Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Směje se mi spolužačka

Od: karolina* odpovědí: 19 změna:
Dobrý den. Jsem v 9. třídě a chodí tam se mnou jedna holka. Je hodně namyšlená a pořád má potřebuju mi opakovaně říkat že jsem Satan a že jsem divná. Dělá tohle skoro každý den a dnes už to bylo moc. Chtěla bych jí říct něco co jí zmlkne. Problém je v tom, že trpím silnými úzkostmi. A v situacích jako jsou tyhle nemohu mluvit protože se mi chce brečet. Jsem ale zároveň velmi vytočená. Ta holka je o hodně menší než já. Mám spoustu urážek co bych jí mohla říct ale jsem hodně milá a je mi lidí líto. Většinou ale opravdu chci něco říct. Pomůžete mi prosím co dělat v této situaci a jak jí zmlknout? Také jsem jí chtěla napsat dlouhou zprávu kde bych jí vysvětlila že u toho vypadá dost trapně ale tím si nejsem jistá.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Děvče,směje se ti,protože má potřebu se vybíjet a pro své uzkosti,jsi snadná kořist.Možná že když zapřemýšlíš o tom,proč to vlastně dělá a jaká je,že je frustrovaná a jen zdánlivě sebevědomá,pak už se ti bude lepší zvládat a dostaneš sílu na to,ji odpálkovat.Bránit se musíš a naber nejdřív tu kuráž.Tahle holka je hloupá a neumí nabrat sebevědomí jinak,než že bude někoho otravovat a ponižovat..Uvědom si že je slabá a v čem,přemýšlej..POdívej,pokud by si to přece jen nezvládala,vůbec se nestyd dojít za třídní,nebo za nějakým učitelem,kterému důvěřuješ a vysvětli,že trpíš uzkostmi a tohle neumíš řešit.toto je šikana a ty ji nedovol..nikdo nemá právo,tohle dělat..Žádné sms ji nepiě,tím akorát bude mít navrch a bude mít adost,že se ji daří,tě ponižovat..Věř,že ato osůbka,je tak malinká,že by jsi ani nevěřila,jen chce ostatním ukázat,že je opak.

vili
hodnocení

4x
Za nás tohle řešila facka, ale prý je to teď nelegální.
Takže namísto poraženeckého psaní té dotyčné sáhodlouhých dopisů bych jí poslal kamsi s tím, že bych přidal hodnotící negativní charakteristiku její osoby, s odkazem na asociálnost, pocházející z rozvrácené rodiny.
Jinými slovy to napsat neumím, když nechci použít vulgární výrazy.

takj
hodnocení

4x

tak ji proklej no, když si satan...

hodnocení

2x

Bože to jsou odpovědi...očividně všichni extroverti co by hned holku seřvali, poslali někam nebo zmlátili. Realita je taková, že pokud tazatelka trpí úzkostí tak fakt nestačí takovému člověku říct "naber odvahu". Takovou radu řekne fakt jen kretén nebo totální extrovert.

1. Musíš (a je to běh na roky) se naučit nebrat si věci osobně. Je úplně jedno kdo si co o tobě říká, protože ty víš jaká jsi a nikdo tě lépe nezná. Je to devátá třída, tohle už nezměníš, na střední si už na tu holku ani nevzpomeneš.

2. Je fajn (a za to se nemusíš stydět, ale kamarádům to říkat nemusíš) najít si psychologa. Třeba přes lékaře, aby jej platila pojišťovna. Dokáže tě provést skrze úzkosti, naučit tě vlastní hodnoty a trochu omezit problémy s komunikací. Samozřejmě to jde i bez něj, ale jde o to vystavovat se situacím, které mi dělají problémy a pak zpětně se poplácat po ramenou, že to vlastně nebolelo, že to šlo dobře a že se příště můžu bát méně. Takto s každou situací si budeš více věřit a jednodušeji se půjde do té další. :)

3. Musíš najít svou hodnotu. Vědět co znáš, co umíš. Je pak jednodušší vidět blbce jako méně hodnotné lidi. A pokud pro tebe někdo nemá hodnotu a váhu tak tomu automaticky dáváš menší význam. A menší význam tě méně trápí. A jednou ti takový člověk může nakecávat úplně cokoliv :D a budeš de jen smát, protože žádné jeho slovo nemá váhu.

