Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam podat stížnost na ředitele školy

Od: dromanovska odpovědí: 14 změna:

Jsem starší učitelka, ale ředitel protěžuje mladší učitele nebo asistenty, které nechává učit.

Jeho chování hraničí se šikanou starších učitelů.

A dokonce i chování vůči některým rodičům není vhodné.

Kde si ale stěžovat?

Poradíte?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

15x

Jsem starší učitelka****tomu nevěřím, páč za tak dlouhou praxi určitě víte, kdo je nadřízený Vašemu řediteli a určitě nejste sama na škole, kdo se cítí ublížený.

chování vůči některým rodičům není vhodné****to se zdá jen Vám, nebo i rodičům?

Proč popisu situace u Vás ve škole něvěřím?

Asi stěžující maminka nějakého dítka. A nebo vyhořelá učitelka, která sama se sebou neví co dál.*zmateny*

gumidku, tipnu si,,,troll.

ben®
hodnocení

5x
Dobrý den, zkuste to u zřizovatele školy - ten tam ředitele instaloval. Snad zřizovatel ZŠ je obec a SŠ kraj (ale to si ověřte). Zdravím!

hodnocení

4x

Paní učitelko, já si myslím, že každý (skoro, já ne...) má svého nadřízeného.

A zřizovatelem školy je asi nejčastěji obec, či svazek pobcí. Tudíž by asi bylo vhodné podat stížnost tam.

smode2
hodnocení

3x
Na ministerstvu školství.

pletl
hodnocení

2x
Já bych se tedy do toho nepletu, ať si stěžují sami rodiče.
Co se týče bronzu ve státní správě, tak asi všichni whistlebloveři byli odejiti, jde to tak daleko, že oni kvůli tomu aby je mohli vyhodit, zruší jejich místo, případně celý úřad :)
Dokonce soud rozhodnul, že ho musí vzít zpátky, tak má ministr listinu, že ho tam přímá, no ale od ledna ten úřad končí, včera to bylo v TV tuším.

hodnocení

2x

hodnocení

2x

Starší učitelka = starý metody výuky si to tam jen odříkat a finíto?

Pak se nedivým, že se Vás ředitel chce zbavit.

Mladý učitel bude škole na metodiku žáků víc zapojit a dělat výuku tak, aby je bavila. Né, aby jen tam seděli a čučeli co si tam čmáráte na tabuli.

Tohle z Vaší stížnosti cítím, že je chyba ve Vás.

Né každý umí učit a né každý má přirozenou autoritu. Obojí je potřeba a nejde naučit.

Gumídku, moje nebožka maminka byla učitelka od 50 let a ještě po revoluci přesluhovala asi 10 let. A představ si, že tvrdila opak toho, co říkáš na začátku. Starší učitelé učili! Mladší se často jen snažili odříkat to, co bylo v osnovách a rychle od těch harantů pryč. Takže pravda bude asi někde mezi. Je to jen o lidech!

Čest tvojí mamince. To je poklad ve školství.

Ale taky si nestěžovala na poradte.cz kam podat stížnost na ředitele školy a jak ho pomalu nejlépe pošpinit, že se jí křivdí.

Já měl na ZŠ starou učitelku na angličtinu. Výslovnost strašná a 90% výuky slovíčka, nepravidelná slovesa a doplňování do vět. Když jsem šel na SŠ, tak jsem pomalu u maturit byl rád, že jsem uměl něco blafnout. Na SŠ jsem se naučil daleko víc. A možná i tím, že jsme měli mladého učitele, který byl několikrát v UK a mluvil s náma a vůbec se s náma nemazal a nutil nás mluvit celou hodinu v angličtině.

Učitelka na dějepis zase jen odříkala nezáživná data a že by nám řekla nějaké špeky nebo souvislosti, tak to ne. Jen data, přemyslovci, atd... a konec. Byl jsem rád, že jsem prošel se 4kou. Nevím, zda se dějepis učí stále tímto stylem.

A mladá učitelka na tělocvik byla kočka, ale to sem nepatří. To nejde srovnávat zmíněný problém. *smich* I když starej učitel na ZŠ s náma skoro nic nedělal. Rozhodně s náma nehodlal skákat, tak nás nechal hrát jen vybíjenou a fotbal. Něco ve stylu, jak tu padl ten supl. Nevšímejte si mě a něco si potichu dělejte sami.

Mladej učitel tedy v mích očích má větší cenu nežli před duchodem nějaký vyhořelí jak v práci, tak možná i doma.

Ale měli jsme na střední starýho učitele na elektrotechnická měření a toho bych přirovnal s tvojí maminkou. Nešlo mu o prachy, ale o to, aby byl mezi mladejma a ve společnosti a rád nám sděloval informace i v příkladech a moc nás tím bavil. Přitom byl přirozenej a bylo vidět, že to pro něj není práce, ale zábava.

plavest
hodnocení

1x

Rodiče jsou svéprávní, tak se mohou zařídit sami, podle svého.

Pokud má nemocné učitele, tak mu nezbude nic jiného, než nechat ve třídě učit asistenty. A buďte rádi, že je tam máte a že podle vás učí.Víte, jak může probíhat supl? Přijde suplující do třídy a řekne, potichu si čtěte.

hodnocení

0x

Protežuje.

k2

Tak treba uci matiku, nebo vytvarnou vychovu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]