Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Andragogika - budoucnost oboru

Od: tesska odpovědí: 21 změna:
Má dle Vás obor andragogiky budoucnost?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Většina odvětví filozofické fakulty nemá budoucnost.

tesska
hodnocení

Tento obor je na fakultě humanitní. Poté mohu být personalistka, úřední, lektor, koordinátor..

Zaměstnavatel dá přednost na tyto pozice těm, kteří opustili katedru psychologie a né nějaký odpad...

To Vám říkal děkan na prvním dni v aule? Jak budete všude chtění? Včetně zahraničí? Realita je jiná.

hans7
hodnocení

4x
Co si pamatuji, tak andragogika byla vždy nejoblíbenější zašívarna pro ty, kteří si potřebovali doplnit VŠ vzdělání při zaměstnání, ideálně pro státní zaměstnance. Případně pro ty uchazeče, kteří se nedostali jinam. Což samo o sobě svědčí, že je to jeden z nejlehčích humanitních oborů. Takřka jistě to dokončíte, někde vás asi i časem zaměstnají. Osobně bych to studovat nešel, ani to nikomu nedoporučil. Uplatnitelnost problematická, žádné velké platové ohodnocení nečekejte.
tesska
hodnocení

A jaký obor je dle Vás obor budoucnosti?

Takový obor, ve kterém člověk zúročí své vědomosti a zručnost tak, že se stane ekonomicky nezávislým a svobodným spokojeným člověkem.

hans7
Velká většina těchto minoritních humanitních oborů to má těžké, pokud nejste vyloženě špička v ročníku a oboru, která může zůstat na univerzitě dále jako zaměstnanec. Zcela jistě nebudete mít problém sehnat zaměstnání po absolvování práv, medicíny, IT, většiny technických oborů. Ale to se obávám, že někdo, kdo si vybere andragogiku, tak nic z toho nemůže nikdy ani omylem dokončit.
tesska
hodnocení

To se mýlíte. Ve škole mám samé 1 a vždy jsem měla. Učení mě baví a vím, že mám na víc. Andragogiku nestuduji, pouze se po ní dívám a zjišťuji, jestli to má cenu.

Přijde mi, že píše žák základní školy.

O známkách to vůbec není. Na VŠ jde o aplikování vědomostí. Né o šprtání.

tesska
hodnocení

A dle čeho posuzujete? Myslím si, že se vyjadřuji jinak než žák základní školy. A samozřejmě vím, že to o známkách není. Mám výborný všeobecný přehled, organizační schopnosti, apod. a dle toho i hledám nějaký obor na VŠ. Ale asi se tady člověk pouze dozví, jak je hloupý a že na nic víc nemá. Ono to totiž je někdy i o tom, že v té práci vidí poslání a ne peníze. Hezký den.

Ještě si nevyzrálá bez nadhledu, proto se hned urážíš = děcko. Vůbec nevíš o čem je život a že škola a známky nejsou zárukou. Dnešní doba o penězích je.

Ptáš se na obory, které mají budoucnost. Ale to je špatně položená otázka. Protože Budoucnost má jen ten, komu obor pomůže se rozvinout. Někomu andragogika a někomu ekonomka.

Ale jen s andragogikou můžeš bydlet tak akorát u rodičů, co tě budou živit a ty budeš chodit do práce pro zábavu.

Pokud filda, tak běž studovat jazyky, ale i to není záruka šťastné budoucnosti. Musíš se pak prosadit a vše zúročit co by lektor kurzů, případně o víkendech překládat a případně ve volném čase překládat literaturu nebo jinou činnost. Rozhodně se nejde uživit jen jako překladatel ve velké firmě. A až založíš rodinu, tak se jim nebude líbit, že se chceš usadit případně odejít na mateřskou. Zaměstnají raději chlapa u kterého tohle nehrozí.

Chodila jsi do školy s jedničkama, pak šprtačky na gymplu a až teď uvažuješ, kam jít? A o penězích to není?

Holka, ty jsi totálně mimo.

S posláním se připoj k zeleným...

