Dobrý den, mám tu na Vás otázku. Jsem v maturitním ročníku a 22.4. Mě čeká první zkouška, ale mám vysokou absenci, učitelům to nevadí a všichni mě k maturitě připustí s výjimkou na jednu učitelku, češtinářku, která mě k maturitě v žádném případě připustit nechce, známky mám ale docházku ne, dá se to nějak vybojovat? Popřípadě jak se tohle řeší dál? Děkuji moc za odpovědi
A teď co jsi ještě zatajila. Hezky to tady napiš. Jen tak Tě někam nedá zákaz. Dělat ze sebe hezkýho umí každej. A snad jsi věděla, že záškoláctví je na vyhazov. Tedy mimo marodění.
Pokud máte vysokou absenci doložitelnou od lékaře (tedy nezapékala jste za školou, nebo nevýletila, ale vaše absence měla pádný důvod) a zároveň máte napsané všechny testy a známky máte dobré, zkusil bych se odvolat a řešit přímo s ředitelem/ředitelkou školy. Není potom důvod, aby vás jeden učitel nepustil. Zdravím
Je zvláštní, že ostatní učitelé tě ke zkouškám i tak pustí, ale jenom jedna ne. Ta učitelka určitě ví i to, že se budeš chtít nějak bránit, tak bude na to dobře připravená, asi k tomu měla nějaký ještě jiný důvod, ktery si bude chtít před ředitelem obhajit. Známky máš, tak jestli přímo u ní v tom nebude fakt ještě něco jiného než ta absence.
Nějak se mi nezdá, že jsi do ostatních přemětů vzorně chodila. Jen na češtinu ses někde zašila a po češtině se zase vrátila do lavice. To mi hlava nebere. Se mi zdá, že pěkně lžeš.
ale tak s klidem to je možné. školy mívají v klasifikačním řádu, že v případě určité absence může být anebo je žák nehodnocen. syn měl v prváku taky hodně absence, ve všech předmětech, ve všech si dodělal všechny testy a zkoušení a jenom z jednoho předmětu se učitel rozhodl, že ho vzhledem k absenci nechá dělat komisionálky. překvapivě to bylo zrovna v předmětu, ve kterém neměl nejmenší problém a kde měl jedničky.
jaj*
Je to úplně jednoduchý, kdyby měli třeba ve čtvrtek dvouhodinovku nebo čtyřhodinovku nějakého předmětu, a on ve čtvrtek chodil na kontroly k lékaři jednou měsíčně, tak potom naskáče absence z toho jednoho předmětu, protože další předměty dožene v jiný dny. To je pak absence 25 %, pak ještě nějaká nemoc a tak a už je to nad 30 %, a to je to, kdy už dělali problémy. Stačí uvažovat a hlava to začne pobírat. Nebo ještě lépe, ve čtvrtek jednou měsíčně kontrola u lékaře a dělený hodiny třeba ctyřhodinovka nějakého předmětu, a další týden praxe, když doktor vyjde blbě tak je to 50 % absence. 1. Týden praxe, 2. Týden čtyřhodinovka, 3 týden praxe, 4 čtyřhodinovka. Když doktor objedná na 2. Nebo 4. Týden tak už se to pěkně nasčítá.
jaj, ať je to jak chce, stále platí: Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
jaj*
Jasně, já jsem chodila k doktorovi který tam byl jen jeden den v týdnu dopoledne, každý měsíc. Kdybych chtěla tak se vrátím v čase a stihnu obojí. A kdybych chtěla tak se do ordinace nacpu jako první a kdybych chtěla tak si vezmu do školy taxík abych nemusela cestovat 90 minut do školy a hodinu čekat na zastávce na autobus u vesnice, nebo bych tam doběhla těch 30 km, nevím jestli se dá vše řešit. Třeba by to šlo vyřešit tak, že kdybych zameškávala nějaký hodiny v nějaký dny tak si je oddělat ve volnu s jinou třídou, ale to taky nešlo, nezařadila jsem aby bylo více tříd v tom ročníku a v tom oboru. Některý věci prostě nejdou. Já jsem nějaký problémy s nechozenim neměla, ale někteří spolužáci kvůli zdraví a doktorům jo, kdyby doktor chtěl tak je vyléčí za týden, asi.
Zkusil bych s ní ještě promluvit po dobrém, případně se teda odvolat na ředitele, ale v tom případě bych se na češtinu perfektně naučil být Tebou, protože bych nepočítal s žádnou pomocí z její strany, spíš naopak, že se Tě bude snažit potopit při ústní zkoušce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.