Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr školy/povolání

Od: tessa odpovědí: 4 změna:
Vůbec nevím, co dělat za práci..Mám maturitu v oboru cestovního ruchu, ale nevím, co dál. Jestli jít na VŠ nebo si udělat nějaký kurz.. Ráda bych pracovala s lidmi, kterým bych pomáhala nebo o ně pečovala. Dále mě baví jazyky, umění. Jen je problém, že jsem dost citlivý člověk a dlouhodobě se léčím s úzkostmi, takže si myslím, že např. zdravotní sestra v nemocnici, by nebyla ta pravá volba. Je mi 23 let a opravdu nevím, co dělat. Nyní mám jen brigádu a hledám práci na plný úvazek.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x
Co jsi dělala poslední 4 roky od maturity?
tessa
hodnocení

Dokončovala jsem ji minulý rok ze zdravotních důvodů

slovan
hodnocení

0x
To jsou tři dost rozdílné směry. Jazyky, umění a pomoc bližním... Taky jste napsala málo informací. Jaké máte možnosti dojezdů, atd. Je rozdíl bydlet uprostřed Šumavy nebo uprostřed Olomouce.
Navíc, v dnešní době toho moc na výběr není. Zkuste se podívat na inzeráty a rozešlete CV. Sedm z deseti oslovených zaměstnavatelů ani neodpoví a ti ostatní budou dělat drahoty, takže se to po půlroce hledání vyřeší samo. Zbyde často jen jedna, max. dvě možnosti.
Na jazyky se moc nespoléhejte, tlumočníky dost vytlačily internetové překladače.
( Jinak, léčit se lze se zápalem plic, ale ne s úzkostmi... Ty člověk v nějaké podobě prožívá v průběhu celého života... Mi se v tom směru víc osvědčila racionalita a fyzický pohyb, v kombinaci s důvěrou vůči Bohu, než nějaká chemie... )

tvujsoused
hodnocení

0x
treba letuska
pecovat o lidi-jenom tip:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]