Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho se učit?

Od: bruno odpovědí: 6 změna:
Dobrý den. Chtěl bych se Vás tady zeptat, jak dlouho se například vy učíte nebo jste se učili na gymnáziu (popř. střední škole)? Jestli to je třeba 1 hodina nebo 2 či jaký styl učení vám vyhovuje/vyhovoval. Díky za odpověď :).

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Ono je "učit" a učit. Dá se nad učebnicí sedět 4 hodiny, číst, nebo čumět do blba a na mobil a vůbec k ničemu to není, nebo až se to člověk naučí dělat efektivně, stačí desítky minut před
písemkou, nebo zkoušením. Ale to člověk nesmí mít ujetý vlak.
Já se teda na gymplu skoro neučil, páč jsem děsnej lenoch. :-D

hodnocení

2x
Každý to bude mít naprosto jinak. Zkus ale pohledat pomodoro techniku. Na mobil jsou k tomu i aplikace...

hodnocení

1x

Já se učím, dokud neumím to, co potřebuju, alespoň tak dobře, jak to potřebuju.

Samozřejmě dbám na pitný režim a každou chvíli si jdu pro další pití (vodu, čaj, ...), občas se jen tak protáhnu, ale pak zas pokračuju. Když jsem z toho unavený, jdu spát a ráno nanovo.

Tohle dělám tak od té střední dodnes, čili přez 40 let ...

hodnocení

1x
Já se neučila, stačilo mi to ve škole. A prospěch byl mezi jedna - dva. Jen ve výjimečných případech se párkrát stalo, že jsem si našmudlala velmi přehledný tahák... který jsem ani nepoužila, protože díky jeho psaní mi to vlezlo do hlavy. Ale já to tak mám, nepotřebovala jsem se učit, šlo mi to samo. Nevydržela bych čučet do učení třeba dvě hodiny a plně to vnímat, to není pro mě. Ale spolužáci kolikrát v učení leželi hodiny...co žák,to jiný způsob učení a pamatování. Kámošku jsem naučila vypisovat to nejdůležitější a barvit si to pastelkama. Párkrát to pročetla, zařadila si v mozku barvičky a bylo.

wiw
hodnocení

0x
Já se na gymplu učila denně třebas kolem dvou hodin. Tam bylo tolik informací, faktů, dat, vzorečků... Nevěřím, že se děsný lenoch neučil. To asi nebyl gympl nic moc na úrovni. Nedovedu si představit se neučit do faktografických předmětů jako je dějepis, biola, chemie,... To opravdu neprobereš všecko v hodině, abys to jakože "pochytil", to jsme se učili z učebnic a knih, studovali jsme teprve něco poprvé až před testem formou samostudia. Takže asi dle úrovně té které školy. Jazyky, matika, fyzika - to jsem se tolik učit nemusela. A taky jsme hodně a poctivě četli.

lota
hodnocení

0x
Jelikož chci samé jedničky, jednou za měsíc se toho nahrne moc a učím se 4 hodiny denně po škole každý den v týdnu a nezbyde mi volný čas.
Ovšem zalezi na předmětu, některý mi jde a neumím se ho a nad jiným strávím pár dní. Občas velkým faktorem je učitel - od nějakého vše pochytím v hodině a naopak do hodin některých učitelů je zbytečné chodit a šprtat se vše doma.
Mám spolužáky, kteří se neučí vůbec a dostávají jedničky a dvojky, někteří se taky neučí a prochází se čtverkama. Je to fakt hodně o tobě. Je to jinak člověk od člověka. Doporučuji se snažit učivu porozumět a hledat si v tom to svoje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]