Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam přihlásit žákyni, která nenastoupila na sš?

Od: starsisestra odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o radu. Beru si do péče mladší ségru, která měla nastupovat na obor kuchař číšník, bohužel kvůli týrání doma skončila na psychiatri a nyní je v psychiatrické léčebně. Půjde tedy ke mně, ale já nevím, jak to mám udělat co se týče školy. Jednak teď propásla začátek školního roku, jednak na ten obor, kam měla nastoupit ani nechce, to jí prostě vybrala máma, ale ona je spíš takový pečující, tichý typ. Jako menší ráda malovala a teď by chtěla být sestřička. Podle mě by bylo nejlepší, aby měla nějakou klidnou práci, která nebude příliš zátěžová na její psychiku (schizoafektivní), ale zároveň, aby ji to bavilo.

Nejhorší je, že nemám ani její vysvědčení. Na jednu školu jsem volala, ale odkázali mě na formuláře, kde je třeba právě vysvědčení potřeba doplnit. U ní je to navíc komplikované v tom, že se jí zhoršil ty poslední roky velmi prospěch vzhledem k podmínkám, ve kterých žila.

Lámu si hlavu s tím, jak tohle vyřešit, navíc ji budu muset nějak přihlásit na úřad (co jsem tak pochopila) pokud nikam nenastoupila tento rok. Jak byste postupovali vy?

Moc díky!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Prvně ji (tedy ona sama) bohužel budete muset přihlásit na úřad práce, aby za ni stát platil zdravotní pojištění. Pak v její minulé škole získat opisy vysvědčení. A na jaře ji přihlásit na nějakou ne moc vytíženou SŠ. Můžete zkusit škemrat u ředitelů ještě teď (s opisy vysvědčení v ruce), ale moc nadějí bych tomu nedával. S potvrzením o hospitalizaci by ji snad měli vzít jedině tam, kde ji už přijali a asi by tam chodit měla, aby nevypadla z procesu. Pak samozřejmě nepůjde na úřad práce, protože bude student.
starsisestra
Nástup, kam ji vzali, to je trochu problematické, ona totiž má tu školu přes celou republiku. Ale to nevadí, zkusím obvolat školy a přinejhorším to půjde přes ten ÚP. Děkuji.
okolik

Asi by také bylo vhodné sepsat žádost o pozastavení školní docházky ze zdravotních důvodů. Adresovat škole, kde byla přijata.

hans
hodnocení

1x
Ještě není až tak úplně pozdě, zkuste, ale asi vcelku dost rychle, obvolat nějaké školy. Vysvětlit situaci a někde možná kápnete na školu, kde nemají plnou kapacitu a ještě by jí vzali do aktuálního ročníku, aby zbytečně neztratila rok. Jinak jí budete muset zapsat na pracák a tam jí budou posílat s doporučenkou na zaměstnání úměrně jejímu vzdělání. A věřte, že se základní školou to žádná hitparáda nabídek nebude.
starsisestra
25.10.23 16:01
Děkuji.

petrm
hodnocení

0x

Pro takové účely slouží pedagogicko-psychologické poradny

msmt.cz/...

Tam mají přehled o školách, oborech, podmínkách. Vědí i o tom, co je potřeba zařídit.

hodnocení

0x
Možná invalidni duchod? Poraďte se s jejím psychiatrem a sociální pracovníci v léčebne.
Jestli má nějaké větší psychické problémy, zkuste si zjistit kdy a jak žádat ID.

hodnocení

0x

Jedna kamarádka má v péči vnuka a hodně jim pomohla a pomáhá sociálka. možná by stálo za to se tam obrátit,pokud jsi to už neudělala. Protože měli nevyhovující byt, tak i s bydlením jim pomáhají. Já jak to vidím podle kamarádky. Má vnuka soudem určeného do pěstounské péče a pobírá na něj dávky, dlouho žili z kamarádčina nízkého důchodu. Taky se setkávají s ostatními, co jsou v podobné situaci. Jsi ale dobrá,moc ti držím palce, ať to vyřešíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]