Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jsem v prváku na střední škole, a je tu semnou ve třídě jeden člověk o kterým sám nevím co si mám myslet, každý den se chová jinak, jednou mi začne nadávat, jednou semnou za celej den ani nepromluví a sem radši, a někdy mi začne přát smrt na různé věci, a někdy zase že nic neumím atd. a ja díky tomu že mám nízké sebevědomí si ten den přestanu věřit se vším apod., myslím si že ten problém je že mu nedokážu nic říct, sem hodně velký introvert, a přijde mi že mi něco pořád závidí ale nejsem si jistej, budu rád za jakoukoliv odpověď a doufám že to nějak vyjde, všem děkuji.
Je to náročné , vidím to na šikanu. Asi má nízké sebevědomí, tak si ho zvyšuje trapným způsobem. A jak je na tom s ostatními studenty a jak ty? Pokud to zvládneš, jedině nereagovat, prostě ho ignorovat, neútočit na něj, nechat ho být ať si říká co chce. Ale to musíš mít pevnou vůli - je to opravdu moc náročné - a vydržet. Pokud by se jeho výpady vůči tobě zhoršovaly,tak jedině řešit s rodiči. Přeji hodně vytrvalosti. Ale to je můj názor.
Ten jeden člověk je kluk nebo dívka?
Nedá mi to, musím ještě doplnit. Nejlepší způsob, nejen ve škole, ale v celém životě, je, neurážet se, nenasírat se, ale obracet všechno v homor. Nejlépe takový, který se nesnaží urazit. Neplést si aroganci a agresi s humorem! Tohle je v celém životě nejlepší, jak z nekomfortní situace vyplout bez šrámu. Hnát to do srandy a jak říkával pan M.Moravec: "Jenom se neposrat."
To bude nějaké povýšené divné pako. Nesmíte si ho moc pouštět k tělu, nebo vůbec a ignorovat ho a říci mu jen ať si dá odchod a neotravuje. Je i možné, že vám něco nepřeje a štve ho to. Prostě mu dělá dobře, když se po vás aspoň vozí. Hlavně si nepřipustit, že vás ty jeho nemožné a primitivní kecy semelou. Bylo by dobré, kdybyste v té škole měl aspoň jednoho kamaráda. Jste sudent na střední škole, nejste tedy o nic míň než je on. Spíše on je ta špinavá spodina, takový docela buran-tyran.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.