Nejste přihlášen/a.
Jsem starší učitelka, ale ředitel protěžuje mladší učitele nebo asistenty, které nechává učit.
Jeho chování hraničí se šikanou starších učitelů.
A dokonce i chování vůči některým rodičům není vhodné.
Kde si ale stěžovat?
Poradíte?
Jsem starší učitelka****tomu nevěřím, páč za tak dlouhou praxi určitě víte, kdo je nadřízený Vašemu řediteli a určitě nejste sama na škole, kdo se cítí ublížený.
chování vůči některým rodičům není vhodné****to se zdá jen Vám, nebo i rodičům?
Proč popisu situace u Vás ve škole něvěřím?
Starší učitelka = starý metody výuky si to tam jen odříkat a finíto?
Pak se nedivým, že se Vás ředitel chce zbavit.
Mladý učitel bude škole na metodiku žáků víc zapojit a dělat výuku tak, aby je bavila. Né, aby jen tam seděli a čučeli co si tam čmáráte na tabuli.
Tohle z Vaší stížnosti cítím, že je chyba ve Vás.
Né každý umí učit a né každý má přirozenou autoritu. Obojí je potřeba a nejde naučit.
Gumídku, moje nebožka maminka byla učitelka od 50 let a ještě po revoluci přesluhovala asi 10 let. A představ si, že tvrdila opak toho, co říkáš na začátku. Starší učitelé učili! Mladší se často jen snažili odříkat to, co bylo v osnovách a rychle od těch harantů pryč. Takže pravda bude asi někde mezi. Je to jen o lidech!
Čest tvojí mamince. To je poklad ve školství.
Ale taky si nestěžovala na poradte.cz kam podat stížnost na ředitele školy a jak ho pomalu nejlépe pošpinit, že se jí křivdí.
Já měl na ZŠ starou učitelku na angličtinu. Výslovnost strašná a 90% výuky slovíčka, nepravidelná slovesa a doplňování do vět. Když jsem šel na SŠ, tak jsem pomalu u maturit byl rád, že jsem uměl něco blafnout. Na SŠ jsem se naučil daleko víc. A možná i tím, že jsme měli mladého učitele, který byl několikrát v UK a mluvil s náma a vůbec se s náma nemazal a nutil nás mluvit celou hodinu v angličtině.
Učitelka na dějepis zase jen odříkala nezáživná data a že by nám řekla nějaké špeky nebo souvislosti, tak to ne. Jen data, přemyslovci, atd... a konec. Byl jsem rád, že jsem prošel se 4kou. Nevím, zda se dějepis učí stále tímto stylem.
A mladá učitelka na tělocvik byla kočka, ale to sem nepatří. To nejde srovnávat zmíněný problém. I když starej učitel na ZŠ s náma skoro nic nedělal. Rozhodně s náma nehodlal skákat, tak nás nechal hrát jen vybíjenou a fotbal. Něco ve stylu, jak tu padl ten supl. Nevšímejte si mě a něco si potichu dělejte sami.
Mladej učitel tedy v mích očích má větší cenu nežli před duchodem nějaký vyhořelí jak v práci, tak možná i doma.
Ale měli jsme na střední starýho učitele na elektrotechnická měření a toho bych přirovnal s tvojí maminkou. Nešlo mu o prachy, ale o to, aby byl mezi mladejma a ve společnosti a rád nám sděloval informace i v příkladech a moc nás tím bavil. Přitom byl přirozenej a bylo vidět, že to pro něj není práce, ale zábava.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.