Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anglická filologie + psychologie

Od: robinrobin odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, tento rok ukončuji gympl a brzy budu rozesílat přihlašky na VŠ.
Zajímá mě psychologie. Představuji si, že bych v budoucnu chtěl pracovat buď ve výzkumu (research atd.) a nebo v jakémkoli jiném psych.oboru (kognitivní/emoční). Rodiče mi však říkají, že studovat psychologii jako jeden obor, se nevyplatí, tak jsem si na OSU našel kombinaci - anglická filologie + psychologie. Myslíte si, že to má cenu tento obor studovat? Mám po dostudování tohoto oboru šanci prorazit v psych.oblasti?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

julie12345
hodnocení

1x

Já studovala současně filologie dvě. Chce to hodně času a odhodlání. Běžně chtějí, abyste četl kolem sta knížek za akademický rok. Díla klasické literatuty, např. Buddenbrookovi, to je třebas 600 stran. Čteš jak mourovatej, abys pak psal práce jak mourovatej. Není moc o co stát. V rámci filologie máš všechny jazykovědné disciplíny (morfologii, fonetiku a fonologii, syntax, lexikologii,...), literaturu a reálie zemí, v nichž se tou onou řečí mluví. Lingvistika, pokud tě vyloženě nevzrušuje, je celkem nudná. Pokud tě však baví a zajímá veškerá teorie jazyka našeho myšlení, tak je opravdu fascinující. Z filologie můžeš být učitel, překladatel, tlumočník, korektor, lektor... Ale nevím, k čemu by mně byla v kombinaci s psychologií. Za mně to tedy nedává moc smysl. Psychologii bych spojila s oborem, který mě pak jako budoucího psychologa trošku vyprofiluje. Třebas andragogika...

hodnocení

0x

*zed* Abyste pak nebyl smutný. Je lepší se psychologii vyhnout velkým obloukem a prožít KRÁSNÝ ŽIVOT *zed*.

liska5
hodnocení

0x

Tyhle kombinace nechápu. Jako by chtěli naplnit úvazky svým pedagogům bez uvažování, k čemu takový absolvent bude. Stejně budete jako povolání volit jedno nebo druhé. A obojí nebude nejspíš stoprocentní. To už je lepší aprobace mongolistika+hoboj.:-D Bylo kdysi v HK. Jinak psychologů je teď potřeba a hodně jich chybí. Poradny jsou na objednávku měsíce dopředu plné. Aspoň u dětských psychologů... Co jsou zajímavé, takové ty netradiční jazyky, kde nemusíš mít základy. Zprostředkovávat komunikaci s arabským světěm nebo šikmookou Asií by nemuselo být marné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]