Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měl bych jít na ekonomický obor?

Od: tinejdzr0 odpovědí: 2 změna:

Zdravím, poslední půl roku jsem hodně přesvědčený o tom že bych šel na ekonomicky zaměřené obory do Ústí, Praha, Brno (ještě uvidím). Dřív na gymplu ve třeťáku jsme brali derivace a teď ve čtvrťáku integrály a moc mi nejdou (kvůli různým důvodům). Problém je, že co jsem si zjistil u oboru "ekonomika a management" na ujepu, tak všechny předměty jsou víceméně v pořádku až na jeden předmět "matematika v ekonomice" kde se právě berou derivace a integrály. Na jiných školách je to podobně, a pravděpodobně se s tím budu muset poprat a naučit se je. To nejhlavnější na co bych se chtěl zeptat je, že počítají ty školy s tím, že budu umět derivovat a integrovat? Pokud se to totiž nebude brát od úplných základů tak se v tom ještě víc ztratím a rozhodně mě to odradí od toho abych šel na ekonomický obor. Jeden z důvodů proč bych chtěl studovat ekonomii je ten, že to hodně propojuje oblasti sociálních věd a nějakého matemtického/analytického myšlení, jenomže já jsem více založený okolo těch socialních věd (ale zase čistě do sociálních věd bych nešel).

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Najděte si doučování na derivace a integrály, potřebujete asi znovu pochopit problematiku od základu. Není to taková hrůza.

lmgify
hodnocení

2x

Matematika se na VŠ učí od základu. Všechno ti vysvětlí znovu a pak budete mít cvičení, kde se počítají příklady. Pochopili to před tebou blbnější, pochopíš to i ty.

Spíše než derivovat/integrovat je důležité chápat, co ty operace vlastně dělají (strmost/velikost změny směrem k následujícímu prvku, součet/obsah/plochu všech hodnot v určitém intervalu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]