Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Učitelka si na mě nejspíš zasedla

Od: alexej odpovědí: 16 změna:
Dobrý den, moje učitelka z přírodopisu mi pořád dává trojky. A to jsem obvykle jednickář. Zvláštní je že z testu mám vždy super pocit a stejně mi dá trojku... Testy mi ani neukazuje takže se nemohu podívat jestli tam vůbec nějaké chyby mám... A moje druhá teorie je to že její znamkovani je : jedna chyba - dvojka, dvě chyby - trojka, atd... Jaký na to máte názor?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

8x

Tak se jí zeptej jaký jsi udělal chyby.

Když odmítne tak za třídní, ředitelem, příp. s pomocí rodičů.

(Odmítnout vysvětlit hodnocení/ chyby by si pedagog neměl dovolit, naopak by měl kladně hodnotit že máš zájem)

Přesně tak a s odůvodněním "aby ses to mohl doučit"

ml1
hodnocení

5x

Známkování je asi v pořádku, za každou chybu stupeň dolů, to se tak někdy dělá (záleží na rozsahu testu a podobně).

Pokud ale nevím, kde jsem udělal chybu, udělám ji příště znovu (to je princip učení, musí mít zpětnou vazbu, a je jedno jestli se učí člověk, zvíře nebo AI (umělá inteligence)). Takže asi dává smysl testy nejenom ukázat, ale i si se žákem/žáky o chybách pohovořit. To, že si v té chvíli připadáte jako hlupák nechte stranou. Vzpomínám na vysokou, kdy někteří odcházeli (teda většina většina) po sečtení bodů, já jsem si vždy počkal a nechal si od učitele vynadat, ale věděl jsem, co jsem měl blbě a na co se zaměřit. Jednou mi to i zachránilo známku, chyběl mi nějaký bod (překvapilo mě, že jsem dostal tolik bodů, jen škoda že to nestačí), když jsme s panem docentem probírali, co tam mám blbě, našel jsem jedno opominutí a on uznal, že to je dobře až na ten překlep (který mi další postup dost zjednodušil, víc než bylo zamýšleno) a já místo nedostatečné odcházel se dvojkou, ani se mě na nic dalšího neptal.

Teď je otázkou, jestli si zasedla, nebo jestli to tak mají všichni.

Ale to, že hodnocení testů a chyby v nich jsou tajné podle mě neni v pořádku, tak by to ve škole chodit nemělo, pokud se máte něco naučit.

hodnocení

3x
Moc to řešíš; uč se pořádně, testy nemají být pohodlné.
Nebo příští test vyfoť, vyplněný, nahraj ho sem, někdo ti to tu oznámkuje, pro kontrolu.
alexej
hodnocení

Ale jak se k tomu testu mám dostat když mi ho učitelka nechce ani ukázat a ve škole je přísný zákaz mobilů?
Tak to máš smůlu.
ml

Fotit se dá i foťákem (hlavně bez blesku). Je to možná jen trošku nápadnější, nedá se to maskovat za jinou činnost.

hodnocení

3x
Tak jak to teda je?
Píšeš že máš z testu dobrý pocit a na druhou stranu že máš nějakou teorii.
"A moje druhá teorie je to že její znamkovani je : jedna chyba - dvojka, dvě chyby - trojka, atd...,"
Takže vlastně připouštíš,že ty chyby v tom testu máš.

hodnocení

3x

Ukázat výsledný test musí. Je to stanovené školním řádem a není žádná situace kdy by to neplatilo. Rozhodně na tomto se musí trvat a klidně jít i přes ředitele.

Ne vždy to musí znamenat že si zasedne, občas se učitel snaží popostrčit a motivovat studenta k lepšímu výkonu a jeto pochopeno jako zasednutí si na někoho.

hans7
hodnocení

2x
Tohle nejsou dobré rady s tím focením před odevzdáním. Při testech bývá zákaz používání elektronických zařízení, s výjimkou matematiky/fyziky atp. a použití kalkulačky (pokud je to druh testu, na který ji učitel povolí). Takže i kdyby neměl ve škole zákaz mobilů, tak je vytáhnout mobil, foťák prostě cokoliv, a s tím manipulovat u testu, skvělá cesta, jak inkasovat okamžitě nedostatečnou. Nikdo nebude zkoumat, jestli si s tím panáček jen něco fotí, nebo jestli hledá na netu odpovědi do testu. Učitel má povinnost opravené testy na vyžádání ukázat. Pak si to může ofotit.

radimh
hodnocení

2x

Podíval bych se být tebou do školního řádu, určitě tam bude nějaké zmínka o tom, jak by měl učitel postupovat v rámci hodnocení testů apod.

hodnocení

1x
No a když ty máš 3, jaký je průměr třídy? Jsou prostě učitelé, kteří dávají jen jedničky a dvojky a jsou učitelé, keří to vidí tak, když budu parafrázovat: "Přírodopis na jedničku ovládá pánbůh, na dvojku já, na trojku soudržka ředitelka, možná, na čtyřku nejlepší z vás a na pětku všichni ostatní." :-/
A ono by to bylo jedno, kdyby se u přijímaček na SŠ nezohledňovalo toto subjektivní hodnocení na vízu.

hodnocení

0x

Tak se zeptej kamarádky, třeba i namyšlené, nebo kamarádů, jak to mají oni a ony?

Nebo to je jen u Tebe?

alexej
hodnocení

Zkusil jsem, nevyplatilo se.

hodnocení

0x

Pokud si na Tebe učitelka zasedla, nemusí to být pokaždé jen nemilý zážitek.

Ne jednu moji /kdysi/ spolužačku si učitel chemie dokonce zalehl a podle toho, jak to potom líčila, to prý nebylo až tak špatné. Tak si nestěžuj! Jaga.

alexej
hodnocení

Paní, ale vy nevíte jaké to u nás ve škole je, nebo snad ano? Nemůžete mi říkat ať si nestezuju když sama nevíte jestli by jste si taky nestěžovala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]