukou Tvi zakonni zastupci. Hledej, zajimej se. Velmi doporucuji na toto tema pani Zdenku Sip Stankovou, muzes se obratit i na ni. Na facebooku ji najdes pod hlavickou DETI JSOU TAKY LIDI.
alexander
hodnocení

Moc vám děkuji za radu!*palec*A myslíte, že by mohlo fungovat i forma distančního vzdělávání?

Když se budeš vzdělávat distančně tak se ale pořád budeš muset učit ty "pseudovědecké a lživé informace". Takže to ti asi zas tak moc nepomůže.

asd1

Dá se i doma nebo "dálkově" s individuálním plánem.

Ovšem to "víra mi nedovoluje chodit do školy" - Uvědom si, že veškeré církve/ sekty jsou jen využití víry ve svůj prospěch. A učení že nemáš chodit do školy je způsob jak si vychovat nevzdělané poslušné ovečky které skáčou jak guru píská (a tvrdí že to přikazuje bůh, přitom ten guru ho v životě neviděl ani od něj nedostal žádné pokyny. Vzdělaná ovečka je nebezpečná protože má přehled, znalosti a umí si spočítat 1+1, to guru nepotřebuje. Nevzdělanec zbaští všechno i s navijákem a věří tomu, pak je snadno ovladatelný.

Abys věžil v nadpřirozeno, osud nebo boha, na to žádnou církev nepotřebuješ.

chlochydess*
hodnocení

6x

Dítě je evidentně zfanatizované Jehovistickou sektou (viz poznámky o očkování).

9letá školní docházka je POVINNÁ. Tam ti ani Jahve nepomůže.

Osobně si přeji a moc doufám, že na 18tku dostaneš rozum a z té sekty odejdeš. Ještě nikomu nepomohla, pouze uškodila. A věta "jsem silně věřící", tak ani ta se mi moc nelíbí. Jsi pouze silně zfanatizovaný, ale to se dá napravit.

vili
Nedávno jsem četl reportáž, kde bylo uvedeno, že fluktuace v této sektě je poměrně vysoká. Z toho důvodu jejich roční nábor sotva pokryje ztráty členů. Takže naděje tu je.
chlochydess*

Problém je, že to děcko si to neuvědomuje. Dobrovolně odejde pouze někdo, kdo si to uvědomí, ale jelikož jde pořád o dítě, moc nad ním drží zfanatizovaní rodiče a těm se těžko odmlouvá.

Ono to bude chtít zásah nějaké třetí osoby. Možná by pomohla právě ta ředitelka, ale to by o tom musela samozřejmě vědět.

A ty, dítě zmanipulované, se podívej na

toto video , ať můžeš pomalu začít.

aryeh

Co doporučíte dětem zfanatizovaným ateistickou sektou?

chlochydess*

Úplně to samé. Vymývačka mozků je nebezpečná a nežádoucí vždy. Já odpovídám na tento konkrétní dotaz. Vy se taky podívejte na to video, ať víte, jak takový dobrovolně-nedobrovolně-zakázaný odstup od sekty vypadá a jaké rány na psychice si člověk odnáší do života.

(že jste taky fanatik mi potvrzovat nemusíte, to jsem jaksi vycítil zcela sám)

lmgify

> 9letá školní docházka je POVINNÁ

Ano, povinná je, ale to neznamená nutnost chodit denně do školy. Při individuální výuce doma chodí do školy jen na přezkoušení, že získává požadované znalosti vyučované na ZŠ.

chlochydess*

Pardon, špatně jsem si přečetl tu vyrývačnou poznámku o ateismu. No, víte, ono ignorovat realitu a upírat se k nějakým berličkám pro snadnější (ne)pochopení složitějších jevů v podobě jakéhokoliv náboženství je nebezpečné a nežádoucí vždy, jak jsem již psal.

