Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se chovat a jak reagovat?

Od: darth odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, předem se chci omluvit za špatnou gramatiku. Abych přešel k mému problému, tak na základní škole jsem měl problém nejdřív s jedním spolužákem kvůli sportu a pak s dalším kvůli chování. V půlce osmé třídy jsem přešel na individuální učení. A při nástupu na střední školu se mi do třídy dostal jeden ze spolužáků se kterým jsem měl v minulosti problém.
Problém s tím spolužákem byl kvůli sportu a kvůli tomu že nebyl zrovna z dobré rodiny. Nás konflikt trval skoro dva roky. Když pak odešel ze základní školy kvůli sportu a mě se v tu dobu ulevilo a chodil jsem do školy rád. Jeho chování bylo takové, že měl na mě furt nějaké připomínky, které já jsem nesnesl. Možná jsem zato mohl i já. Jenže on měl staršího bratra se kterým jsem taky nevycházel. A když pak jeho starší bratr odešel ze školy, protože šel na učňák. Tak se to trošku zlepšilo, abych upřesnil můj problém sním byl mezi pátou a sedmou třídou na základce. No a od začátku druhého pololetí odešel ze školy. A jsem se sním a s jeho bratrem už pak neviděl. Ale teď když jsme nastoupil na střední školu tam kam jsem nejvíc chtěl, tak jsem toho svého bývalého spolužáka dostal do třídy i s jeho starším bratrem, protože jeho bratr vystudoval učňák a rozhodl se že chce i maturitu. No já teď s nimi chodím do třídy. Sice ten starší bratr toho mého spolužáka je starší a i vyspěl, tak mám furt obavy že by se oba dva proti mě zase rozhodli něco mít a zase mě šikanovat. Ten můj spolužák se ale narozdíl od jeho bratra vůbec nezměnil v jeho chování. A má zase nějaké kecy a srandičky a já nevím jak mám na to reagovat a nechci aby mě šikanovali a hlavně aby se zase neopakovalo to co na základní škole. Vím že když to nebudu řešit a nebudu si z toho nic moc dělat, tak přestanou, ale já se bojím že nepřestanou. A nevím jak to v sobě neřešit a nedělat si z toho hlavu.
Prosím o radu a omlouvám se za takhle dlouhý dotaz.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Zdravím. Nevšímejte si jich, úplně je ignorujte.

p23®
hodnocení

1x

Tak se přestaňte bát a neřešte to. Musíte v sobě najít sílu. Nevšímejte si jich, nereagujte. Neprovokujte. Uvidíte zda se to změní. Pokud ne, určitě bych si o tom popovídala s rodiči. Svěřte se jim. Přece se nenecháte opět šikanovat. Pokud se to nezmění, tak je třeba to začít řešit. Se školní psycholožkou nebo změnit školu. Přece se tím nebudete opět několik let trápit. Také bych si tam našla nějakého kamaráda.

Držím palce.

ia
hodnocení

0x

No nevím, za našich mladých let jsme takovému nahlas řekli: buzerante odprejskni

Případně jsme mu jednu natáhli po tlamě, Nebo mu řekli, že nejsme teplý, ať si najde jinýho teplouše a nás neotravuje

To už dnes nefunguje?

darth
hodnocení

No natáhnout mu jako úplně nemůžu když mám ve třídě i jeho staršího bratra. A když on něco řekne a já zareáguji, tak že na něj něco taky řeknu, tak to nějak nepomůže.

ltz
hodnocení

0x
Jaký to byl problém v tom sportu, proč vznikl? Něco tam píšete, že i vy jste za to mohl. Něco tam asi bude nevyřešeného,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]