Dobrý den, vzdelavam se na docela dobre skole s perspektivni moznosti zamestnani po dokonceni (Obor IT), ale má to jeden velký problém - na obor se asi nehodím. Uz od prvaku nad tim premyslim a dospel jsem k zaveru, ze nemam dostatecne abstraktni mysleni, ktere by mi dovolilo vymyslet ruzne algoritmy a programy. Na skolu jsem sel jen z doporuceni psyhologa a nejakeho testu, kde mi vyslo slusne matematicke myseni. Vetsinu bodu jsem, ale ziskal diky doreseni matematickych rad, coz je dle meho spis nejake systemove mysleni, ktere je v tomto oboru celkem k nicemu. U logickych uloh a vyreseni uloh jsem mel hodnoty uz prumere (prave tyto ulohy se hodi na IT a programovani), protoze se musi vymyslet rovnice/postup jak danou ulohu vyresit.Ve svych 14 letech jsem nemel tucha co tento obor obnasi, tak jsem na nej sel. Myslite, ze ma cenu se ty 2 roky trapit a udelat maturitu nebo zmenit obor.
Podle mě, jak to popisuješ, rozhodně má cenu se ty 2 roky trápit a udělat maturitu. Uvědom si, že dnes, po tolika "reformách", je vzdělání ve všeobecném úpadku, na všech školách se učí značné množství plevelovitých informací. Taky na sebe a své schopnosti nebo předpoklady nebuď zbytečně přísný. Množí se případy vysokoškoláků, kteří neovládají pravopis na úrovni páté třídy ZŠ a jejich (ne)znalost historie je tragická. 90% toho, co budeš pro výkon jakékoli profese potřebovat, se stejně musíš naučit sám. Dokončená škola je pouze vstupenka. Kupa lidí nakonec pracuje mimo obor svého formálního vzdělání.
Jsi už ve 2.rocniku, tak na tu školu máš. Byla by asi škoda odejít z takové dobré školy s perspektivními možnostmi. Dle stylu tvého vyjadřování budeš takový inteligentní, v budoucnu můžeš toto vše dobře uplatnit. V každé škole je něco co tě prostě štve nebo trápí a ve 14 letech málokdo ví, co ho kde čeká. Při změně školy by si mohl chybovat, vlastně by si neměl záruku, že nový obor by tě více zaujal. Navíc změna prostředí, zase noví učitelé i studenti. Z pohledu cizího - zůstaň tam kde jsi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.