Nejste přihlášen/a.
Možná by bylo vhodné požádat tatínka.
To si jako myslíte, že bafnete dítě za ruku a ve školce nějaké vychovatelce oznámíte: "Jsem tu napsoled"?
Sepište písemnou formou ukončení docházky, finanční vyrovnání a předneste to osobně s ředitelem (ředitelkou) školky hned zítra.
Nepříjemné to být může, ale hlavně ten Váš přístup a idea je tak neprofesionální (nebo to z toho velmi cítím), že zítra budete vypadat předevšemi jako ...
Takže chladnou hlavu a trošku dospěle.
Když jste dávala dítě do školky, tak jste snad také podepsala "nějaký papír". Nestrčila jste tam dítě "Na, starejte se".
Tak na důvody se Vás pravděpodobně zeptá, pokud z její strany necítí, že by školka dělala něco nestandartního. A pokud o problémech ví, tak nehne ani brvou.
Nicméně je potřeba to mít vpořádku. Jak probíhal nástup se vší ceremonií a podpisem nějaké smlouvy o hlídání nebo jak se to dělá, tak i odchod by měl proběhnout stejně profesionálně.
Nemáte v té či oné smlouvě o nástupu do školky nějaké podmínky ukončení? Toho bych se držel. Předpokládal bych, že zaplacený kalendářní měsíc trvá bez proplacení zbytku dnů, pokud dítě ukončíte v půlce měsíce (že Vám peníze dejme tomu za 14 dnů nevrátí). Třeba příklad.
Máte tam něco takového sepsáno? Ať už toto či podobné podmínky o řádné ukončení?
Neznám, jak to chodí ve školkách, ale jen dedukuji, ajk bych to čekal, protože hlídání dětí ve školce určitě neprobíhá "per huba" (ústně), ale písemnou formou se všemi požadavky a podmínkami pro hlídání.
Od toho se tedy odražte a případně sepište ukončení.
Možná to nebude nutné (nejedná se o zaměstnání a dodržení zákoníku práce, že)... ale fakt netuším, co bylo sepsáno a jak to chodí.
Já osobně bych si přečetl tu nástupní smlouvu co jste podepsali se školkou o hlídání (nevím přesný název) a podle toho postupoval dál.
Buď stačí jen ústně s ředitelkou a dá vám nějaký papír (což bych čekal na nějaké profesionální bázi) a nebo něco sesmolit sama. Teď máte čas a klid se připravit na zítřek.
Nějaké ústní jednání přijetí/ukončení bych čekal spíše od nějaké studentky co si přividělává chůvou. A i to bych já neakceptoval bez papíru, protože nesvěřím děcko cizímu člověku o kterém nevím nic a jméno si může vymyslet.
Jen dedukuji. Protože osobní zkušenost nemám a maminky s dětmi určitě teď spí.
Já jsem přesvědčená, že písemně není potřeba. Stačí ústně. Jen bych vám chtěla, jako stará kantorka ze školky poradit, veškeré emoce nechejte doma. Ne ať se dáte vytočit! V klidu dítě odhaste ústně a jestli chcete něco vysvětlovat, pak v klidu, bez emocí. Netraťte důvěryhodnost křikem nebo sprostými slovy. A také poslouchejte, co vám ona říká, případně učitelka, kterou může ředitelka přivolat a chtít vysvětlení. Klid!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.