Někdo mi napsal že mám ego, a já nevím jak si to mám vyobrazit
Od:veveodpovědí:3změna:
Dobrý den, dnes jsme ve škole dělali takové papíry s jménem a kolovalo to po třídě, a každý musel každému napsat nějaký pozitivní vzkaz, ale mě tam někdo napsal že mám občas ego, googlila jsem si co to znamená a prý jsem něco ve stylu namyšlená a hledim jen na sebe. Což je podle mě úplný opak toho co dělám, protože si o sobě vůbec nemyslím že jsem něco víc a jen se snažím zapadnout. Nesnáším se předvádět ani nic podobného... Netušila jsem že si o mě někdo tohle myslí... Každopádně nevím kdo mi to napsal ani proč jelikož to bylo anonymní.. Trochu mě to trápí,a nevím jak to mám probrat. Budu ráda za každou odpověď. Děkuju
I když se ego překládá jako JÁ, pro práci s tím slovem bych ho zaměnila za slovo sebevědomí. Může to být i hanlivé, ale v dobrém smyslu slova, je sebevědomí hodně důležité. Protože ukazuje na zdravou osobnost člověka. Človek bez komplexů a s takovým tím vnitřním klidem. Zdravé sebevědomí znamená zdravé myšlenky, myšlenky které nikomu neškodí. Vyrovnaný člověk. Jen v negativním smyslu slovo sebevědomí, podobně jako ego, znamená velké množství sebevědomí, které má člověk s touhou ovládat druhé. Ale zdravé sebevědomí znamená i trpělivost s druhými a chuť vidět všechno raději jako hezké a to, co neubližuje. Nebát se, že mi chce někdo ublížit, i třeba jen myšlenkami. Kdyby napsali zdravé ego, bylo by to jasnější, ale význam bude stejný.
Tohe je obtížné vysvětlit. Ještě nedávno se tvrdio, má se rád, je to kariérista, vlastní chvála smrdí, nechval ho, bude si myslet, bude namyšlený, ten umí počítat. Všechno to byo odsouzeníhodné. Pak jsme slyšeli, že Indiáni pošlou mladého bojovníka do lesa, tam on musí výlézt na pařez a do všech světových stran má křičet své dobré vlastnosti. Aby všichni vládci lesa věděli, jak se silný a schopný a je přínosem pro svůj kmen. A dnes zase říkáme: Měj se rád, měj k sobě úctu. Nebuď ušláplý, nedělej arogantní gesta. Buď sám sebou. Když si nevážíš sám sebe a nemáš se rád, jak chceš, aby si tě vážili a měli tě rádi ostatní. Zamysli se nad tím, co ti píšu. Jdi svým životem s hlavou vztyčenou a s vidinou dobrého života. Nedej se znejistět nějakou blbkou, která má problémy sama se sebou a kdopak ví, kde ji za pár roků potkáš!
Takže ty sama jsi nevěděla, co to znamená, tak proč se domníváš, že ten anonym co to napsal, správně užil termínu? Kašli na to a užívej života. anebo pokud máš sebevědomí, se zvedni a ve třídě se nahlas zeptej, kdo ti to napsal a co tím myslel, ale tváří se, jako že to bereš jako lichotku, aby se dotyčný nestyděl přihlásit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.