Nejste přihlášen/a.
Nic si z toho nedělejte.
Ve veřejnoprávní televizi, kde bych předpokládal naprostou dokonalost češtiny, občas při sportovních přenosech slýchávám od takzvaných expertů perly jako například: Dvěma nohami.
Promiňte, ale jestli jste si to jen "samozřejmě myslela", ale nevěděla, pak i vzhledem k vašemu povolání je moje invektiva o něco výše bohužel naprosto na místě.
Zadal jsem do googlu spojení google.com/..., co se podle vás nepíše a vyjelo mně množství odkazů, Masarykova univerzita píše tyto písmena, učitelé učiitelům mají tyto písmena, UK má napsáno tyto písmena. Ano pokud jsem dotaz přehodil na tato písmena tak mě to našlo taky odkazy.
@kolemjdouci: Hlavně, že jste si ty odkazy přečetl! V prvním je jedna zmínka, a to o publikaci, ve které tazatelka tu chybu našla, ve druhém, který jste ale neodkazoval, není o správnosti ani zmínka, je tam spíš o logopedii. Tedy k dotazu vůbec NIC!
Tazatelko, správnou odpověď na otázku jste dostala. Aktualizací otázky se zřejmě chcete dozvědět něco víc. Za sebe mohu popsat jeden z mnoha důvodů, proč se chyba objevila ve Vámi zmíněném materiálu. Každý dělá chyby. I řemeslník, lékař, politik... Některé jsou drobné, jiné obludné. Osobně řadím chybu "tyto písmena" mezi ty drobnější. Ve slovech "býlí sňích" vidíme chyby okamžitě. "Tyto písmena" ale patří do hovorové češtiny. Podobně do ní patří i chybné "by jsme". Autor zmíněných materiálů to zkrátka napsal chybně. Vlastní korektura textu bývá problematická. Vlastní chyby velmi často nevidíme. Proběhla korektura oficiální? Těžko říct. Ale v mnoha materiálech, pod kterými je nějaký jazykový korektor uvedený, je možné chyby najít.
Co s tím teď? V materiálech, které máte u sebe, to opravte. Autora textu na chybu upozorněte, aby to i on před případným dalším tiskem opravil také.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.