Přijetí na střední školu podle výsledků JPZ a prioritizace
Od:muffinodpovědí:5změna:
Dobrý den, mám dotaz k přijímání studentů na střední školy. Není mi jasné, jak to bude probíhat. Pokud se žák nedostane na školu, kterou měl na prvním místě, ale získá dostatek bodů pro přijetí na školu, kterou má na druhém místě, znamená to, že bude mít přednost a přeskočí v pořadí i žáka, který má tuto školu třeba na prvním místě, ale s nižším ziskem bodů než on? Nikde jsem se tuto info nedočetla. Děkuji za vysvětlení.
zjednodušeně - škola bude mít pořadí podle počtu bodů, stejně jako to bylo doteď. a z něj vyškrtá ty, kteří se dostali na školu s vyšší prioritou. ty ostatní pak vezme podle pořadí a je jedno, jestli to bude jejich první nebo třetí škola.
Taky to nevím, ale dává mi smysl, že škola bude chtít co nejlepší studenty, takže si vybere přednostně ty s vyšším skóre.
muffin
Ano, na druhou stranu mi nepřijde fér, že člověk, který má třeba i hlubší vztah k vybranému oboru, který si dal na první místo, by musel takto uvolnit místo "chytřejšímu", který si tu školu dal třeba jen "do počtu "...
Odborné školy většinou mají i svoji školní část přijímaček, v té by se měl výrazný zájem o obor projevit. Cermaťácké testy musí tvořit minimálně 60% bodového skóre, zbylých 40% je v rukou školy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.