Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chemie na gymplu

Od: palacinka odpovědí: 6 změna:
ja uz nevim co delat, me ta chemie tak psychicky vysiluje, po vecerech brecim a nadavam si... jsem v septime(tretaku) na gymplu a travim nad ucenim na test aspon tri-pet hodin, jen abych dostala 5, 4... kdyby aspoň tak trojika, ale ani to ne. nevim co delam spatne, mozna mi ujel vlak v kovidu, ale hrozne se bojim ze neprojdu a budu muset delat opravne zkousky na ktere nemam. snazila jsem se poprosit o referat, cokoliv ale pani ucitelka je v tomhle trosku neochotna...
myslite, ze mam sanci tento rok projit? je to posledni rok co mam chemii

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Šel bych na to ženským způsobem:

Vytipovat spolužáka, který ovládá chemii excelentně a který se vám zároveň líbí (podmínka není nutná pro splnění účelu).

S tímto domácím učitelem opakujte problematické partie, kterým v chemii nerozumíte.

P.S.:

Může to být i spolužačka, ale tady není úspěch zaručen.

hodnocení

2x

Jestli Tě trápí organická chemie a spousta vzorců k zapamatování apod., osvědčilo se mi třeba učení s lístečky. Na jednu stranu jsem si napsal vzorec, na druhou název. Pak jsem bral lístek po lístku a snažil se to napsat.

Psaní vůbec usnadňuje učení. Pro těžké předměty jsem měl speciální sešit (kromě školního), do kterého jsem si dělal přehledné zápisy - hned jak jsme to probrali - za pomoci školního sešitu i učebnice. Pak mi pomáhalo chození po pokoji :) a povídání nahlas. Ještě učit se postupně, ne až před prověrkou.

Před prověrkou se můžeš nechat "vyzkoušet" někým z rodiny. Pak si to udělat zajímavé - dnes se dá o nějaké skupině sloučenin něco dovědět třeba na wikipedii.

Jestli jste brali organickou chemii už loni, vrátil bych se k tomu a "nastudoval"i ten začátek. Dívám se, že pro 4letá G je teď snad tato chemie ve dvou učebnicích: Chemie pro čtyřletá gymnázia 2.díl a 3. díl.

knihydobrovsky.cz/...

Konkrétní dotazy můžeš směřovat sem, určitě rád někdo odpoví.

hodnocení

2x

Už z vašeho písemného projevu je jasné, že chemie není jediný předmět, který Vám dělá problém.

Asi jste neměla jít na gymnázium, ale na nějakou méně náročnou školu.

julie12345
Duchapřítomná rada, bravo! *hej*

kocicka
hodnocení

0x
mam to uplne stejne a to jsem v kvarta, musim z tama vypadnout jinak me to zabije..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]