Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prijmacky-stres a málo bodů

Od: jana15 odpovědí: 17 změna:
Zdravím,
Strašně mě teď stresují přijímačky.
Učím se teď fakt každý den. Chodím na doucka ale stejně mám jen 27 bodů z čj a 8 z ma.
Už nevím co s tím potrebuju min. těch 50 hlásím se na sš.
Už z toho fakt nemůžu.
Když jsme to řekla mamce, tak mi řekla že na nic nemám, nikam se nedostanu a že jsem k ničemu.
Už mě to fakt štve a mrzí. Jsem že sebe zklamaná.
Máte prosím tipy jak ty bod yco nejvíc zvýšit a zvládnout přijímačky? Dekuju, budu opravdu moc vděčná.
Jestli se nikam nedostanu, tak už opravdu nemám chuť žít, protože bude mít mamka pravdu.
Dekuju za precteni. Hezký den, Jana

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standaa
hodnocení

5x
Pro tebe by byl lepší učnák

hodnocení

4x

A jak se učíš? Na internetu máš kupu přijímačkových testů. Udělej jeden, oprav si ho, pochop, kde jsi udělala chybu, vem další ... Takovýmhle způsobem se to musí zlepšit. Typy cvičení se tam opakují. Pokud Ti nejde nějaký typ cvičení, zopakuj si teorii a vem si třeba nějaká cvičení zaměřená jen na to.

jana15
hodnocení

Už jsem udělala asi 8 testu z čj a nejlépe mi jde všechna gramatika. Co mi nejde jsou poměry mezi větami, mám problém i s články a poté vymyslet slova dle zadání.
Co se týče toho učení, tak jsem dělala různá pravopisna cvičení, 8 testu Cermat, sepsala jsem si cca nějak ttu teorii a tak to bylo zatím vše pokusím se věnovat více te teorii.
Moc dekuju, snad se zlepšit a snad to stihnu.
Mám dotaz máte ještě nějaké rady jak zvládat z čj výše uvedené věci? Děkuji opravdu moc.

Já to spíš myslela, aby jsi neztrácela čas s teorií (pokud ji umíš) a zaměřila se na ty testy. Také je užitečné si test, který jsi už dělala, zopakovat třeba po pár dnech. Nemá cenu ztrácet čas s pravopisnými cvičeními, když Ti jde gramatika nejlépe. Místo toho se nauč poměry mezi větami - rychlý teoretický přehled + cvičení. S články a vymýšlením slov je trochu větší potíž, chce to mít něco načteno, to tak rychle nepůjde. Matematika by ale měla jít mnohem snáze než čeština. Zkus sem dát typ cvičení, které Ti nejdou, to se pak bude radit lépe.

id
hodnocení

4x
Pokud víš, že je to maximum co děláš, tak se na střední nehlas. I kdyby jsi se zázrakem dostala, tak jí úspěšně nedokončíš a po pár letech skončíš se základním vzděláním. Vyber si učnák, který by tě bavil a maturu si můžeš dodělat později, budešli na to mít.
jana15
hodnocení

Úplný maximum pro to nedělám. Učnák nemám žádný který by mě bavil. :(
Chtěla bych zapracovat více na testech a získat co nejvíce bodů.
id
Tak prozraď čím se po škole chceš 45 let živit?
lmgify

@id: Proč tolik napadání? Kdo z nás měl ve stejném věku větší znalosti a představu o budoucnosti? Je jí 15, její zájem se bude skoro jistě ještě vyvíjet s tím, jak bude poznávat nové věci. Je zbytečné a kontraproduktivní ji shazovat a srážet ji sebevědomí.

Znám případ, kdy holka byla na ZŠ slabý průměr, měla zájem o pedagog.SŠ, šla ji dělat do sousedního menšího města, protože na tu v jejím velkém městě by se nemusela dostat. Na SŠ se našla, hrozně ji to bavilo, druhá nejlepší ve třídě, celé studium úplně bez problémů a hned po maturitě si bez problémů udělala i pedagog.VŠ. Dodnes nedokáže nic spočítat, na mapě najde jen pár věcí, ale práce s dětmi ji baví.

hodnocení

1x

Potřebuješ radu a podporu od někoho ochotného a zkušenějšího (tvoje máma to asi nebude), jako je třídní, nebo tobě sympatický učitel, školní psycholog a tak podobně. Ten zkusí odhadnout na co máš a poradí ti, Jak se správně učit, protože zřejmě neumíš, nemáš žádný systém, nic. A někoho vyhledej rychle, ať do přijímaček něco stihneš.

jana15
hodnocení

Školního psychologa ve škole nemáme. Třídní říkala ať se učíme nic víc.
Máte pravdu, moc se učit neumím, protože jsem se nikdy pořádně naučila na testy.

To jsou jen výmluvy, když chceš plakat, tak se lituj. Kdo chce podporu, pomoc najde. Jiný, ochotnější učitel, nebo třeba i ze školky, ty bývají hodné. Co studijní kroužek na gymnáziu, jistě tě nevyhodí, a nebo psychiatr na zdravotním středisku. Zkratka potřebuješ konzultaci a zkušenosti od nějaké autority.

hodnocení

1x
Tak 8 bodů z matiky je zoufale málo. Dnes je to bohužel tak, že pokud dítě není extra nadané, tak o jeho úspěchu do značné míry rozhoduje pomoc rodičů. Např. s tou matikou by s tebou musel někdo pěkných pár dní posedět a testové příklady ti vysvětlit. Měl by to být ideálně tvůj táta, ale zřejmě není. Teď už je na cokoli dost pozdě, jedině snad zaplatit nějakému studentovi za doućování.
lmgify

> o jeho úspěchu do značné míry rozhoduje pomoc rodičů

Tak to bylo bohužel vždy. Děti z rodin, kde nemají to prostředí pro vzdělávání, málokdy dosáhnou svého potenciálu.

lmgify

> zaplatit nějakému studentovi za doućování

Píše, že chodí na doučování.

lmgify
hodnocení

1x

Na jaké školy a obory se hlásíš? Podíváme se (nebo se podívej sama), jaký je tam převis a kolik lidí musíš zhruba překonat.

Těch 8b z M je opravdu málo. To naznačuje, že spoustu věcí nechápeš. Nemluvím teď o pamatování si té látky z paměti, ale o jejím pochopení .

doplněno 23.03.24 23:37:

Na youtube je spousta videí, kde vysvětlují jednotlivé části matematiky. Zkus se na ně začít koukat od těch nejjednodušších až po ty, které popisují věci, kterým nerozumíš.

jana15
hodnocení

Moc dekuju. Koukala jsem se a na první se hlasi 117 a berou 30 a na druhé škole 47 a berou také 30.
Hned dneska zkusím ty videa, myslím že mi pomůžou.
Zkusím na tom opravdu teď co nejvíc pracovat, protože opravdu se chci dostat.

hshs
hodnocení

0x
Ahoj,
Jak dlouho si se připravovala? Přijímačky máš už za necelý měsíc ! Proč si se nezačala zajímat o přijímačky už od září?
K tvému případů: 27 bodů z ČJ není zas tak špatný, pokavaď se chceš dostat na obyčejnou SŠ. Musíš máknout na M.
(Vím, že bych to neměl říkat, ale vykašlal bych se na docházku u vás ve škole a šprtal bych několik hodin doma, to teď potřebuješ-> chtělo by konzultovat s vyucujicima u vás na ZŠ.)
Řešení: Prostě makat a vyplňovat testy, nic jiného nezbývá, možná už je pozdě, ale nevzdávej se. Doufám že mámu překvapíš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]