Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neúspěšný poslední pokus u maturity postup

Od: xxx odpovědí: 6 změna:
Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, v jakém případě se postupuje, když někdo neuspěje u maturity ani na třetí pokus, jak je to pak dál? Opakuje celou střední? Nebo jen 4. ročník? A jak je to pak dál se studiem pokud žádný ředitel nepovolí poslední opakování ročníku, jestli nějaké potom možnosti doplnění vzdělání, aspoň učňáku na dálku?
Ptám se jelikož jsem se rozhodl dát poslední pokus na jaro příštího roku, už musím chodit do práce na částečný úvazek plus brigády, abych nějak vyžil, jelikož už nikoho nemám, kdo by mě finančně podporoval, co se týče času tak to kvůli pracem moc nemám.
Ptám se jelikož mě čeká na jaře poslední opravný termín, do toho už od jara musím chodit do práce na částečný úvazek plus brigádu, abych nějak vyžil, jelikož už nikoho nemám, kdo by mě finančně podporoval, co se týče času tak to kvůli pracem moc nemám.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

1x

Podobný nedávný dotaz s uvedenými možnostmi co dále (příspěvek v "15.12.23 01:57").

Dále můžeš žádat o přijetí na libovolnou SŠ. Čím stejnější obor a bývalé dobré známky, tím více ročníků ti ředitel té školy může uznat a přijmout tě do vyššího ročníku. Ideálně čtvrtého (málo pravděpodobné, ale stalo se), spíše třetího. Vždycky můžeš začít libovolnou SŠ od prváku. Jsou i obory s dálkovou výukou. Naklikej si to tady a podívej se také po webech škol v okolí (na tom souhrnném webu bylo už zjištěno pár chybějícím oborů, typicky "nenormálních"- soukromá škola, dálkový učební obor, ...)

id
hodnocení

0x
Proč brigádničit až od jara, to můžete hned. Když nezvládnete 3.pokus, půjdete pracovat a dálkově můžete studovat co chcete, pokud uděláte přijímačky.

ceri
hodnocení

0x

Co myslím tím "žádný ředitel"? Spadáš pod jednoho ředitele - té školy, na kterou chodíš. Požádej - pokud ti to nepovolí na současné škole, tak jinde - o zařazení do čtvrťáku. Pozor ale na to, pokud bys přecházel na jiný typ školy, třeba z ekonomky na gympl; to bys pravděpodobně musel do prváku, protože jde o jiný typ školní náplně. A počítej taky, že budeš muset nejspíš splnit přijímačky.

K čemu by ti byl učňák dálkově? Na učňáku musíš odchodit praxi, o praxi tenhle typ školy je, praxi ti nikdo nepromine. A ty už teď máš problém, protože musíš chodit do práce. Max. že by ti uznali všeobecné předměty a odchodil by sis jenom tu praxi - otázka ale je, jestli ti ke splnění praxe nebudou chybět znalosti z odborných předmětů, který bys musel taky absolvovat.

Být tebou, tak nespekuluju "co asi, jak asi" a poradím se na škole, kde jsi teď.

xxx

O tom učňáku na dálku jsem slyšel, že to je jedna z možností pokud neudělám maturitu na poslední pokus.

lmgify

Učňák na dálku se tady probíral nedávno, ale bohužel to nemůžu dohledat. :(

běžný učňák: 3 roky, všeobecné předměty, odborné předměty, praxe

zkrácený učňák (pro lidi s ukončenými 4 roky na maturitním oboru; složená maturita není nutná): 1 školní rok, jen odborné předměty a praxe (údajně snad typicky 1 týden odb.předměty, 1 týden praxe)

zkrácený učňák dálkově: odborné předměty samostudium doma, praxe 1x týdně (ta konkrétní tenkrát diskutovaná škola - nějaký obor elektromontér(?) - vyžadovala 50% účast na praxi, tedy efektivně 1 den každé 2 týdny, což se mi v obou případech osobně zdálo výrazně nedostatečné)

hodnocení

0x
Jaké opakování posledního ročníku? Studium už bylo ukončeno. Po posledním neúspěšném pokusu si najdete školu, kde Vás vezmou do posledního nebo předposledního ročníku dálkového studia, vykonáte případné rozdílové zkoušky a jede se dál. A takhle to můžete zkoušet až do důchodu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]