Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
za 2 měsíce mě čekají magisterské státnice, nyní se ještě učím na zbývající zkoušky v letním semestru a nejpozději na konci dubna chci začít i s učením na SZZ. U bakalářských státnic i u maturity jsem suplementoval ginkgo bilobu, nyní bych chtěl zkusit piracetam, případně i v kombinaci právě s ginkgo bilobou. Má někdo zkušenosti ohledně tohoto přípravku a jeho vlivu na koncentrovanost, prokrvení mozku a zlepšenou paměť?
Normalny zdravy mlady clovek nepotrebuje ziadne lieky, aby sa ucil a robil skusky. Uvazujete ako fetak, co povazujem za nebezpecne. Casom je riziko, ako zacnete pridavat dalsiu chemiu : na nervozitu, aby ste zaspali, aby ste vydrzali dlho hore, na stres z prace, na depresivne nalady ...
Takže člověk, co se snaží minimalizovat riziko neúspěchu u státnic a pečlivě se na zkoušky připravit, je podle Vás feťák? Tím pádem, pokud někdo pije ráno v práci kafe, aby byl schopný po ránu fungovat a mít energii, jako to dělá pomalu každý druhý, tak je tím pádem taky feťák, nemám pravdu? PS: kafe nepiju.
Ano, je to nabeh na fetovanie, styl myslenia (vratane verbalnej agresivity pri kritike uzivania) tomu zodpoveda. Na statnice sa staci ucit bez hltania tabletiek.
piracetam jsem používala před státnicemi na bakaláři i na magistrovi. nakolik to mělo nebo nemělo vliv na učení, to moc neposoudím, ale státnice jsem dala. ovšem když jsem si později dělala specializační atestaci, tak jsem ji taky dala, i bez piracetamu, tak fakt těžko říct, co je a co není jeho zásluhou. nicméně když jsem ho pak brala podruhé, tak mi před spaním začaly samovolně lítat hlavou otázky z bakaláře, takže zjevně druhý piracetam vyhrabal to, co ten první uložil. ale bylo to trochu otravné, protože mi to odvádělo myšlenky jinam. což je i odpověď na tu koncentrovanost - neměla jsem pocit koncentrovanosti, ale spíš nabuzenosti. hůř jsem spala, protože sotva jsem ulehla, místo uvolnění jel mozek dál.
To, že se při studiu spoléháš na stimulanty, je samozřejmě tvoje věc, ale odpověz si na otázku, jak budeš zvládat své budoucí zaměstnání:
Přidáš k šálce ranního čaje i lajničku koxíčku? Aby se ti dobře manažerovalo? V Praze je to dnes děsný trend, takže asi chceš držet krok s tím přemotivovaným davem.
Pokud si zvykneš být schopen studia/práce pod vlivem těchto látek, bez nich budeš vyřazený. A to ti zde samozřejmě nikdo soudný nedoporučí, takže normálně spi a budeš se i normálně koncentrovat. Pokud jsi to flákal, snažit se to dohnat za pár dnů není úplně pochopení, jak se věci řeší na čas a bez nutnosti se něčím dopovat.
Já nevím, zda si tu nikdo není schopný pořádně přečíst dotaz, ale pro jistotu ještě jednou:
Státnice mám za 2 měsíce, začínám se učit už nyní, takže žádné dohánění na poslední chvíli. Nikdy jsem neužíval žádné antidepresiva, žádné drogy, nepiju kávu, nekouřím, nepiju alkohol, jím zdravě a pravidelně cvičím. Jo a mimochodem, pracuji už 5 let na HPP a nic z toho, co tu uvádíš, opravdu nepotřebuju
Jediné, co jsem chtěl slyšet, byl názor, zda s tím někdo má zkušenosti a zda jsou zde oproti ginkgo biloba (kterou jsem mimochodem taky užíval při učení na maturitu i bakalářské státnice a nejedná se o žádnou drogu ani lék, nýbrž o doplněk stravy) nějaké výhody. Nicméně jediné odpovědi, jaké se mi tu dostanou, jsou takové, že jsem vlastně začínající narkoman
Ano, protože i narkomani potřebují svojí dávku, aby zvládali činnosti, které jiní lidé zvládají bez dávky. Takže onen příměr se začínajícím narkomanem není vůbec od věci, ale naopak sedí přesně.
Já sleduji reklamní prostor a vím, jak se tyto produkty propagují v obrovské míře právě pro studenty. Pak jsou děti zmagořené a naivně si myslí, že je to tak normální. Ale normální to není.