Možná bych ti doporučil s tím co jsi napsala jít raději na Pedagogickou fakultu. Tam je pak těch směrů pro uplatnění organizace a všeobecného přehledu víc. A jaké lepší poslání může být, nežli předání vědomostí druhým a umět to. A pokud se člověk sekne a v průběhu studia zjistí, že na to nemá, tak místo budoucího učitele můžeš myslet na vedoucího kroužků, lyžařských kurzů, atd...

tesska
hodnocení

Nevím, kde jste vzal(a), že jsem se urazila. :) Pouze píšu, jak to je. Myslím si, že mám široký přehled a nahled v životě a s rodičemi dávno nebydlím a to zatím nemám ani vysokou, na kterou narážíte. :) Jo a gympl jsem nestudovala.
tesska
hodnocení

Člověk se pouze zeptal na daný obor, nad kterým uvažuje (ne, že je pro něj rozhodnutý a bude se tady přít, jak je to super obor budoucnosti). Je totiž možné, že na tu vysokou ani nepůjdu a doplním si znalosti nějak jinak než právě zbytečným oborem, jen abych byla na VŠ (proto jsem se ptala, jestli to má cenu). Ale jak jsem si všimla, zde se často pouze uráží a shazuje :) Taky určitě nejste vševědoucí. Nebo smím-li se zeptat, jaký obor máte vystudovaný vy?

Mám středoškolské odborné vzdělání s maturitou, dělám auta. Nicméně v rodině jsme měli jednoho se záměrem studovat fildu. Dodnes je rád, že tam nešel.

Problém hodnocení dotazů a sklouznutí k urážkám je hlavně pramenící z tazatele, který dostatečně nepopíše a neuvede veškerá fakta nebo mnohdy pak v diskuzích přestane reagovat a celá diskuze je bezcená. Toto se tu opakuje často.

Pokud Vás poňoukly urážky k většímu rozepsání, tak máte u mě velké plus. To je dobré. I takto se dá zhodnotit tazatel, jak na tom je.;)

Ještě je dnes dírou an trhu tak nějak poptávka dětských psychologů. Asi je lepší studovat na katedře psychologie a pak mít soukromou praxi a prát nemalé peníze a pomalu enstíhat, protože dnešní doba si to tak trochu žádá. Rodiče nemají čas na své děti, protože musí chodit do dvou zaměstnání, aby vůbec poplatili co poplatit mají a pak děti tak nějak vyrůstají ne v úplně ideální prostředí a jen některé se s tím popere a některé potřebuje pomoc.

V tomhle odvětví je jak poslání, tak i prachy, aby žlověk byl spokojený po všech stránkách. ;)

tesska
hodnocení

Děkuji za odpověď.

Hlavně se rozhodnout správně a včas. Ony i ty školy vpodstatě bojují o studenty a rozhodně jim neřeknou krutou realitu, ale spíše jak se říká mažou med kolem huby. Jinak by musela univerzita uzavřít katedru/obor pro dlouhodobý nedostatek studentů.

Je to úplně stejný business jako cokoliv jiného. Proto každoročně Gaudeamus, Scholaris, dny otevřených dveří,akce...)

To samé a obligátní je, jak má řemeslo zlaté dno. Ano, má. Ale jen pro ty, kteří dělají na sebe a dokážou urvat slušné zakázky. Jako absolventa tě k ničemu nepustí a zaměstnavatel ti dá minimální mzdu a k tomu osobní ohodnocení. Ušetří na socku a zdrávku, když se to počítá z minimálky a to osobní ohodnocení ti dá klidně bokem. Takto jsem to zažil u spousty firem. Taková novodobá vych*anost. Pak se ti ovšem z minimálky počítá jak důchod, tak marodění.

Takový je tedy zájem o mladé řemeslníky u firem.

Všude je boj o studenty krom dlouhodobě oblíbených oborů. A andragogika to rozhodně není ;). Možná tak ta žurnalistika (a jazyky) je dlouhodobě oblíbená a studenty musí třídit pro velký zájem, pokud se bavíme o fildě.

...

v předchozí odpovědí překlep: brát

hodnocení

1x

Tak si sama položte otázku (a udělejte si průzkum třeba na serverech nabízejících práci), jak budete na trhu práce žádaná a kdo Vás je schopen a ochoten zaměstnat s tímto oborem.

Já bych tak tušil, že soukromé firmy se o Vás prát nebudou, netuším co byste u nich dělala...

A co pak tedy zbývá?

tesska
hodnocení

Děkuji za konečně přínosnou odpověď.

Zbývají neziskovky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]