Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je zde někdo kdo má zkušenost a doporučil by jak se naučit anglický jazyk (chci být samouk). Pracuju ve firmě která vyrábí a zasílá výrobky do zahraničí. Zpravidla přijede řidič, který mluví anglicky... Kdo má zkušenost, která aplikace nebo kniha s CD je nejlepší pro učení bez lektora, učitele? Předem děkuji za případné tipy.
Na gramatiku je dobrej "marfík"tedy English Grammar in Use, ale přesně to dohledávám a čumím, že má i svojí stránku na wikipedii en.wikipedia.org/... takže to už je opravdu legenda.
Já louskal modrého, ten je pro lehce pokročilé, pro začátečníky je tuším zelený a pro hodně pokročilé fialový.
Tak to by byla gramatika. Pak je potřeba angličtinu nějak naposlouchat, nám ve škole doporučovali BBC, ale to mi nepřišlo moc záživné. Mnohem přínosnější bylo CD k učebnici, kterou jsme měli na kurzech pro dospělé, kdy jsem si ty poslechy pouštěl po kousíčkách a porovnával s transskripcí (přepisem).
Existuje dneska řada aplikací, lidi si chválí duolingo, ale nemám s tím zkušenosti, tak nevím.
No a potom takové ty klasické rady jako dělejte to samé jako dosud jenom to dělejte anglicky.
Podle mě by to chtělo nějakého lektora aspoň na konzultace. No a potom pokec v angličtině ani to nemusí být s rodilým mluvčím. Když jsem takhle byl naposledy na služebce v zahraničí (nepočítám slovensko, tam se mluví československy, tohle byla převážně slovensko-chorvatská akce, ale mluvilo se tam anglicky), tak jsem si ji prodloužil před i po pracovním výkonu (ostatně dovolená v Dubrovníku po kovidové pauze docela bodla), a za tu dobu jsem se docela rozmluvil, takže na nějakém večírku jsem nakonec zjistil, po půl hodině, že se bavím anglicky s čechem, jediným čechem co tam kromě mě byl (u stolu s náma seděl ještě jeden rakušák, tak se aspoň necítil odstrčený). Vlastně jsme na to přišli až otázkou cesty, já jsem tu letadlem a Vy. No já taky, přímý let z prahy i když to dlouho vypadalo na nějaký přestup (vyhledávač hledal spojění včetně divných spojů přes JFK nebo Rejkjavík, ale reálně vypadal Vídeň, Mnichov, Varšava nebo Frankfurt). Naštestí součástí těchto akcí bývá i nějaký ten social evening a podobné akce, kde je možné si nezávazně pokecat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.