Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí úkol

Od: justiniatrasov odpovědí: 9 změna:
Zdravím, potřebuju nutně pomocí
Na řece olšavě byla postavena přehrada Bojkovice, s délkou 299 km. Hydrostatické elektrárně s výškou hráze 710 stop bylo nainstalováno 8 turbo turbo generátoru poháněných výkonem 165 MW v letech 1980 až 2013 se průměrná roční výroba pohybovala kolem 4 717 000000 kWh. Voda je převáděna ke generátorům dvěma tunely s celkovým maximálním průtokem 200 000 za sekundu.
Za a) jaký je celkový instalovaný výkon v této hydroelektrárně? Mě vyšlo 1320
Za b ) součinitel využití elektrárny poměr počtu hodin kdy elektrárna pracuje celkovému počtu hodin v roce proč nepracuje elektrárna plynule celý rok? Tady mi vyšla kravina
Za c) klimatických změn a snížení stavu vody v povodí řeky v posledních letech poklesla využitelná kapacita elektrárny na 59% výkonu s jakým využittelným výkonem lze tak nyní počítat? Tady mi vyšlo 778,8 MW
d) jaký je hydrostatický tlak u dna hráze? Tady mi vyšlo zaokrouhleně dva megapascaly

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

4x
Také zdravím, já nutně potřebuji vymalovat.
danca
hodnocení

Tak si vymalujte
liborzemanek
Tak si najděte někoho s funkčním mozkem a on vám vymaluje
id
Danca nic nepochopila. Jak byl dotaz napsán, taková je odpověď. Ja si vymaluji, ty si udělej domácí ukol.

moreplavec
hodnocení

0x

"Na řece olšavě byla postavena přehrada Bojkovice, s délkou 299 km"

Kdy proboha? To šacuju od Buchlova až někam k Tatrám *sok*

danca
hodnocení

Pozměnila jsem názvy v zadání
danca
hodnocení

Ale uznávám, napsala jsem kravinu

hodnocení

0x

a), c) ANO, d) přibližně ANO

b) Spočítej si, jaká výroba v kWh byla průměrně za rok (= "vyrobená" energie) a převeď na MWh. Tento údaj vyděl instalovaným výkonem v MW a dostaneš počet hodin za rok, kdy elektrárna běžela na plný výkon. (MWh děleno MW = počet h)

danca
14.12.23 19:45
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]