Že jste kovaný sektař tedy již víme úplně najisto (Vaše chyba) *slunce*

chlochydess*

@Imgfy To se zde nemůže povést, protože toto dítě je vedeno k tomu, aby učení ignorovalo a nesouhlasilo s ním (tak si tato sekta pojišťuje, aby ani náhodou nikdo neremcal a poslušně ovečkoval - se vzděláním to jde těžko, takže jsou proti vzdělání - viz averze tazatele učit se "lži". - mluví o tom i ta oběť sekty ve videu).

Takže pokud by seděl doma se sektařskými letáky a neučil se (protože vzdělání je fujky fujky, chvalme Jahveho) a pak by šel na přezkoušení, letěl by jak švestka s nedostatečnou, protože by se reálně nic nenaučil (přeci fujky fujky, chválíme pouze sektu).

lmgify

> šel na přezkoušení, letěl by jak švestka s nedostatečnou, protože by se reálně nic nenaučil

To je možné. Předpokládám, že jeho individuální studijní plán by byl ukončen a musel by zpátky fyzicky do školy. Nevím, jak dlouho ten proces od "první příznak, že se doma nic neučí" po rozhodnutí "povinně zpět do školy" trvá.

04.04.24 23:07
hodnocení

2x

Musíš.

hodnocení

2x
Chtěl jsem napsat něco o křesťanských školách
Ale je zajímavé, že i v těchto školách se učí i ty vámi řečené pseudovědy.
Takže máte vlastně smůlu.

hodnocení

1x
Ake presne je to nabozenstvo? Cirkev svateho Flakaca?
alexander
hodnocení

Já jsem nemyslel, že vůbec nebudu chodit do školy, ale že se nebudu učit psedouvědce, vědecké teorie, lživý informace atd.
darsi
Je skvele, ze si 15.lety kluk uvedomuje, co se ve skole učí za sračky. Kdybys měl zustat ve statni sfeře, tak prostě musis jit s davem. Opakovat srackomety za jednicku na vysvedceni. Ale neboj, do hlavy Ti nikdo nevidi. Víra umírá poslední, tu Ti nikdy nikdo nevezme ;)
krtek6

@alexandr a ty máš nějaké vlastní věděcké výzkumy potvrzující, že ti "pseudovědci" nemají na rozdíl od tebe pravdu, abys tuhle svou teorii mohl podložit?...

chlochydess*

@krtek6 A hele, další sektař nám tady vystrkuje svatozář.

Takže to, co se učí ve školách, je vlastně hloupost, protože to říkal Váš vedoucí sekty? Nebo co se nám zde snažíš sdělit?

Někteří lidé by se vážně měli vrátit aspoň na základku... *zed*

chlochydess*

@krtek6 Omlouvám se za koment, špatně jsem pochopil ten Váš (dnes mi to nějak nepálí - holt, pátek :-D )

aryeh

chloch. - Jen dnes? O čem svědčí snaha rychleji psát než myslet (pokud vůbec) v případě ohrožení anti-ateismem (byť domnělého)?

chlochydess*

@aryeh

Se sektaři já debaty nevedu. Mohu Vás pouze upozornit, že si dobrovolně škodíte a ohrožujete každého, kdo s Vámi přichází do kontaktu. Jak s informací naložíte, je samozřejmě na Vás. I když pánbíček (čti Vaše bohatá fantazie) Vás již jistě navigoval "správným" směrem. A tedy mezi lidi, kteří za debatu ani nestojí. Amen! *zed*

alexander
@chlochydess Kdo říká, že jsem nějaký svědek Jehovovi.Já jsem pravý křesťan, a ne pseudokřesťan.Přečti si tohle "Škola, vzdělávací proces a ďábel.Školní vzdělávací program" krestanem.cz/...
chlochydess*

@alexander Omlouvám se za (Vaše) nepochopení, ale já tohle všechno házím do jednoho zmanipulovaného a zfanatizovaného pytle. Pro mě je jehovista stejný jako kristusák, pouze kristusáci nevymývají mozky až tak okatě/násilně, ale principiálně jde o to samé - vygumovat stádu mozky, aby poslouchalo a ideálně všechny statky věnovalo své sektě s vidinou "požehnání, odpuštění nebo vstupu na věčnost". Debatu spolu moc nepovedeme, já žiji nohama na zemi a ne někde v obláčcích *placni*

aryeh

chloch. - Sekty mě nezajímají, jen jsem se chtěl pobavit otočením vašich slov proti vám a zabralo to.
Gumování mozků je všude kolem nás, ať chcete nebo ne.

