Nejste přihlášen/a.
Zdravím, poslední půl roku jsem hodně přesvědčený o tom že bych šel na ekonomicky zaměřené obory do Ústí, Praha, Brno (ještě uvidím). Dřív na gymplu ve třeťáku jsme brali derivace a teď ve čtvrťáku integrály a moc mi nejdou (kvůli různým důvodům). Problém je, že co jsem si zjistil u oboru "ekonomika a management" na ujepu, tak všechny předměty jsou víceméně v pořádku až na jeden předmět "matematika v ekonomice" kde se právě berou derivace a integrály. Na jiných školách je to podobně, a pravděpodobně se s tím budu muset poprat a naučit se je. To nejhlavnější na co bych se chtěl zeptat je, že počítají ty školy s tím, že budu umět derivovat a integrovat? Pokud se to totiž nebude brát od úplných základů tak se v tom ještě víc ztratím a rozhodně mě to odradí od toho abych šel na ekonomický obor. Jeden z důvodů proč bych chtěl studovat ekonomii je ten, že to hodně propojuje oblasti sociálních věd a nějakého matemtického/analytického myšlení, jenomže já jsem více založený okolo těch socialních věd (ale zase čistě do sociálních věd bych nešel).
2x
Matematika se na VŠ učí od základu. Všechno ti vysvětlí znovu a pak budete mít cvičení, kde se počítají příklady. Pochopili to před tebou blbnější, pochopíš to i ty.
Spíše než derivovat/integrovat je důležité chápat, co ty operace vlastně dělají (strmost/velikost změny směrem k následujícímu prvku, součet/obsah/plochu všech hodnot v určitém intervalu).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.