Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stravování v ZŠ

Od: jidlo odpovědí: 23 změna:
Dobrý den, můj syn není extra jedlík. Nejradši se nají doma. Zjistila jsem, že ředitel si fotí talíře jak jí a neustále komentuje jeho stravování před ním. Za mě je to absolutně nepřípustné a hodlá to prý semnou probírat. Jak se mohu bránit nebo situaci řešit? Děkuji

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x
Tak ať obědva doma, jíst ve škole není povinnost.
Ale nějak tomu dotazu nevěřím.
jidlo
hodnocení

Ano, s tím počítáme. Spíš mi jde i o to, že ředitel zachází příliš daleko a není to ani v jeho kompetenci takto dítě hodnotit a fotit mu stravu, kterou nedojedl.Bohužel je to těžko uvěřitelné i já jsem byla v šoku.
Souhlasím s @juraja
Dotazu absolutně nevěřím
Jak dnes napsal admin - nejlepší na takové dotazy neodpovídat.
jidlo
hodnocení

Věřte nebo ne. O to horší, když je to tak absurdní, že tomu někdo nemůže uvěřit.
14.02.24 17:38
Nevěřím

@boban asi jste v životě nepotkal dostatečné množství divných lidí.

p23®

Vše je možné. Neřešila bych to. Ať se nají v klidu doma. Zdravím.

hodnocení

3x

Je to maličkost, která nestojí za pozornost. Kdo ví, jak to bylo. Ochraňování dětí v situacích, kdy o nic nejde, není dobrou přípravou pro praktický život.

hodnocení

2x

Tak to s ním proberte, řekněte mu, že to, co dělá je naprosto nepřípustné, a pokud s tím nepřestane, tak si přijde školní inspekce vyfotit jeho.

jidlo
hodnocení

To máte pravdu..

hodnocení

2x
Není to náhodou tak, že s jídlem dělá kraviny?

matys
hodnocení

2x
Obědy na ZŠ jsou dotované, možná to tedy do jeho kompetencí spadá jako kontrola zneužívání dotací.

mll
hodnocení

1x

Podle mě je to klukovina, nečekal bych to od ředitele, jo kdybyste řekla, že to dělají spolužáci, tak to chápu.

jidlo
hodnocení

Oznámil mi to zaměstnec školy, který ve škole pracuje,že tohle ředitel provádí, ať se připravím, že s tím zamnou přijde...
Aha, třetí osoba... drby jsou zlo.

aaa
hodnocení

0x

Je to jednoduchý - jděte do školy se učit a pak se jděte najíst. A ukažte všem, jak se jí ve škole jídlo až do dna. *pivo*Já jsem taky nechodil na obědy ve škole a světe div se, žiju a přežil jsem. Tak to dělej taky a máš klid. Jaký má povinnosti ten Tvůj jedlík? To by mě zajímalo tedy.

astrup
hodnocení

0x

Ředitel je asi magor ...

tj
hodnocení

0x
Je to prosté. Odstraňte příčinu, nebudou následky. Vysvětlete synovi, ať si ve škole vybírá jídlo, které mu chutná a že prostě dojídat bude a tečka. Kdyby moje mamka zjistila, že mi platí jídlo ve škole a já ho nejím, dostal bych takový výprask, že bych si týden nesedl na zadek. Děti jíst musí (alespoň 3 jídla denně) kvůli živinám, energii a správnému vývoji. Váš syn nemá na výběr a prostě vás v tomhle musí poslouchat. Vaším přístupem mu nechtěně škodíte. Když bude obědy dojídat, bude najezený a nebude ho ředitel fotit. Easy. Třeba u nás nebyla povinnost jíst polévky, ty byly volně a kdo chtěl, tak si vzal. Jídla byly 2 na výběr a každý si tak mohl vybrat, co chtěl. (Myslím 2 dny předem se to pípalo takovou kartičkou, dnes už to bude určitě moderněji vychytané). Pokud nedokáže sníst k obědu talíř jídla (v jídelnách ho dávali vždy tak akorát, spíše méně než více), tak je něco špatně a bylo by dobré zajít za výživovým poradcem, nebo k doktoru.
pb®
Není vždy na výběr. Naše škola umí v jeden den uvařit květákový mozeček a jako druhé jído jáhly s ovocnou šťávou. Za to odmítám platit, takže takový oběd odhlásím. Taky nechápu logiku, že v zimě 2x uvaří předražený květák. Kuřecí stehno by vyšlo levněji.
To je u nás také...šišky s mákem nebo tvarohové taštičky...to je výběr

smode2
hodnocení

0x

Ředitele školy platíte vy, a kdo platí, ten má pravdu. Prostě mu to zakažte a pokud příkaz nesplní, obraťte se na vyšší místa.

pb®
hodnocení

0x
I ředitel školy má svého nadřízeného, kterému se zodpovídá. A nejsem si jista, jestli může dítě fotit. Když tak v Bakalářích nebo jiné aplikaci, kterou škola používá, zakažte zveřejňování fotografií dítěte. Pak by ředitel jednal proti GDPR.

hodnocení

0x

Já bych syna z obědů odhlásila, když mu budete dávat dostatečné kapesné,přijde domů sytý, po cestě si koupí pizzu, kebab, hranolky - to má určitě rád a ředitel to neuvidí,syn bude dojídat a vy budete mít klid .Nechápu,proč vyhazujete peníze za to,co se stejně vyhodí. Nebo jiná možnost, vařte synovi doma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]