Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pětka v 1. pololetí 8. Ročníku

Od: anonymous2 odpovědí: 8 změna:
když dostanu z některých předmětů pětku, můžu to v dalším pololetí vytáhnout na jedničky nebo dvojky?
Vím byl jsem líný, chci to změnit abych se mohl dostat na školu kterou chci.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

0x

Pětka znamená, že jsi nepochopil tu látku. Jestli učivo v 2.pololetí na to navazuje, tak abys tu novou látku chápal natolik dobře, abys na konci dostal jedničku nebo dvojku, budeš se muset látku z 1.pololetí sám doučit. Přečti si učebnici, svoje zápisky v sešitě a zeptej se na vysvětlení věcí, které nedovedeš pochopit, některého chytřejšího spolužáka.

Známky a průměry z 1.pololetí 8.třídy se uvádějí do přihlášek na stř.školy a získávají se za ně body v přijímacím řízení. Přesný počet bodů si stanoví každá škola pro každý obor sama. Někde je známky skoro nezajímají, na jiném oboru mohou tvořit až třetinu možných bodů u přijímaček.

Nic ještě není ztraceno, ale raději už si přestaň házet sám sobě klacky pod nohy.

lmgify

> Vím byl jsem líný, chci to změnit abych se mohl dostat na školu kterou chci.
Naštěstí pro tebe si můžeš zde na Poradně přečíst zkušenosti někoho, kdo si něčím podobným nedávno už prošel.

p23®
hodnocení

0x

Jistě. Můžete. Hlavní je, že víte co chcete. Někdo to neví ani na vysoké škole.

Držím Vám palce. Ať se daří. Zdravím.

pitr
hodnocení

0x
Nevím, jestli se něco v posledních letech nezměnilo, ale pětka v pololetí dříve nešla na konci roku vytáhnout na jedničku. Zlepšení o čtyři stupně, to se mi opravdu nezdá. Navíc vysvědčení kvůli přihlášce na SŠ se píše z celé osmé třídy, tudíž ty kule z prvního pololetí tam budeš stejně mít uvedené. Pokud se hlásíš buď na něco velmi výběrového, nebo kde je velký převis přihlášených oproti přijímaným, tak s pětkou na vysvědčení to je mimo realitu. Dětí, kteří dokáží napsat přijímačky stejně nebo lépe než ty, je jak smetí a pětku z nich na vízu nebude mít asi nikdo. S pětkou, nebo dokonce pětkami na vysvědčení bude velký problém se dostat skoro kamkoliv. Ve větších městech se na vybrané školy nedostanou ani někteří žáci s jedničkami a dvojkami. Docela blbá doba být zrovna teď líný. Silné populační ročníky a ještě armáda Ukrajinců, kteří všichni chtějí někam nastoupit.
lmgify

> s pětkou na vysvědčení to je mimo realitu. [...] S pětkou, nebo dokonce pětkami na vysvědčení bude velký problém se dostat skoro kamkoliv.

Neviděl bych to tak černě. Myslím, že ho zbytečně strašíte a berete mu nadšení na opravu známek.

I když ty 2 koule srážejí průměr tak o 0,35-0,6 , tak body za 1.pololetí 8.třídy jsou poměrně malé v porovnání s tím, kolik bodů lze získat (nebo ztratit) na jednotných přijímacích testech z ČJ a M. Tam se láme chleba mnohem více a objeví se překvapivě velké rozdíly mezi dětmi se stejnými průměry ze škol.

Tazateli bych proto spíše poradil, ať se opravdu snaží tu nepochopenou látku pochopit, dávat ve škole větší pozor a známky se určitě zlepší. Doporučil bych mu, ať se především pořádně učí ČJ a M, ať to u přijímaček dobře napíše.

lmgify

Zapomněl jsem dodat, že ty přijímačky ČJ a M jsou jen pro maturitní obory. Pro učební obory to bude jinak. Záleží na škole a oboru.

Tazatel nepíše, na jakou školu pomýšlí.

katka*
Pokud ti učení jde a opravdu máš špatnou známku jen z lenosti. Tak můj syn se dostal na prestižní gymnazium s vcelku málo body za vysvědčení. Měl nejměně bodů za vysvědčení ze všech přijatých. Povedly se mu Cermat testy a další školni test. Musíš dobře vybrat školu, kde se dělají nějaké školní zkoušky, kde bys zabodoval. Můj syn měl hlavně špatné známky proto, že chodil do Montessori základky a tam je veškerá odpovědnost na dětěch a on si nedokázal ohlídat termíny a dohledat učitele včas, aby jim odevzdával práci. Jinak já bych se na gympl nedostala, je potřeba nejen, aby to těm dětem pálilo, ale aby byly při přijímačkách v klidu, aby daly skoro plný počet bodů. Nový systém přijímaček je ale fajn. Můžeš ten gympl aspoň zkusit.

ml1
hodnocení

0x

Teoreticky to možné je. Ale je tu jistý zvyk, že kdo měl pětku, nemůže dostat lepší známku než trojku. Takže záleží, jak to máte vy. Vím o případech, kdy někdo vytáhnul pětku z matematiky na jedničku, prostě ho rodiče dokopali, aby se učil, a on se to naučil (matematiku asi dál nechápal, ale stačilo se naučit pár typových příkladů a bylo to v pořádku).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]