Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střední prumyslovka bez vysoke- stavebni nebo strojni

Od: liskak odpovědí: 6 změna:
Dobry den jakou byste zvolili skolu pro syna ktery nechce na gympl skrz matematiku aby mel uplatneni kdyby nesel nasledne na vysokou protoze to je tak 50na50 ze by pokračoval nemá moc cilevedomost a je celkem líný uceni ho nebavi. Ma 4 dvojky jinak jednicky a skoro se neuci. Predstavuji si aby delal prevazne v kancelari, je k tomu potreba vysoka nebo by se uplatnil i tak? Je tezsi na matiku strojni nebo stavebni? Sice ma ve vysledku za 2 ale furt necemu nerozumi a chodi obcas na doucovani, geometrie taky nic moc. Ve hre je i obchodka ale to nevim jak chlap se stredni by sehnal praci kdyz vsude vezmou spis zenske...nic ho vylozene nebavi, sam nevi co chce delat. Me prijde slozitejsi stavebnictvi ale za to asi zabavnejsi na učení ale zas si rikam kdyz zkazi napr. navrh baraku tak to je horsi nez ve strojirenstvi nakresli a vyrobi zmetka jen jako vyrobek. A myslite ze i z obchodky kdyby jsme zvolili a fakt ho nebavila jde se dostat na jinou VŠ třeba tu technického zaměření? Děkuji za radu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ml1
hodnocení

0x

Se střední snad nebude navrhovat baráky (možná jedině jako asistent nějakého autorizovaného inženýra). Ale jinak se říkávaly takové vtipy, že když udělá chybu politik, přešoupnou ho jinam (většinou ho povýší), když udělá chybu manažer, dostane zlatého padáka, ale když udělá chybu inženýr, tak jde sedět.

Pokud neví co by, ať jde na gympl. S těmahle známkama by to neměl být problém (nevím jak se známkuje dneska, ale 4 dvojky mívali (či spíš mívaly; my chlapci jsme takový prospěch neměli) ti (ty) nejlepší z nás; byla dost výhra nemít žádné čtyřky, což se třeba mě dařilo). Mezitím si to třeba ujasní. Já bych si taky na konci základky ani nemyslel, že půjdu někdy na vysokou nebo dokonce na doktorské studium (v tom má prsty zaměstnavatel, já sám bych se do toho nijak nehrnul), mimo moje zorné pole byla už i střední škola. Ale je fakt, že jsem měl jasno, že chci být elektrikář. To je trochu rozdíl oproti někomu, kdo se zřejmě o nic nezajímá.

Jak je to s matikou na střední nevím. Na vysoké si kolegové, co šli na strojárnu na matiku nestěžovali (na stavárnu nešel nikdo), tam byl prý takovým sítem předmět pružnost a pevnost.

Pokud tohle dává, aniž by se nějak extra učil, tak podle mě s trochu větší pílí zvládne jakoukoliv střední (já teda jsem se nijak extra neučil ani na střední; opravdové drcení začlo až na vysoké, kde se člověka 14 týdnů nikdo na nic neptá a pak je zkouškové šestinedělí, kdy začne teprve ta správná legrace).

Není jediný důvod, aby absolvent SŠ nemohl navrhovat domy.
Znám i případy, kdy tak činí lépe než absolvent VŠ téhož oboru.
Jeden z nemnoha rozdílů je ten, že autorizaci si může udělat až po pěti letech praxe, absolvent VŠ po třech.

hodnocení

0x

Nemyslim si, ze je dobry napad vybirat skolu za syna jen proto, ze sam nevi co chce.

Kazdou chvili se to tu hemzi dotazy od nestastnych deti, ktere rodice souply na skolu dle vlastniho vyberu.

Sezente studentske noviny, nebo dnes uz spise na internetu seznam strednich skol a ucilist a at si sam utridi priority a vybere si. Vy mu jen pomahejte a treba diskutujte o jednotlivych moznostech.

hodnocení

0x

Nechte syna otestovat v pedagogicko-psychologické poradně. Výsledky několika kritérií vám pomohou. Škol je mnohem víc než jen technika a ekonomie. Prvořadý by měl být jeho zájem a jeho schopnosti. Strojařina nebo stavárna pro žáka, který má už v devítce problém s geometrií, nebude nejvhodnější volba.

id
hodnocení

0x
Z navrhovaných škol ani jednu. Něco ho snad baví, nechte ho vybrat, vy mu jen pomáhejte.

hodnocení

0x

No pokiaľ si myslíte,že by mal robiť v kancelárii,tak z týchto škôl ani jedna. Bez vysokej tak akurát majstra možno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]