Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neoprávněné vyloučení ze zájmového kroužku

Od: kacaba* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Dceru tento týden vyloučili ze zájmového kroužku - aerobic. Nedostavila se na tzv. ,,miss aerobic,,. Byla mnou telefonicky omluvena, museli jsme na celý den odjet. Druhý den donesla v žákovské knížce vzkaz - VYLOUČENA Z AEROBIKU a podpis. Na to jsem jí odepsala ŽE JEJÍ NÁZOR RESPEKTUJI ALE NESOUHLASÍM S DŮVODEM VYLOUČENÍ. ŽE ŽÁDÁM PÍSEMNÉ ODŮVODNĚNÍ VYLOUČENÍ. Na to mi paní učitelka vzkázala po dceři, že se k tomu vyjadřovat nebude. Proto jsem jí již ten den osobně navštívila, a chtěla jsem jí vysvětlit důvody nepřítomnosti dcery na aerobiku. Byla jsem odvlečena do ředitelny, že se mnou odmítá jednat o samotě.Toto celé jsem znova probírali před zástupkyní ředitelky a po mém vysvětlení a důvodech paní učitelky, paní zástupkyně ředitelky souhlasila se mnou, že jí to nepřipadá jako důvod k vyloučení. Paní učitelka odmítla vzít dceru na zpět na aerobic. Musím podotknout, že jsem s paní učitelkou neměla nikdy osobní konflikt, naopak jsem jí vždy uznávala jako výbornou paní učitelku ze školní družiny. Proto nechápu důvod odvlečení do ředitelny a následného řešení problému před zástupkyní.
Má paní učitelka ze školní družiny, která vede kroužek aerobiku, právo vyloučit dceru bez písemného odůvodnění? Má k tomu vůbec právo toto učitnit v průběhu školního roku, když nedošlo k hrubému porušení daných pravidel? A hlavně jedná se o dobrovolnou mimoškolní činnost!
Již v minulosti ( na aerobic chodí asi 4 roky) se stalo, že se nedostavila, ale vždy k tomu byl důvod a vždy byla mnou omluvena - např. dovolená, nemoc. Nikdy se nestalo, že by se nedostavila bez přechozího omluvení. Proto vůbec nechápu její jednání.
Za případné rady předem moc děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mil®
hodnocení

0x
Myslím, že asi máte smůlu. Jak sama píšete je to mimoškolní dobrovolná činnost, jak vaší dcery, tak paní vychovatelky. S tím odvlečením do ředitelny to je dost silný kafe, ale asi chtěla mít paní vychovatelka krytá záda kvůli pozdějčím problémům a chtěla mít spíš svědka. Možná má nějaké osobní problémy a zrovna jste byla po ruce nebo teda vaše dcera. Možná ta miss byla fakt důležitá a dfost se to paní vychovatelky dotklo, protože s ní počítala. Pochopitelně jen dedkuju.
Právo na vyloučení bez písemného odůvodnění asi má, je to zájmový kroužek, nic povinného, ale měla by to asi udělat.
Mimoškolní činnost je dobrovolná a zájmová. Dejte dcérenku jinam, když ji to baví, je škoda toho nechat.
Přeju hodně štěstí. *slunce*
asi ano, možná by to šlo řešit přes ředitele školy (předpokládám, že tyto kroužky podporuje škola), ale výsledek by byl jen horší - učitelka by byla na ni určitě nepříjemná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]