Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se přestat s někým bavit

Od: matej odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jsem v prváku na střední škole, a je tu semnou ve třídě jeden člověk o kterým sám nevím co si mám myslet, každý den se chová jinak, jednou mi začne nadávat, jednou semnou za celej den ani nepromluví a sem radši, a někdy mi začne přát smrt na různé věci, a někdy zase že nic neumím atd. a ja díky tomu že mám nízké sebevědomí si ten den přestanu věřit se vším apod., myslím si že ten problém je že mu nedokážu nic říct, sem hodně velký introvert, a přijde mi že mi něco pořád závidí ale nejsem si jistej, budu rád za jakoukoliv odpověď a doufám že to nějak vyjde, všem děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Je to náročné , vidím to na šikanu. Asi má nízké sebevědomí, tak si ho zvyšuje trapným způsobem. A jak je na tom s ostatními studenty a jak ty? Pokud to zvládneš, jedině nereagovat, prostě ho ignorovat, neútočit na něj, nechat ho být ať si říká co chce. Ale to musíš mít pevnou vůli - je to opravdu moc náročné - a vydržet. Pokud by se jeho výpady vůči tobě zhoršovaly,tak jedině řešit s rodiči. Přeji hodně vytrvalosti. Ale to je můj názor.

matej
hodnocení

S ostatními je úplně v pohodě, a když mu někdo něco udělá tak to oplácí mě protože na toho kdo mu to udělal by si to nedovolil, no bude to zajímavé... ale děkuji

hodnocení

1x

Ten jeden člověk je kluk nebo dívka?

doplněno 27.11.23 08:25:

Nedá mi to, musím ještě doplnit. Nejlepší způsob, nejen ve škole, ale v celém životě, je, neurážet se, nenasírat se, ale obracet všechno v homor. Nejlépe takový, který se nesnaží urazit. Neplést si aroganci a agresi s humorem! Tohle je v celém životě nejlepší, jak z nekomfortní situace vyplout bez šrámu. Hnát to do srandy a jak říkával pan M.Moravec: "Jenom se neposrat."

A to mě nenapadlo !

26.11.23 11:57
hodnocení

0x

tak
hodnocení

0x

To bude nějaké povýšené divné pako. Nesmíte si ho moc pouštět k tělu, nebo vůbec a ignorovat ho a říci mu jen ať si dá odchod a neotravuje. Je i možné, že vám něco nepřeje a štve ho to. Prostě mu dělá dobře, když se po vás aspoň vozí. Hlavně si nepřipustit, že vás ty jeho nemožné a primitivní kecy semelou. Bylo by dobré, kdybyste v té škole měl aspoň jednoho kamaráda. Jste sudent na střední škole, nejste tedy o nic míň než je on. Spíše on je ta špinavá spodina, takový docela buran-tyran.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]