Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může učitel dát neohlašeně známku?

Od: martinmz odpovědí: 33 změna:
Dobrý den, chci se zeptat jestli učitelka základní školy může udělit žákovi známku ale neohlásí že se bude známkovat. Budu moc rád za odpověď děkuji

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

17x
Proč by nemohla?
To jako má napřed všem poslat kolkovanou žádost, aby se žactvo naučilo to a to, neb by se mohlo příště zkoušet?
martinmz
hodnocení

Takže jako normálně může jít a oznamovat nějaké cvičení jen tak?
mathew
Proč by nemohla? Příště tady bude dotaz jestli může dát test, když předem neoznámila otázky a odpovědi?!
Ano, klidně může zkoušet. Klidně z látky za celý školní rok, nikoliv, jen z té poslední.
Co máte probraný, to má žactvo znát, tudíž se v pohodě může zkoušet.

14.02.24 14:32
hodnocení

13x
Ano může.

venl
hodnocení

8x
Jistě, kdykoliv přijdeš do školy, může se stát, že dostaneš známku, aniž by ti někdo dopředu něco avizoval. Pokud ten dotaz není trollení, a je to myšleno vážně, je to dost děsivé, co si žáci představují za servis.

aaa
hodnocení

7x

To myslíš vážně? To mě vomejou z toho. A ty to vidíš, matko boží. Jo , a od začátku novýho měsíce se nebudou dělat úkoly a učit se bude jen dobrovolný. *andel* Jak tohle může chodit do práce. Pardon, do zaměstnání. V práci se musí dělat a nebo už taky nemusí. *poctar*

To jako každýmu ve třídě, se jako bude ptát, jestli může mu dát známku, kterou si zaslouží, aby mu to neuškodilo pověsti, že?!

hodnocení

6x
Samozřejmě že múže
Kristova noho co to společnost vychovává za fňukaly že si stěžujou na učitele že je známkuje z učiva co by měli ovládat *cert*

hodnocení

5x
xD musím pracovat v práci neohlášeně?

111®
hodnocení

5x

Tak ono se nyní nosí, že se žákům řekne co se mají naučit a dostanou pak na to test, což je ze zásady špatně...Osobně si myslím, že by se zkoušet měla látka od začátku roku a nebo za poslední 2 roky klidně, protože se na tom staví...Razím zásadu že se nokdo neptá kdy jsem se učil co, ale především co umím..
Pak podle toho vypadá řemeslo, "to jsme se neučili" , jsi se to měl naučit sám...

martinmz
hodnocení

Ano souhlasím ale já měl dotaz jako že když děláme cvičení v pracovním sešitě a přijde učitelka a zničeho nic oznamkuje.

A proč by nemohla? Přece se neučíš jen když budeš vědět, že budeš známkovaný . A navíc,učíš se hlavně pro sebe,abys v životě něco dokázal a jak si usteleš, tak si lehneš. To se učíš jen pro známky? To je dost málo.

kolemjdouci
hodnocení

4x
Ano může, ale pouze v rozmezí 1 až 5.
111®

tak to se pleteš, já měl takovýho blba, že dostal za 6. 5-ka by se urazila...

amos445

Moje babička dostala i šestku, někdy tuším kolemn roku 1930-40...

hodnocení

4x
Pokud je to z už probrané látky, stopro může. Žactvo se má učit, ne se flákat.

111®
hodnocení

4x

žák je něco jako pracující a kantor jako šéf firmy. To jako šéf nemůže hodnotit práci podřízeného neočekávanou návštěvou na pracovišti? Zjistí že dělá kraviny , tak ho vyhodí.Dotaz podle mne nesměřuje ke skutečností že žák dostal neočekávaně za 1 ale spíš za 5.
Já neočekávaně na konci dne sebral sešity a neočekávaně jsem ohodnotil, jak si kdo zdělal poznámky. Mohl jsem nebo ne?
Na konci výuky jsem rozdal papíry a psal se test, z toho co se probralo abych zjistil jak kdo dánal pozor. Neočekávaně, bylo to správné nebo ne? A známkovalo se.
Neočekávaně jsem začal ústně zkoušet z otázky, kterou si žák sám definoval, položil a já známkoval. Otázky byly z okruhu látky 1. - 3. ročníku,kterou jsme probrali. Mohl jsem nebo ne?

