Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soukromá škola

Od: jojojo odpovědí: 15 změna:
myslíte si že soukromé školy jsou obecně špatné a jde jim jen o peníze? Momentálně si vybírám střední školu kam bych se chtěla hlásit a jedna ze tří škol o které mám zájem je soukromá. Den otevřených dveří na té škole je až v lednu ale na veletrhu středních škol na mě zapůsobili nejlíp ze všech. Školné není vůbec vysoké ale asi jsme každý někdy slyšeli něco nehezkého o soukromých školách. Mám tomu dát šanci?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Je to úplně jedno, jestli si vybereš soukromou nebo veřejnou.
Maturita je stejně z poloviny stejná a budoucího zaměstnavatele budou zajímat jiné věci než to, jestli jsi studoval na soukromé škole nebo ne.
jojojo
hodnocení

dobře děkuji. moc jsem nepochopila co uživatel nad vámi myslel s těma pohovorama
slovan

To je velmi prosté. Současná personalistika je koncentrátem iracionality. Často rozhodují absurdní detaily, subjektivní pocity, atd. Málokdy je srovnávání uchazečů prováděno férově, objektivně, kvalifikovaně.

Proto se může stát, že narazíš na někoho, kdo si řekne "ahá, ta je asi blbá, jak troky, nechtěla se učit, tak si vysvědčení koupila na soukromé škole".

Každopádně je pravdou, že jsou učitelé na soukromých školách benevolentnější.

@slovan Tohle by si mohl říct tak maximálně někdo, kdo má určitý komplex. Jak veřejná, tak soukromá škola končí statní maturitou a ta je důležitá. To, jestli je to z veřejné školy nebo soukromé školy, má asi takovou váhu jako to, že uchazeš procházel na střední s dvojkami nebo čtyřkami. Nikoho to nezajímá a pro dané zaměstnání je to naprosto iracionální. Pro personalisty jsou důležité jiné věci (schopnosti, vystupování, jazykové znalosti, atd.).
jojojo
hodnocení

Chci jen ujasnit že si soukromou školu vybírám kvůli oboru a ne kvůli tomu že bych byla blbá. Na soukromé se platí školné, žádné vysvědčení se nekupuje. Lidi co mi tohle odepsali asi žijou pod kamenem. Moji rodiče byli na soukromé škole taky a s povoláním nemají žádný problém. Jen abychom měli jasno v tom proč si vybírám tento typ školy. A prosila jsem o Vaše názory, ne o pomluvy. nevím kam jinam to mám napsat

zelehele
hodnocení

2x

"Školné není vůbec vysoké" - to tvrdíš ty, nebo tvoji rodiče?

Schopný člověk nemá zapotřebí někoho uplácet. Mimoto se soukromou školou si na pohovorech ani neškrtneš, viz předchozí věta..

jojojo
hodnocení

jak to myslíte s tím pohovorem?

To je osobní zkušenost nebo z doslechu?

jaj*
Protože se říká, že kdo nezvládne normální školu tak si zaplatí soukromou a to by se asi nemuselo někomu líbit. Ale tímto způsobem by mohli odmítnout schopného člověka, tak nevím. Prostě to jsou takový nesmyslný předsudky.

Jsou to kecy. Jak píše karelulm níže.

kaja
hodnocení

2x

Upřímně? Nevýhodou soukromé školy je, že se tam hodně střídají učitelé. Třeba i v průběhu školního roku se Vám prostřídá na jednom předmětu několik učitelů. To má za následek nekvalitní výuku..

hodnocení

2x

Rozhodně JEN SOUKROMOU ŠKOLU.

Žádné státní školy. Rozdíl je v přístupu k žákovi a v pocitu neodvolatelnosti a nepostižitelnosti učitelů či ředitele.

Na soukromé se vždy na všem domluvíte. Oni potřebuji spokojené žáky.

Zatímco ve státní jsou zakomplexovaní učitelé, kteří si hojí své mindráky na žácích.

Je jedno jesttli se jedná o střední nebo vysokou ... zase na vysoké vám nastaví neokceptovatelné podmínky, ale na soukromých placených hodinách vás naučí, jak to zase ochcat.

Státní školy jsou žumpa zamindrákovaných učitelů.

p23®
hodnocení

2x

Jistě nejsou soukromé školy špatné. Rodiče Vám to jistě dosvědčí, když tam sami studovali. O peníze jim jistě jde, jinak by nebyly schopny existovat. Důležité je, co vlastně v budoucnosti chcete dělat. Co Vás zajímá a která škola Vám toto studium umožní. Pokud to bude nabízet soukromá škola, tak v případě dostatku financí neváhejte a přihlášku podejte. Určite tomu dejte šanci.

Držím palce. Zdravím.

nicolas
hodnocení

2x
Koukni se, kolik studentů školy se hlásilo na vysokou školu a jakou měli úspěšnost. Najdi si na Facebooku lidi, kteří tuhle školu vystudovali a zeptej se jich na studium, na učitele, na úspěšnost u maturit a u přijímaček na VŠ. Jestli pak na VŠ byli v pohodě, protože je střední připravila nebo jestli měli hodně dohánění.

hodnocení

1x

Záleží na tom, kdo je na konkrétní škole ředitelem. Taky záleží na tom, jaký záměry mají majitelé školy / má majitel školy. Záleží taky na tom, jací učitelé tam jsou a jak jsou placení. Takže nelze zevšeobecňovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]