Zakončím nereálnými slovy jako "Buď silná, naber odvahu, řekni jí co si myslíš, apod". :D Hezký den a užívej si pozitiva a méně řeš negativa života.

liska5
hodnocení

1x

Řekni: Mne může urazit jenom inteligent... A ten to neudělá... To jsou lidi, kteří sami nevynikají, sami mají problémy a léčí si sebevědomí na druhých jejich ponižováním. Ona je vlastně chudák, když potřebuje někoho ponížit, aby mohla fungovat. Jinej by jí odsekl: Zalez skrčku, já za to nemůžu, že máš problémy.

Kup si Guajacuran v lékárně a užij hodinu před předpokádanou konfrontací. Je na ty úkosti a trémy, nebudeš lítostivá. O to jí jde, že na Tobě vidí, že Tě to trápí a vytáčí. Tu radost jí musíme zmařit.

Liska,myslíte to dobře,ale raděj léky neradte,nevíte jestli nebere jiné a děti jsou schopný pak v tomto přehnat,,,

liska5

Takže jste ji tímto varovala, což je dobře.

Jen malou poznámku k Vašim příspěvkům: Po čárce dělejte mezeru. Bude to čitelnější. Nejvíc to rušilo v té sáhodlouhé konverzaci ohledně neochotné úřednice.

slovan
hodnocení

1x
Být "divný" z pohledu pitomce je výsada a ocenění, toho si važ. To není důvod k zármutku.
Co se týče být "Satanem". Holčina to má v makovici asi řádně pomíchané a sama bude pod vlivem nějakých destruktivních, duchovních sil.
Budiž ti to vše příležitostí k tvému osobnímu růstu v odolnosti a schopnosti ignorovat podobné chudáky, protože se s nimi budeš setkávat po zbytek života...
Ale Bibli si určitě přečti, tím neuděláš chybu.
Jo, bible je plná zajímavejch pohádek.

hodnocení

1x

Karolíno,možná že se nikdo z nás,netrefil,do odpovědi,která se ti zdála dobrá,ale není fér,nenapsat vůbec nic.Uvědom si,že lidi nejsou ze železa.Mnozí také třeba zažili šikanu a není jim lhostejné,jak vše pokračuje dál.Pořád tě ta holka otravuje?

paveldvorak
hodnocení

1x

řekni jí, že jí máš ráda...a opakuji jí to pokaždé když se přiblíží

hodnocení

0x

SATAN = odporovatel (žalobce)

ona má problém, který takto ventiluje a tebe si našla jako oběť. Řekni ji důrazně, že toho máš dost a pokud to bude pokračovat tak ji jednu flá...kni

Není náboženská fanatička?

asd1
hodnocení

0x

Zbabělá tak že nedokáže promluvit a zákeřně to chce vytmavit..

Zamysli se jestli opravdu nejsi divná. Místo vymýšlení pomsty jak jí to vytmavíš na sobě začni pracovat.

iwinka
hodnocení

0x
"vodprejskni nebo na tebe šáhnu, zatím si nechci svinit ruce, takže ti radím dobře..."
asd1

Jasně, když se jí chce rozbrečet už jen při pomyšlení že má něco říct... Tenhle typ možná tak hodí ze tmy šutr něž se k tomu postavit čelem..

hodnocení

0x

Když by mi řekla, že jsem Satan, tak bych se na ní usmál a řekl

"Jasně že ano, ty jedna malá zastydlá pánbíčkářko. Máš šaty z dvojího vlákna a skončíš v pekle. Hádej jak to vím?"

.

(Jenže to by znamenalo nebrečet a mluvit. Těžko někoho setřeš tím, že se rozbrečíš.)

.

Já bych se fakt bavil tím,že bych přistoupil na tu hru, že jsem Satan a že tedy nad ní mám moc a po smrti mi bude patřit.

Včetně takových logických důsledků, že když bude chctít něco vysvětlit nebo tak, tak bych prostě smetl "Teď se tím nebudu zdržovat. Až umřeš, budeme na to mít celou věčnost." (A z hlediska věčnosti je lidský život neměřitelně krátký.)

"Dnes jsi mě ještě neoslovila jako Satana, snažíš se vytšsnit, komu bude patřit tvá duše?"

"O mou duši se nestarej, vždyť dobře víš, že jakožto Satan žádnou nemám. Nečetli jsi Bibli dost pozorně?"

