Nejste přihlášen/a.
Ahoj, zrovna dodělávám střední školu a protože její volba byla prozatím největší chyba mého života, rozhodla jsem se, že se zaměřím na jazyky. Půjdu do pomaturitního studia AJ, ale protože jazyky jsou snad to jediné, co mi jde, chtěla bych si ještě nějaký přibrat ale nevím, co je v dnešní době perspektivnější: španělština nebo italština? Španělština je sice používána ve více státech, ale italštinu zase neumí každý... Takže budu ráda za každou odpověď...
Italština je mnohem mnohem náročnější než španělština - málo se to ví, ale je to tak. Existují tam pravidla, ale je v nich tolik výjimek, že se vlastně ani za pravidla nedají pokládat... Já osobně jsem všemi deseti pro španělštinu. Je to nejen Španělsko, ale i celá jižní Amerika, a to je taky rostoucí trh. Nehlědě na to, že španělština je poměrně snadná na naučení, tím spíš jste-li jazykově nadaná.
doplněno 11.03.11 14:13:Díky, kolego Kartaginče, za doplnění Samozřejmě s výjimkou Brazílie, beru to za natolik známý fakt, že není nutné jej zmiňovat, ale pro úplnost děkuji. Portugalština není oproti všeobecné představě španělštině zas tak strašně podobná, ačkoliv rozumět by si měli. Ale spíš jako Čech Polákovi, než Čech Slovákovi. Tu kečuánštinu jsem si musela dohledat
No - jestli se do toho tazatelka dá, tak teda držím pěsti
Pekny vecer, osobne se klonim ke spanelstine. Dlouho jsem chtela studovat italstinu, ale spanelstina je zvucnejsi a lepe znejici, neni az tak tvrda jako italstina. A take ma vetsi zaber, tudiz je perspektivnejsi. Samozrejme zalezi na Vas jestli ji chcete umet kvuli jazyku samotnemu, nebo aby jste umela neco vyjimecneho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.