Najde se tu někdo, kdo by dokázal vypočítat jaké zatížení musí unést každá kotva houpací sítě viz. obrázek? Mám to na skutečnou realizaci u nás doma. Předem díky všem chytrým hlavám.
To zvládneš. Sestrojíš si trojúhelník, dolů jde svislice "délky" 2.5kN a pod úhlem "houpací síť" sestrojíš jednu přímku ze spodní části svislice a pod úhlem "2200" sestrojíš druhou přímku z horní části svislice. Přímky se ti protnou. No a délky trojúhelníka jsou úměrné namáhání.
Nezapomeň, že toto je statické zatížení. K tomu se musí připočítat dynamické (vhození do sítě, skákání v síti, prudké odstředivé houpání apod.) a dále nějaký koeficient bezpečnosti kvůli výrobním vadám materiálů a neideálnímu provedení prací (např. kotvení).
doplněno 04.03.24 23:09:
Spočítal jsem ti ještě rozklad těch 3kN na příčnou a svislou složku, kdybys to potřeboval.
Díky za přehledný výpočet Samozřejmě připočítám i určitý koeficient kvůli bezpečnosti a dynamickému namáhání. Šlo mi o to, v jaké kategorii únosnosti kotvy se mám pohybovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.