Já bych s ní tu hru hrál naplno a určitě by mě to bavilo mnohem déle než ji *smich*

hodnocení

0x
Mně se jeden spolužák posmíval v sedmé třídě, byl plný zášti a jedu. Na moji kamarádku byl mnohem zlejší. Nebyla jsem satan, ale různá ošklivější zvířata. Jenže já jsem se naučila z toho mít radost. Těšilo mne, že se vůbec nelíbím tak zlému klukovi. Jemu jsem se opravdu nechtěla líbit vůbec. Jeho poznámky byly důkaz, že ví, že jsem jiná, než on. Vlastně by mi hodně vadilo, kdybych se mu líbila. Takhle to bylo v pořádku. Neměla jsem chuť se s ním bavit, postupně mne hrozně začal děsit, nejvíc fyzickým napadením té kamarádky.
Pak jsem neřešila žádné jeho poznámky vůbec. V duchu jsem si říkala, běž do fronty, teď tě řešit nebudu, teď budu řešit jen sebe. Řešila jsem svůj panický strach a svoje strachy obecně. S takovým strachem nešlo žít. Byla jsem plná bolesti.
Hlídala jsem se, abych na sebe nebyla zlá, nekritizovala se za nic, učila jsem se nepoužívat zlé myšlenky, ani proti sobě. Strach jsem přijala za ochránce a přítele a dohodla se s ním, že smí odejít, já zvládnu žít v bezpečí i beze strachu. Člověk ale musí najít, co ho bolí.
Když jsem pak vnímala za čas rýpanec spolužáka, udělala jsem takový škleb mezi otráveností a myšlenkou -"jo tebe to ještě neopustilo, jsi jako malé dítě". To mi proběhlo v hlavě a zhluboka jsem se nadechla a zase v klidu vydechla a po pohledu na něj jsem odešla pryč. On člověk hodně může říct pomocí procítění při mimoslovní, neverbální komunikaci. Tehdy rozuměl dobře. Nějak se mi s takovým bezcitným hlupákem slovama mluvit nechtělo, nebyl naladěný na stejné notě, copak by mi rozuměl? Dělal by, že nechápe a to je škoda mých slov. Já jsem spíše vnímala, že agresoři, i když jen slovní agresoři mluví jinou řečí, než já.
Ono je nejdůležitější si nepustit násilí dovnitř k sobě, za úklid uvnitř sebe jsme zodpovědní každý sám a tam se nikdo bez našeho dovolení nedostane, aby ubližoval. Já jsem oddělila od slova emoce a ze satana bych klidně udělala slovo "houska". Neřešila bych nějaké slovo. Vyhodila bych to slovo z mé hlavy s myšlenkou, že zase mele nesmysly.
A existuje citát: "Okradený, který se směje, vyhrává nad lupičem." Má hodně hluboký význam. Myslí se spíše vnitřní smích, nenechat si ublížit.
Klidně se to dá i pojmout jako hra, jak tu psali rádcové. Všechno přijímat jako vtip. To si musí každý u sebe najít sám a najít si pro sebe správný čas, kdy mám chuť a náladu. Když je člověk zrovna v pohodě, tak se dá nějaký vtípek zkusit. Ale zprávu bych nenapsala žádnou.
A nikdo mne tehdy nebránil ne proto, že mají stejný názor, jako ten, kdo tak jedovatě kecá. Naopak ty poznámky nikoho nezajímaly. Ale nechtěli to říkat nahlas. Ono to nikoho neokouzluje.

p23®
hodnocení

0x

Karolínko, nic si z toho nedělej.

Nedala bych se. Asi bych ji například řekla: "Jaký Satan? Sama jsi divná." Nebo něco podobného. Co by mě zrovna napadlo. Také by se mi chtělo brečet. Ale musíš přitvrdit, naučit se to. Nikdo Ti nemůže ubližovat. K takové situaci může dojít v životě kdykoliv. Při úzkosti to rozdýchej. Pomůže i pohyb. Zprávu bych ji asi nepsala. Sama má problémy.

Takových lidí Ti nemusí být vůbec líto.

Pokud by to nepomohlo, svěřila bych se někomu ve škole. Také bych si o tom popovídala s maminkou. Jistě ti dá podporu.

Držím palce. Zdravím.

karolina*
hodnocení

Už jsem to s ní vyřešila. Všem děkuji za pomoc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]