Asi tolik k dotazu...

ben®
111 - a proč k jednomu dotazu třikrát?
111®

protože se mi chce, to se nesmí?

ben®
111 - smí, ale je zde i možnost doplnění vlastního příspěvku, kterou stačí využít a "neplevelit" vlákno. Ovšem, doplnění nelze hodnotit, tak možná není pro Vás tak atraktivní .
111®

já ti nějak ležím v žaludku a nejdu ztrávit?

111®
hodnocení

3x

To je jak před maturitou: Tady máte okruh otázek, to se naučte...a běda když se někdo zeptá kousek vedle...

hodnocení

2x
Kdy že to začínají ty jarní prázdniny?

hodnocení

2x

To je určitě vtip, tohle nemůže nikdo myslet vážně. Těch známek asi děti dostávají málo,když mají takhle hloupé dotazy.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, pokud učitelka předem ohlásila celé třídě při zadávání úkolu, že danou práci nebude známkovat, následně toto nedodržela a potom oznámkovala, tak je prolhaná a záludná. Omlouvám se, že jdu v tomto vlákně "proti proudu", ale takto jsem dotaz pochopil já. Zdravím!

@ben - pokud učitelka předem ohlásila celé třídě při zadávání úkolu, že danou práci nebude známkovat
Jenže v dotazu je jasně napsáno "neohlásí že se bude známkovat" (a přesto známkuje, potvora *smich*)

amos445
hodnocení

1x

Ano, může.

hodnocení

1x

No to si dost dovolila. Nová doba ...host...pardon ...žák vyhazuje učitele

ltz
hodnocení

1x
Je to vaše vyučující a právo na to má. Učitel by tak měl sledovat vaše znalosti, jak jste pilní, jestli se žáci neflákají. O tom všem musí mít učitel prehled, když vás má klasifikovat i v pololetí nebo na konci školního roku. Jinak takové známkováni jedničkářům nevadí, a třeba takovým, co se učí jen tu a tam, takovi jsou zaskočeni, těm to vadí.

hodnocení

1x

Žák má být připraven do školy na následující den. Napsané úkoly, naučenou /zopáknutou/ látku, veškeré učebnice, sešity a pomůcky v aktovce. Pak ho nic nemůže překvapit. Myslíte si, že učitel je povinen dát týden dopředu na nástěnku upozornění, že 15.3. bude dávat známky třeba ze síranů? Jak žáky znám, stejně by si toho upozornění většina ani nevšimla.

Takže je logické, že učitel žáka na známku vyzkouší, či zadá nějakou písemku. Něco by umět měl, pokud dává pozor. Pokud to bývaly písemky většího rozsahu, typu "čtvrtletní práce", učitel většinou řekl: Podívejte se na to a to, příští týden si napíšeme...Menší písemky, testy a zkoušení nikdo neohlašoval. A proč by měl učitel troubit, že bude známkovat? Známkování je přece jeho běžná práce, musí si ověřit, co žáci znají. Z čeho by pak dělal závěry na vysvědčení, když by neměl dostatek známek u žáků? Jaga.

Je to už přes 50 let, jeden spolužák měl propadnout z fyziky a rodiče to zachránili tím, že učiteli donesli vykrmenou husu. Pokud máte také doma husy, není třeba se učit! *smich*

hodnocení

0x

"Takže jako normálně může jít a oznamovat nějaké cvičení jen tak?"
Zřejmě jsi měl napsat OZNÁMKOVAT.
Usuzuji, že to tvoje cvičení ohodnotila spíše tou horší známkou. Asi tam bylo chybiček trochu více. Kvůli dobré známce nebyl důvod se ptát...
.
Všimněme si, jak jedno chybějící písmeno dokáže změnit smysl slova. A posunout diskuzi uživatelů trochu jiným směrem...

raketa
hodnocení

0x

já se picnu...začni víc přemýslet...

halamus
hodnocení

0x

Mám podobný dotaz, může mistr neohlášeně přijít a krátit prémie za nepořádek na pracovišti?
Prosím neodpovídejte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]