Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci jít na VŠ - tělocvik, ale nejde mi gymnastika

Od: bobun8 odpovědí: 14 změna:
Zdravím, jsem 18 letý kluk a do zhruba 2 měsíců musím rozeslat přihlášky na VŠ. Přemýšlím o kombinaci TV + Anglický jazyk na pedgagoické fakultě OSU. Je to hlavně z toho důvodu, že jsou to mé 2 nejoblíbenější předměty.
Přijímačky na tělák se skládají z:
Běh na 1500m (jsem atlet, 1500m zaběhnu pod 4:30, není problém)
Bě na 100m - v pohodě, nějakou rychlost mám
Plavání - mohl bych získat tak 13-15 bodů z 20, ještě ale můžu natrénovat
Basketbal mi hodně jde, ve volejbalu nejsem nějak special, ale měl bych to zvládnout.
Shyby - udělám jich 11-13
Pak tam je gymnastika, kde můžete obrdzet maximálně 20 bodů z celkových 100. Což znamená, že gymnastika má docela velkou váhu.
Akorát v gymnastice vůbec neexceluju. Nikdy mě to ani tolik nebavilo. V tělocviku mě doslova bavilo vše až na gymnastiku. I kdybych se tam dostal, stále bych musel udělat zápočty z gymnastiky.
Má to cenu se na ten obor hlásit a po případě ho vystudovat?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To nevadí, že neexeluješ, ještě to můžeš změnit. Když můžeš trénovat plavání, můžeš trénovat i gymnastiku. Posilování Tě asi baví, tak snad snad Tě začne bavit i gymnastika (alespoň trochu). Určitě to má cenu alespoň zkusit.

bobun8
hodnocení

Tak posliování mě tolik nebaví, jsem hubený, ale díky atletiky mám solidní poměr mezi sílou a váhou. Nezvednu nějakou těžkou váhu, ale přítahu udělám docela dost, protože jsem lehký. Spíše mě hodně baví prostě hrát týmové sporty. 6 let jsem hrál florbal, občas hraju s kámošema basket, někdy volejbal.

Dáš sem odkaz?

dokumenty.osu.cz/...

Tady je za gymnastiku 20.

Je ta sestava tohle?

bobun8
hodnocení

Jop, máte to správně. To je odkaz na ty přijímačky. A ano, je to ta sestava

Tak to není zas tak strašné s několika měsíčním tréninkem (alespoň je to na zemi *smich*).

asd1

Hele kotoul plavmo, stojka holubička a hvězda. Nic složitýho to neni, jestli hraješ volejbal a umíš skočit rybu tak to neni problém pocvičit... Ber to jako procvičení koordinace a posílení těla jako celku, mmch. posune tě to dopředu i v ostatních sportech.

Těch shybů by to chtělo 20. Jsou to nejjednodušší body.

asd1

Z 11 na 20 to do příjmaček posunout stihne úplně v pohodě. Pokud aspoň trochu pocvičí...

hodnocení

0x

Určitě to cenu má. Můj spolužák - Dominik Hašek také zrovna v gymnastice neexceloval. Zato mu šel výborně fotbálek, před školou hokej s dětskýma plastovýma hokejkama , basket, atletika nevím ale v gymnastice měl tuším za 2 v pololetí prváku na gymplu.. A kam to nakonec dotáhl! Nějaký ten výmyk se dá natrénovat, přeskok přes bednu taky a nějaká jednoduchá prostná taky.Ještě to máte možnost na střední chvíli trénovat.

bobun8
hodnocení

Děkuji za odpověď.

asd1
hodnocení

0x

To záleží na tobě. Pokud chceš být tělocvikář + angličtinář tak nezkusit to by byla chyba. A jako tělocvikář bys základy gymnastiky měl umět. Jak chceš na těláku děckám předvádět výmyk když ho sám neuděláš?

bobun8
hodnocení

Ehm…výmyk udělám úplně v pohodě, ale jsou tam těžší věci (nebo minimálně pro mě)
asd1

Tak salto na kladině tam asi nebude ;)

bobun8
hodnocení

To snad ne, no

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]