Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje toto slovo?

Od: 123455 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den chci se zeptat jestli existuje toto slovo zrovnak?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

6x

V dialektu ano, ale není spisovné.

hodnocení

6x

Je to stejné slovo jako "stejnak", "totok", "zdeďka" nebo "teďkék". Všechna tato slova jsem občas slyšela jako běžná, hovorová slova.

Hovorová určitě ne (hovorová čeština je součástí spisovné češtiny) a běžná už vůbec ne.

uguhuhu

Já jsem slyšel zase zasik (v Brně) a stejně tak sténak (Haná) a dokonce teď fčilek (v Ostravě)

smode2
hodnocení

3x

Samozřejmě. Když už jste ho napsal, tak existuje. Všechna slova vznikla "z ničeho" a teprve potom byla zapsána do učených knih. Že by byl napřed jazyk vymyšlen profesóry na školách a ti by jej teprve poté učili prosté obyvatelstvo by bylo sice pěkné, ale tak to nikdy nefungovalo :)

k2

Jste si jist, ze kdyz napisu shluk pismenek, tak to automaticky znamena existenci slova? Tedy dle Vasi teori existuje i slovo: "blmks", protoze jsem ho prave napsal?

Blmksni ho i do pár dalších dotazů a je to!

smode2

Level 2 je uchycení slova ve společnosti. Pokud se užívá shluk písmenek dál, stane se součástí jazyka. Pokud se neužívá, tak se neužívá. To ale neznamená že neexistuje. Nebo ne?:)

k2

@smode2: Tak shluk pismenek zajiste existuje, ale nazyvat ho slovem bych si netroufnul...

kmet
hodnocení

0x

Kouknul jsem na internet, jestli se tam používá, tedy existuje a tam existuje. Je ale jen velmi málo výskytů, většina výskytů je navíc způsobena překlepy, kdy se ke slovu "zrovna" přidalo nedopatřením písmeno "k". V případech, kdy se slovo objevovalo záměrně, bylo v drtivé většině použito ve významu slova "zrovna" a žádný výskyt nebyl ve významu způsobu "Jak? Zrovnak". Pokud hledáte divnoslova, zkuste kouknout na slovo "čekuláda" a podobná, je jich dost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]