Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotrmelce

Od: uzivatelkakaja odpovědí: 8 změna:
Dobrý den chci se zeptat co mám dělat
Neumím Kotrmelce a v tv je stejně jednou
budeme
Dělat už jsem v šesté třídě a mám tv s celým
Stupněm ( ale jenom z holkama ) jsou tam
6-7-8-9, třídy... Zítra mám tv (dvě hodiny!)
A mám strach že budeme dělat Kotrmelce...
Mám depky...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zdravím. Trénuj doma, můžeš požádat rodiče nebo sourozence, nebo i kamarádku, aby trénovali s tebou. Není třeba mít depky, potkají Tě v životě i horší věci. Ale kotrmelec jde zvládnout, jen stačí trénovat a chtít. :)

liska5
hodnocení

3x

Kotouly vpřed i vzad jsme dělali s dětmi na gauči, ještě než začaly chodit do školky. Tady to prošvihli rodiče. Ve školce by taky měly děti kotouly zkoušet. Učitelky by měly znát metodiku nácviku kotoulů. S malými dětmi se pracuje snáze, než když velcí a těžcí žáci nemotorně žuchnou na hlavu, aniž by se pořádně opřeli o ruce..

Najdi si na internetu: Jak udělat kotoul -7 kroků s obrázky.

Nebo popros tělocvikářku, že Tě všechno tohle minulo, že z toho máš strach, jestli by Ti vysvětlila, jak na to a opravila Ti chyby. Když se to umí, je to lehoučké.

hodnocení

1x

Krásné slovo kotrmelec :)

Trocha teorie na videu: odkaz

hodnocení

0x
Jeden neumí kotrmelce, druhy zase skákat přes kozu, třetí neumí šplhat po laně.
Holt tak to je v té přírodě zařízený.
Vůbec bych se tím netrápil.
A ještě z toho mít depku.
chlochydess*

Zdravím. Vygooglete si výraz "generace sněhových vloček" a zjistíte, že tyto děcka jsou schopny mít depresi i z toho, že jim zůstalo jen 5% baterky telefonu..

Nevím, kam se to svět řítí, ale neumět tak základní pohyb jako kotrmelec a ještě z toho být duševně traumatizován tedy není vůbec pozitvní výhled. Nedovedu si představit, jak tato generace "iPad dětí" vychová další generace.

Holt, asi na to mohu maximálně koukat z okna a nevěřícně kroutit hlavou *zed*

ml1

Každý umíme něco jiného a je prostě potřeba naučit se s tím žít, že některé věci nikdy člověk umět nebude.

No ale zase tak zle na tom nejsme. Vyprávěli nám o nějaké univerzitě v zemi našeho vzoru, kam pravidelně dojíždí psychiatrická pohotovost, protože se tam pravidelně někdo zblázní z toho, že nezvládá učení (kromě nedávného incidentu na UK, kdy někomu ruplo v bedně a postřílel pár lidí jsem neslyšel o případech, že by se někdo ve škole zbláznil). Jak vidíte, začínáme to tu mít taky. A možná už i na základních školách.

ml1
hodnocení

0x

Správně by to měli člověka ve škole naučit (pokud to z nějakého důvodu už neumí z ranného dětství). Od toho přece chodí do školy, od toho jsou tam učitelky nebo učitelé. Ale nedělám si iluze, že se něco změnilo, v tělocviku to chodilo asi tak, že nás postavili k tyči a šplhej, postavili nás na dráhu a běž. Žádné učení se nekonalo. Jenom zkoušení a známkování.

hodnocení

0x

Kotrmelce se učí už děti v mateřské škole. Dělaly je s nadšením a nenašel se nikdo, kdo by se bál, či dělat nechtěl.

Pokud Ti kotrmelec nejde, zkus teď na jaře, až bude tráva, trénovat je na velmi mírném svahu. To Ti pomůže. Případně s nějakou spolužačkou, aby Ti poradila, jak na to, jak sbalit hlavu pod tělo, třeba Ti pomohla popostrčit těžký zadek. Až ho poprvé uděláš, uvidíš, že další už Ti půjdou. Nebo na to jít jinak. Viz:

Neměla jsem ráda gymnastiku, padala jsem z kladiny, z bradel o nestejné žerdi, výmyk také byl trapas. Ale zato jsem měla vynikající výsledky v atletice. V běhu, skoku do dálky i do výšky, ve vrhu koulí jsem byla mezi prvními. Proto učitelka, když uvážila, že gymnastika je u mě na nic, ale atletika dokonalá, smíchala to a dávala mi z tělocviku na vysvědčení dvojku. Každý je na něco lepší a na něco horší. To sama časem poznáš. Na co depky.

A kromě koprdelců se občas podívej i na češtinu, ten Tvůj dopis je takový jaksi nestandardní. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]