Navíc pokud nepijete, nekouříte, dobře spíte a jste vlastně takový Superman - začátečník, nevidím jediný důvod svou zdravou životosprávu zapatlávat nějakými stimulanty. Ty v takové životosprávě skutečně nemají místo. Nebuďte na sebe tak přísný a nekonzumujte reklamy tak ochotně.
P.S.: Ptal jste se na názory, tak nemávejte ručičkama kolem sebe, když se vám názorů dostane i když nejsou podle vašich představ
Nezlobte se na mě, ale říkat o někom, že je narkoman, byť začínající, a to jenom proto, že chce vědět zkušenosti ostatních s daným přípravkem, když v životě neokusil drogu a nemá ani vypěstovanou závislost na žádné společensky akceptované droze (káva, alkohol, nikotin) je jako říkat o člověku, který se by se zeptal na tipy o zdravém stravování, že je bulimik nebo anorektik.
Hele, to je uplně o něčem jiném... Píšeš ,že jsi nic jěště nezkusil- a proč to chceš teď? Chceš zkrátka slyšet- jó
to je dobrý nápad! Věř , že není! Proč hledáš nějakou podporu? Zamysli se!
Můžu vědět, proč tu všichni mají oheň na střeše z volně dostupného přípravku? Přijde mi, jako byste měli pocit, že chci užívat pervitin nebo antidepresiva nebo cokoliv, co je nelegální, nebo na to potřebuji minimálně lékařský předpis. Nebo snad pokud si někdo koupí Ibalgin na bolest hlavy či Olynth na ucpaný nos (obojí volně dostupné a prodejné přípravky), tak je taky feťák a narkoman?
Hujere, ne nechci slyšet "jó, to je dobrý nápad!", psal jsem "Má někdo zkušenosti ohledně tohoto přípravku a jeho vlivu na koncentrovanost, prokrvení mozku a zlepšenou paměť?" Tak mi prosímtě vysvětli, proč je to úplně o něčem jiném a proč to spolu vůbec nesouvisí, jen jsem se zeptal a zdejší diskutéři a odborníci už ze mě dělají narkomana. A odpovím Ti na otázku, proč hledám podporu - protože toho učení není zrovna málo a ačkoliv nepodceňuji přípravu, chci maximalizovat koncentraci na učení a výkonnost paměti a mozkových buněk.
Vy si pořád nabíháte na vidle... Ano Olynth i Ibalgin způsobuje závislost a je to svým způsobem feťáctví. Jednak Olynth opravdu fyzicky způsobuje závislost sliznice, ale hlavně je špatně nějaké své "nepohodlí" řešit pilulkou. Prostě špatně! Principiálně! Rovnice bolí mě hlava = vezmu si piluli je špatně, tak to pochopte. I ta bolest lze často vyřešit jinak, napitím, zacvičením si, zajitím k doktorovi nalézt příčinu. Vystudoval jsem SŠ, VŠ a nikdy jsem nic nepotřeboval, i když stres byl šílený.
Dobrá, ale touto úvahou jsme tím pádem feťáci všichni na světě - každý z nás má totiž nějakou formu závislosti. Já se tu hlavně nebavím o dlouhodobém užívání, ale užívání pouze kvůli těm státnicím, kdy je toho učení násobně více, než když se člověk učí na zápočty a zkoušky. Ginkgo bilobu jsem už takto 2x využil (maturita, Bc. státnice) a rozhodně mi na ní nevznikla jak závislost, tak absence fungování mozkových buněk a paměti bez jejího užívání. Proto nechápu logiku zdejších diskutérů, když se zeptám na jejich zkušenosti s alternativou ginkga biloby, že mě hned osočí z toho, že jsem feťák. Píšete, že jste nikdy nic nepotřeboval, nevím, kdy jste absolvoval VŠ, ale nebylo to třeba z toho důvodu, že v té době ještě nebyla nootropika tak hojně rozšířena a dostupná? Předpokládám, že kdyby měli lidé před 200 lety auta, tak je taky využijí místo toho, aby šli pěšky. Já nehledám něco, co udělá státnice za mě, intenzivní, dlouhodobá a pečlivá příprava je prostě základ a tvoří 95 % úspěchu, já se snažím získat informace o tom, zda je možné nějak využít těch zbývajících 5 % a pokud ano, tak jak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.