Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy se známkama.

Od: pavel18 odpovědí: 7 změna:

Zdravím
Potřebuju poradit z problémem. Docela dost jsem před vánocema a po vánocích marodil. Opakované anginy - uzliny a další nemoci. Zameškal jsem opravdu hodně hodin za první pololetí. Nachytal jsem 7 enek. 5 jsem stoho opravil bez problému ( Mám známku ). 6té eNko - Občanská nauka. Vše dobře na jedničku opraveno jen mi chyběl sešit. Proto jsem dostal 5tku. Ten hlavní problém spočivá v odborném předmětu v pátek jsem musel zařídit jedno svědectví na uřadě, tudíž jsem byl ve škole jen 2 hodiny a neopravil jsem si odborný předmět. Jsem na učnáku ve 3tím závěrečném ročníku. A kamarád mi napsal že stoho budu mít velký problém. Chci se dozvedět jaké stoho mužu vyvodit dusledky. Mužou mě vyhodit kvuli tomu že jsem se nemohl dostavit na JEDNO eNko. Nebo mužou po mě chtít opakovat ročník či jak to přesně bude? Jsem opravdu zoufalej už.. Bojím se zítra jít do školy.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

2x

Doporučuji navštívit web školy, většina tam zveřejňuje školní a klasifikační řád. Nejspíš to ale bude hodně o domluvě. Pro příště - určitě je dobré omluvit se dopředu. Pokud to byla tak nenadálá a akutní událost (píšete, že jste ve kole dvě hodiny byl, pak vás odvolali?), že jste o svědectví dopředu vědět nemohl, určitě to vedení školy pochopí.:)

ladajaskva*
hodnocení

2x

Dobrý den. Clapče, ty to nebudeš mít v životě jednoduché. Tvoje záliba je pohybovat se na samé hranici pravidel a jsi takový solitér, podle kterého by se mělo všechno točit. Polož si otázku, kolik spolužáků je ve stejné situaci a jak ji řeší. Stačí se trochu zamyslet nad svým přístupem a nebudeš muset hledat rady zde. On je to takový zajímavý fenomén, jak se dnešní mladí chovají a to i vzájemně mezi sebou a jakou si připustí odpovědnost za toto chování. A je to i o výchově. My jsem v minulém století dostali přez držku a neřešily se nějaké N a omluvenky a nepřítomnosti a spoustu různých kravin. Dneska hodně lidí chce znát své práva, ale na povinosti zapomínají. Atd. S pozdravem Laďa

pavel18
hodnocení

Já jim na vedení školy z vysoka **** :) , Mě jde jenom o to co mi mužou udělat. z 5tkou jsem smířenej to doženu do konce roku. Jen chci vedět co mi za to hrozí..
Jinak skrz to svědectví , jsem veděl dopředu. Jen jsem měl tooolik eNek že jsem na tento předmět zapoměl. Měl jsem na to jenom 5 prac. dní.

asdf*
hodnocení

0x

Myslím, že máte štěstí, protože když na konci (prvního!) pololetí skončíte s N, pak dostanete termín, do kdy si to musíte doplnit. Učitel se tedy s vámi domluví na dozkoušení a pak vám dá na základě dozkoušení známku. Pokud to dozkoušení do konce termínu nestihnete, nic se neděje, na pololetní vysvědčení se vám automaticky po termínu všechny N přepíšou na 5. Proto je výhodné nedohánět N v prvním pololetí, protože stejně prolezete, ale spíše se snažit o lepší výsledky až v druhém, kde si to můžete opravit, a známka na konci roku musí být postupová (1-4).

petapeta*

Od 1. ledna 2005 platí, že je-li žák neklasifikován a v náhradním termínu se mu nepodaří být oklasifikován, tak se vydá vysvědčení s tím, že se u daného předmětu uvede neklasifikováno. Dát nedostatečně je nepovolené - viz školský zákon www.msmt.cz/minis/...

Zrovna tak dát 5 jen za to, že žák nemá sešit je nepřípustné. Ale kdo ví, jak to ve skutečnosti bylo. Pochybuji, že by si učitel dovolil dát nedostatečnou pouze za to, že žák nemá sešit.

asdf*

Děkuji za odkaz, pěkně jsem si početl a zjistil, co všechno se porušuje :D

Mimo jiné je to článek 5 paragrafu 67 (kdyby to někdo nechtěl pročítat celé).

Hned zítra to nejspíše půjdu předat řediteli a žádat vysvětlení.

pavel18
hodnocení

To si teda dovolil dát mi 5tku jenom kvuli sešitu. byl jsem na komisionální zkoušce s občanské nauky. Vše jsem veděl na jedničku. Poté jsem dostal 5tku protože mi chyběli asi 4 zápisy v sešitě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]