Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chtěl jsem se zeptat, jestli je tu někdo, kdo také volil mezi učitelstvím pro druhý stupeň a psychologií a co zvolil a proč. Popřípadě, jaké má zkušenosti s následným uplatněním a prací celkově. Jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých oborů? Momentálně budu přestupovat z vysoké školy a nemohu se rozhodnout, který obor by byl lepší. Prosím kometáře typu, že přijímací zkoušky jsou těžké, mi nepiště. Přijímačky jsem již jednou na obě školy dělala absolvovala a to úspěšně. Bohužel jsem si nakonec vybrala jiný obor, který mě nebaví.
Děkuji za odpovědi.
1x
1x
0x
Oba obory jsou problematické. Nalezení práce po absolvování psychologie je mimořádně obtížné. Státem placených míst je málo a podmínkou je praxe. Soukromě není u nás zvykem za tuto službu platit. Učitelství upadá na vážnosti, problémy s chováním žáků i rodičů. Formálnost, mimoškolní aktivity. Zkus ještě zvážit méně problematický obor.
0x
To je ovšem jen představa. K poradenství, které zřejmě máte na mysli a které se na škole učí minimálně, se dostane jen několik absolventů po mnoha letech praxe. K tomu je potřeba talent, praxe a osobní zkušenosti. To nelze naučit, jak se mnoho uchazečů domnívá. Většina absolventů skončí mimo obor, menšina se uplatní v rutinním testování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.