Dobrý den, potřebovala bych poradit. Dceru tento týden vyloučili ze zájmového kroužku - aerobic. Nedostavila se na tzv. ,,miss aerobic,,. Byla mnou telefonicky omluvena, museli jsme na celý den odjet. Druhý den donesla v žákovské knížce vzkaz - VYLOUČENA Z AEROBIKU a podpis. Na to jsem jí odepsala ŽE JEJÍ NÁZOR RESPEKTUJI ALE NESOUHLASÍM S DŮVODEM VYLOUČENÍ. ŽE ŽÁDÁM PÍSEMNÉ ODŮVODNĚNÍ VYLOUČENÍ. Na to mi paní učitelka vzkázala po dceři, že se k tomu vyjadřovat nebude. Proto jsem jí již ten den osobně navštívila, a chtěla jsem jí vysvětlit důvody nepřítomnosti dcery na aerobiku. Byla jsem odvlečena do ředitelny, že se mnou odmítá jednat o samotě.Toto celé jsem znova probírali před zástupkyní ředitelky a po mém vysvětlení a důvodech paní učitelky, paní zástupkyně ředitelky souhlasila se mnou, že jí to nepřipadá jako důvod k vyloučení. Paní učitelka odmítla vzít dceru na zpět na aerobic. Musím podotknout, že jsem s paní učitelkou neměla nikdy osobní konflikt, naopak jsem jí vždy uznávala jako výbornou paní učitelku ze školní družiny. Proto nechápu důvod odvlečení do ředitelny a následného řešení problému před zástupkyní. Má paní učitelka ze školní družiny, která vede kroužek aerobiku, právo vyloučit dceru bez písemného odůvodnění? Má k tomu vůbec právo toto učitnit v průběhu školního roku, když nedošlo k hrubému porušení daných pravidel? A hlavně jedná se o dobrovolnou mimoškolní činnost! Již v minulosti ( na aerobic chodí asi 4 roky) se stalo, že se nedostavila, ale vždy k tomu byl důvod a vždy byla mnou omluvena - např. dovolená, nemoc. Nikdy se nestalo, že by se nedostavila bez přechozího omluvení. Proto vůbec nechápu její jednání. Za případné rady předem moc děkuji
Myslím, že asi máte smůlu. Jak sama píšete je to mimoškolní dobrovolná činnost, jak vaší dcery, tak paní vychovatelky. S tím odvlečením do ředitelny to je dost silný kafe, ale asi chtěla mít paní vychovatelka krytá záda kvůli pozdějčím problémům a chtěla mít spíš svědka. Možná má nějaké osobní problémy a zrovna jste byla po ruce nebo teda vaše dcera. Možná ta miss byla fakt důležitá a dfost se to paní vychovatelky dotklo, protože s ní počítala. Pochopitelně jen dedkuju. Právo na vyloučení bez písemného odůvodnění asi má, je to zájmový kroužek, nic povinného, ale měla by to asi udělat. Mimoškolní činnost je dobrovolná a zájmová. Dejte dcérenku jinam, když ji to baví, je škoda toho nechat. Přeju hodně štěstí.
asi ano, možná by to šlo řešit přes ředitele školy (předpokládám, že tyto kroužky podporuje škola), ale výsledek by byl jen horší - učitelka by byla na ni určitě nepříjemná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.