hodnocení

1x

Aha, tak podla indicii je chlapec jehovista alebo nieco podobne. Jehovisti maju silno odporucane svojim vedenim, aby prilis nestudovali, co je z ich strany sikovny tah. Nic sa neovlada lepsie, ako ovecka, ktora zapasi kvoli slabemu vzdelaniu so zivotnymi problemami. Tu prichadza dalsi "logicky" tah : cely okolity svet ovlada zly Satan a preto je "mudrejsie" postavat na ulici s ich casopisom, nech studovat.

mll

Jo a kromě nevzdělaných ještě je dobré, když něco dluží. Pak má věřitel teda banka nad váma absolutní moc. Tohle nábožentví, žít na dluh se u nás snaží prosadit už celé roky, ale kromě pár úletů se to moc nechytá. Česi jsou odjakživa národ spořivý. A rozhodně neni společenskou normou žít trvale v mínusu na kreditní karty a podobně.

lmgify
hodnocení

0x

> je mi 15,chodím a chodím do 8.třídy

Oddučit se 9 let školy, ať už ve škole nebo sám doma s přezkoušením ve škole, prostě v ČR musíš (v jiných zemích Evropy je to ještě více než 9 let).

První "výhoda" je, že musíš odchodit už jen rok a pak už do konce života nemusíš školu ani vidět. Je to sice naprosto blbý plán, ale jako občan ČR na něj máš právo. Někdy v budoucnu třeba změníš názor a do školy se můžeš vrátit.

Druhá "výhoda" je, že se nikde neříká, jak moc se musíš učit. Můžeš ve škole rok a 2,5 měsíce jen spát nebo čumět do stropu, mít samé koule, vykašlat se na opravky, propadnou, znovu si dát osmičku a stejně v červnu příštího roku tvoje povinnost nabývat minimální zaručené vzdělání končí. Sice je to opět naprosto blbý nápad, ale když si chceš živoot co nejvíce zkomplikovat, tak je to jedna z cest.

lmgify
hodnocení

0x

Seznam církevních ZŠ.

Seznam soukromých ZŠ

Z toho webu: "Osnovy v základní soukromé škole jsou obdobné jako u státní školy, to znamená, že jsou rovněž pod dohledem ministerstva školství a státní školní inspekce. Rozdíl ale je v individuálním přístupu k žákům a v individuální výuce."

mll
hodnocení

0x

Hele, když už si vydržel těch 8 let, tak ten devátý snad už vydržíš. A jestli by si měl jít do pekla kvůli "studiu" základní školy, tak odmítnutí deváté třídy tě před tím nespasí. Tvoje církev nebo sekta se holt bude muset s tou státní indoktrinací ve škole nějak poprat, když nemá vlastní církevní školy.

lmgify

Vlastní ZŠ mít nemohou, protože všechny základky jedou podle stejného vzdělávacího plánu, kterého dodržování ministerstvo kontroluje a ten plán obsahuje věci, s kterým ta církev principiálně nesouhlasí a odmítají to i poslouchat jako alternativní názor k jejich pojetí.

tak
hodnocení

0x

Když ti tvoje náboženství nedovoluje chodit do školy, tak můžeš přece přejít k jinému náboženství a zůstat i nadále věřící. Nebo myslíš, že to náboženství, které ti zakazuje vzdělávat se ve škole jako každý jiný, je to správné. Čím přece budeš vzdělanější, tím lépe pro tebe, to jako nepůjdeš ani studovat střední školu, nebo udělat si aspoň učební obor? To se moc dobře mít nebudeš, proč to tvoje náboženství teda tak chce, aby si se neměl dobře, aby si měl komplikace? Jinak povinná školní docházka byla přece zavedena již v době Marie Terezie a tehdy bylo hodně věřících, ale také do té doby hodně negramotných.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]