Nejste přihlášen/a.
To myslíš vážně? To mě vomejou z toho. A ty to vidíš, matko boží. Jo , a od začátku novýho měsíce se nebudou dělat úkoly a učit se bude jen dobrovolný. Jak tohle může chodit do práce. Pardon, do zaměstnání. V práci se musí dělat a nebo už taky nemusí.
To jako každýmu ve třídě, se jako bude ptát, jestli může mu dát známku, kterou si zaslouží, aby mu to neuškodilo pověsti, že?!
Tak ono se nyní nosí, že se žákům řekne co se mají naučit a dostanou pak na to test, což je ze zásady špatně...Osobně si myslím, že by se zkoušet měla látka od začátku roku a nebo za poslední 2 roky klidně, protože se na tom staví...Razím zásadu že se nokdo neptá kdy jsem se učil co, ale především co umím..
Pak podle toho vypadá řemeslo, "to jsme se neučili" , jsi se to měl naučit sám...
žák je něco jako pracující a kantor jako šéf firmy. To jako šéf nemůže hodnotit práci podřízeného neočekávanou návštěvou na pracovišti? Zjistí že dělá kraviny , tak ho vyhodí.Dotaz podle mne nesměřuje ke skutečností že žák dostal neočekávaně za 1 ale spíš za 5.
Já neočekávaně na konci dne sebral sešity a neočekávaně jsem ohodnotil, jak si kdo zdělal poznámky. Mohl jsem nebo ne?
Na konci výuky jsem rozdal papíry a psal se test, z toho co se probralo abych zjistil jak kdo dánal pozor. Neočekávaně, bylo to správné nebo ne? A známkovalo se.
Neočekávaně jsem začal ústně zkoušet z otázky, kterou si žák sám definoval, položil a já známkoval. Otázky byly z okruhu látky 1. - 3. ročníku,kterou jsme probrali. Mohl jsem nebo ne?
Asi tolik k dotazu...
To je jak před maturitou: Tady máte okruh otázek, to se naučte...a běda když se někdo zeptá kousek vedle...
@ben - pokud učitelka předem ohlásila celé třídě při zadávání úkolu, že danou práci nebude známkovat
Jenže v dotazu je jasně napsáno "neohlásí že se bude známkovat" (a přesto známkuje, potvora )
Žák má být připraven do školy na následující den. Napsané úkoly, naučenou /zopáknutou/ látku, veškeré učebnice, sešity a pomůcky v aktovce. Pak ho nic nemůže překvapit. Myslíte si, že učitel je povinen dát týden dopředu na nástěnku upozornění, že 15.3. bude dávat známky třeba ze síranů? Jak žáky znám, stejně by si toho upozornění většina ani nevšimla.
Takže je logické, že učitel žáka na známku vyzkouší, či zadá nějakou písemku. Něco by umět měl, pokud dává pozor. Pokud to bývaly písemky většího rozsahu, typu "čtvrtletní práce", učitel většinou řekl: Podívejte se na to a to, příští týden si napíšeme...Menší písemky, testy a zkoušení nikdo neohlašoval. A proč by měl učitel troubit, že bude známkovat? Známkování je přece jeho běžná práce, musí si ověřit, co žáci znají. Z čeho by pak dělal závěry na vysvědčení, když by neměl dostatek známek u žáků? Jaga.
Je to už přes 50 let, jeden spolužák měl propadnout z fyziky a rodiče to zachránili tím, že učiteli donesli vykrmenou husu. Pokud máte také doma husy, není třeba se učit!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.