Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VŠCHT vs PrF UK biochemie

Od: biochemie odpovědí: 1 změna:
Zdravím,
na internetu jsem hledal, jak mohl, ptal se i na obou školách, ale přesvědčivý argument jsem nenašel. Chápu, že nic se stoprocentně objektivního v téhle debatě nemůže být, ale zajímá mě jakýkoliv rozumný důvod. Má tu prosím někdo zkušenosti právě s VŠCHT nebo PřF UK a oborem biochemii blízkým? Předpokládám, že kvalita výuky tohoto oboru je na stejné úrovni na obou školách, nebo se pletu? Děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

fram
hodnocení

1x

Stoprocentně objektivně je každá škola diametrálně jiná: VŠCHT je technika a tudíž kromě chemie je tam vydatná matematika. Výstup spíš biotechnologie. Zajišťuje: Ústav biochemie a/... Fakulta: Fakulta potraviná/... Všichni sládci jsou absolventi FPBT. Stejně tak výrobní továrny léků je zaměstnají.

PřF UK je škola spíše přírodovědná a blíže vědám humanitním. Je tam zvláštní katedra biochemie. Biochemii tam učí šířeji. Studenti se nejčastěji profesně uplatňují v oblasti klinické diagnostiky, farmaceuticky a biotechnologicky zaměřených odvětvích komerční sféry a ve výzkumných institucích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]