Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojím se že si na střední nenajdu kamarádky

Od: ellie odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, jsem v 8. Třídě a příští rok mě čekají přijímačky na jinou školu, ale já se velmi bojím toho že si tam nenajdu žádné kamarády/ky protože nemám úplně nějaký extra moderní styl a oblékám se tak jak se mi to líbí, někdy i třeba růžovou a fialovou. A na naší škole většina holek v mém věku (kromě holek z naší třídy) extrémně moc řeší styl a pokud se jim vás styl nelíbí tak vás okamžitě začnou pomlouvat atd... Nevím jak to je na ostatních školách, ale tohle je důvod proč si myslím že se se mnou Nikdo nebude chtít bavit, ale díky povaze se se mnou každý umí zabavit ( nebo tak mi to alespoň ostatni říkají) myslíte si že si najdu na střední kamarády? Předem děkuju všem za rady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Netrap se dopředu. Za dva roky se Ti třeba bude líbit něco jiného než holčičí růžová, protože trochu dospěješ. A nemyslím si, že bys nenašla kamarádku, jenom se do toho "kamarádění" nevrhej po hlavě. Rozmysli si, komu věnuješ svoji důvěru. Mluvím z vlastní zkušenosti, jako jedináček jsem až hystericky toužila po blízké kamarádce a moc se mi to nevyplatilo.

kdosi
hodnocení

6x

Myslím, že pokud budeš mít zájem, tak na střední najdeš kamarády snáz než kamarádky *smich*

(Ono někdy kolem té střední se to láme, dokdy jsou holky naprosto pitomé a nejde s nima mluvit a odkdy to jsou krásky nevšední důležitosti - teda, aspoň pro kluky *smich*)

A když přejdeš na střední, tak celkem pravděpodobně tam nebude moc lidí z tvojí základky a zato tam bude spousta nových lidí, co si budou potřebovat najít kamarády a kamarádky.

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, ale to jsou zcela zbytečné obavy. Uvědomte si, že takto uvažuje hodně studentů a ono to potom funguje úplně normálně. Zkrátka si s někým novým začnete povídat nebo se k nějaké hovořící skupince přidáte a třeba budete chvilku jen poslouchat. Hlavně buďte ta aktivní, ať nejste za namyšlenou nebo netykavku. A holky jsou potvory všude, tak pozor na výběr - začněte tím, že jsou to jen spolužáci a z některých budou postupně kamarádky (a bavte se i s klukama, na SŠ jsou už většinou fajn). Zdravím!

julie12345
hodnocení

2x
Ahoj. Ještě to máš daleko, ale chápu Tě. Na záklace jste ještě všichni tak nějak různorodí a každý na střední uteče tam, kam ho to táhne. Obvykle právě na střední či vysoké potkáš ta skutečná přátelství. A to z důvodu toho, že si budete všichni trošku blíž tím zvoleným oborem. Vysortujete se na lidi se srovnatelným zájmem, nadáním,... Když se kohokoliv zeptáš, potvrdí Ti, že právě na střední získal moc hezké vztahy a odnesl zážitky do života... Neboj se ničeho, dnes mně dokonce přijde, že máte větší možnost variability stylů, za nás tolik tolerance nebylo. Hlavně buď věrná sobě sama a nos si, co se líbí tobě. Jistě, je potřeba dodržovat nějaká pravidla, ale to se netýká barev. To si nos, co chceš a měj se ráda. Jedině spokojená a autentická máš šanci oslovit lidi podobného ražení. Móda je pro konzumní lidi bez fantazie.

olaf
hodnocení

2x

Tyhle starosti hod za hlavu, jednak je to za dlouho a druhak, tvuj styl oblekani prece muzes zmenit :)

Dulezite je se nebat a byt komunikativni.

slovan
hodnocení

1x
"inzinirka" odpověděla rozumně, vidím to podobně. Zoufalá, křečovitá snaha kamarádit se s lidmi, kteří o to vlastně nestojí a můj zájem, vstřícnost, přátelství mi ( aspoň zhruba ) symetricky neoplácejí, může nadělat víc škody a zranění, zklamání, než schopnost být sama sebou ( a sama se sebou - ve smyslu umět si sama vymyslet program, činnost, která není závislá na libovůli dalších lidí ).
Buduj se v tom, protože rosteš a zraje i tvoje duše.
Soustřeď se na kvalitní literaturu, sporty a činnosti, které se dají dělat i v jedné osobě. Běh, turistika, plavání, focení, výtvarné činnosti, hudba, samostudium, atd.

liska5
hodnocení

1x

Klídek, tyhle obavy má většina Tvých budoucích spolužaček. Suverénní bývají zpravidla ty, co tam už jdou s kámoškama ze základky. Když budeš zpočátku trochu stranou a nad věcí, tak to vypozoruješ. A jestli postřehneš narážky, tak to řeš s humorem, až se u toho sama zasměj. Než se urazit, vztekat, nebo jít někam za roh brečet, tak můžeš říct, že to máš od Matragi, že to sem teprve příjde... Nebo, že víš, že letos letí pudrově růžová,... tak by to mohlo do pololetí vyblednout, ne? Prostě se pobavím s nima, když už mne řeší. *smich*

hodnocení

1x

Tvá obava je naprosto zbytečná. Na střední škole se vytváří přátelství podle jiných zájmů. Sport, kino, divadlo, koncerty, tancování, auta... Přátelství na střední je často trvalejší. Např. my máme z gymplu dva manželské páry. Nevzpomínám si, že by někoho zajímalo oblečení.

hodnocení

0x
Ahoj,tvé obavy chápu. Já nezapadla ani na střední. Ono hodně záleží na kolektivu,u nás to byla převážně slepicarna a vzhled atd se řešil hodně. A navíc jsem spíš introvert a spolužačky řešily same diskotéky atd,takže jsem prostě byla víceméně mimo kolektiv. Pokud jsi extrovert,půjde to,pokud jsi spíš tichá,budeš to mít těžké. Já naopak nejlepší přátele našla mimo školu. Školu jsem musela nějak pretrpet

freak
hodnocení

0x
Ahoj, na střední škole si najdeš spoustu kamarádů. Tam už lidi přemýšlí jinak, navíc jdeš na nějakou školu, kterou sis vybrala a máte společně koníčky a podobně. Určitě se toho neboj. My jsme na střední škole byli každý jiný. Každý se oblékal jak chtěl, poznala jsem spoustu lidí, dokonce kluka, ze kterého je dnes už žena a vždy jsme se k sobě chovali hezky. Brali jsme se jako rodina, podporovali se a rozuměli si. Přeji hodně štěstí a krásných zážitků, na které budeš ráda vzpomínat.

hodnocení

0x

Příští rok, na jiné škole to bude lepší. ,Už od dávných dob, jeden člověk pomlouval druhého.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]