Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šikana ve 4 ročníku SŠ

Od: kdkdksksk odpovědí: 13 změna:
Ahoj/dobrý den,
Jak řešit šikanu ve čtvrtém ročníku SŠ? Není to nic moc vážného, ale urážky, povyšování, pomlouvání... Já si z toho nic moc nedělám, prošla jsem si spoustu věcmi a proto mě asi jedna krava tolik nerozhodí.
Spolužačka mi ale řekla, ať to řeším, že je to šikana. Co dělat?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Poradit se ze školním poradcem, nebo psychologem.

hodnocení

2x
V 18 letech, prakticky dospělý člověk a nedokážete si to sama vyřešit?
kdkdksksk
hodnocení

Ono to není tak jednoduché, jak to vypadá :)
Strašně lehce se posuzuje ze třetí osoby
Tak uvědomte si, že před nemnoha lety, byla nadpoloviční většina vašich vrstevníků v tomto věku již v pracovním procesu...
jojot
Nevím, proč máte potřebu psát tady naprosto zbytečné "rady". Nevíte, co si slečna prožívá, z jaké rodiny pochází aj. Doufám, že vám bude někdo také šikanovat příbuzného a osoba, které se svěří mu řekne, ať si to vyřeší sám.
Pěkný den.
Šikana je i v práci v mnohem zralejším věku...

@martincakl

Šikanou si někteří procházejí i v pracovním procesu. Máte štěstí, že vás to nepotkalo.

Nevíte co mne potkalo a nepotkalo.

Ale se vším se dá bojovat a zocelit se.

Byl jsem ještě na vojně, to je poněkud jiná škola, než že Vám ve škole někdo řekne, že jste ošklivé kačátko.

Na vojně jsem nebyla, to máte pravdu. Ale co mi vyprávěl bratr, tak tam občas docházelo i k fatálním "řešením".

Ale já měla na mysli šikanu v pracovním procesu. A tu jsem zažila (i když se tomu říká jinak). Řešením mohlo být jenom odejít (ale nebylo kam), ale ta šikana byla právě proto, abych odešla a uvolnila místo někomu konkrétnímu. Ještě po několika letech se mi stalo, že jsem potkala bývalou kolegyni a ta hned začala hovořit o tom, že vzpomínají (s další kolegyní), co všechno mi "šéfstvo" provádělo... Tenkrát jsme byly "odejity" dvě - já šla do důchodu a ta druhá do špitálu...

hodnocení

1x

Tady jsou odkazy na webové stránky:

minimalizacesikany.cz/...

stop-sikane.cz/...

p23®
hodnocení

0x

Dobrý večer.

Nevím, jakými věcmi jste si již prošla. Ale pokud se to opakuje, tak se musíte sama drobet změnit. Přitvrdila bych. Jedná se o šikanu, která se vyskytuje kdekoliv. Myslím, že má sama problémy. Asi bych ihned zareagovala na její urážky. Nedala bych se. Nebude tak silná. Možná, bude překvapená a uvědomí si, že si to k Vám nemůže dovolit. Vím, ve škole je tato situace dost těžká.

Spolužačka by nepomohla? Abyste měla nějakou podporu. Pokud by to nepomohlo, řešila bych to jak píše juraja. Poradila bych se ze školním poradcem nebo psychologem.

Držím palce.

hodnocení

0x

Já ti nerozumím. Jsi dospělý člověk, nemá tě ráda jedna spolužačka a druhá ti radí, ať to řešíš? Vítej v reálném světě. V životě si budeš muset poradit a řešit sama. Nikdo to za tebe neudělá. Jak a jakým způsobem to uděláš, je a bude to jen a jen tvoje věc! *smich2*Nebo opravdu teď i v budoucnu budeš fňukat před lidmi, kteří tebe a tvou situací neznají? Navíc, nikdo za tebe nebude bojovat, každý má se svým životem svůj boj. *hej*Ale jestli chceš radu, pak tady je: Narovnej ramena, zvedni bradu a nedej se! Braň se, pošli ji do 1 2 3 . Nějaká blbka tě nemlůže rozhodit! Čekají tě horší věci. Takové, kdy půjde o život. Klidně trénuj na ni. *hej*Ještě tiše špitnu, že když vydržíš půl roku, pouze půl roku, po této situaci a po blbce ani nevzdechneš.

jj*
hodnocení

0x
A co bréce dát po urážce pořádnou facku?To by pomohlo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]