Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je lepší studovat učitelství nebo psychologii?

Od: tes odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

Chtěl jsem se zeptat, jestli je tu někdo, kdo také volil mezi učitelstvím pro druhý stupeň a psychologií a co zvolil a proč. Popřípadě, jaké má zkušenosti s následným uplatněním a prací celkově. Jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých oborů? Momentálně budu přestupovat z vysoké školy a nemohu se rozhodnout, který obor by byl lepší. Prosím kometáře typu, že přijímací zkoušky jsou těžké, mi nepiště. Přijímačky jsem již jednou na obě školy dělala absolvovala a to úspěšně. Bohužel jsem si nakonec vybrala jiný obor, který mě nebaví.

Děkuji za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

7x
Kdyby se ptala žačka ZŠ na uplatnění po studiu, tak to chápu. Ale vysokoškolačka by si tyto informace lehce zjistila sama.
Co vás bude bavit a naplňovat fakt netuším.
tes
hodnocení

Děkuji za velice smysluplný komentář. Poskytl mi všechny potřebné informace.:-D

svatoslav

Určitě neučit... přes dvacet let jsem toto povolání vykonával a jsem rád, že už jsem mimo obor...

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, dobrý učitel by měl být i trochu psycholog, ale psycholog nemusí umět učit. Já bych si vybral toho psychologa (možná dětského, protože nešťastných dětí je stále více) a také si ušetříte nervy a volný čas (jenom dva měsíce prázdnin nebudou). Zdravím!

jajo
hodnocení

1x
Ucitel to ma tazsie a je to vzacnejsie tým pádom povolanie. Psycholog to je také...psychoterapeuticke kurzy studium trva cely zivot, inak zaklad sest rokov, po psychologii, ak to chcete poctivo, psychoterapia skor, samo o sebe psycholog je len tak..na zarabanie lahkych penazi ak mate vlohy na to. Ako dobry ucitel dáte viac namahy, ale aj uspechov, viac stastia prinesiete ludom. Ale zalezi na vas, co zvladnete. Mozte byt psychologicka v skole. Tie problemy pocuvat .lepsie im predchadzat...ucitelstvom, vychovou. Je to krasne povolanie byt vychovavatelom deti, robia to najinteligentnejsi ludia aj moralne psychixky silny, uz v skolke mozte zurco at zivoty dopredu a cely zivot, prve rocniky...oni si to zasluzia

hodnocení

0x

Oba obory jsou problematické. Nalezení práce po absolvování psychologie je mimořádně obtížné. Státem placených míst je málo a podmínkou je praxe. Soukromě není u nás zvykem za tuto službu platit. Učitelství upadá na vážnosti, problémy s chováním žáků i rodičů. Formálnost, mimoškolní aktivity. Zkus ještě zvážit méně problematický obor.

ltz
hodnocení

0x
V každé práci se může něco vyskytnout. Jestli by ale nebyla lepší ta psychologie. Představuji si, že učitelství zrovna na 2.stupni může časem dost unavovat a přestat bavit. Psychologie je zajímavá. Každý příběh jiný. Pomohla by jste hodně lidem.

To je ovšem jen představa. K poradenství, které zřejmě máte na mysli a které se na škole učí minimálně, se dostane jen několik absolventů po mnoha letech praxe. K tomu je potřeba talent, praxe a osobní zkušenosti. To nelze naučit, jak se mnoho uchazečů domnívá. Většina absolventů skončí mimo obor, menšina se uplatní v rutinním testování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]